Aku Kau Kita Berbeza

By Kujie, 31/07/2009 10:22 am
aku kau kita berbeza

Berbeza kerana faktor kefahaman, ilmu dan pengalaman yang kita dapat. Dan banyak kali perspektif kita akan berbeza mengikut orang-orang yang kita temui di sepanjang hidup kita..

©Kujie ~ Jun, thanks for calling me  last night, gracias por llamarme….

Kosmo Mohon Maaf

By Kujie, 30/07/2009 5:09 pm
kosmo 198x250 Kosmo Mohon Maaf
Kredit image : New Malaysia

Selepas menerima kecaman keras dan ancaman untuk dipulaukan, Kosmo! hari ini memohon maaf selepas mendedahkan sejarah peribadi pengarah terkenal Yasmin Ahmad yang dianggap mengaibkan.

Harian itu memohon kemaafan daripada keluarga pengarah filem itu, sahabat handainya dan juga pembacanya yang tersinggung akibat pendedahan dalam berita Isnin lalu.

Permohonan maaf itu disiarkan di muka hadapan akhbar terbitan Utusan Melayu (M) Berhad itu dengan judul ‘Keluarga Yasmin, Kosmo! mohon maaf.’
Continue reading 'Kosmo Mohon Maaf'»

Dunia mengecut atau kita mengembang?

By Kujie, 30/07/2009 7:33 am
@kak jie, GB sekolah tuh nama Puan Zalinah Zubir ke? erk..

@arin, yup…jiran kak jie , kak jie pernah menulis ttg dia di [sini]

@Kujie, Laaa…kecik dunia..Zalinah Zubir tuh mak sedara arin..adik pada mama arin..laa..lenkali gie umah dia, leh la serang umah kak jie…:)

rumahku syurgaku

Arin, kalau datang mesti lalu tepi rumah Kak Jie atau kalau nak mengelak kena lalu depan rumah kakak ipar Kak Jie.

Nak kena letak pondok tol bila Arin nak lalu nanti… he he he

Anak 1Malaysia

By Kujie, 29/07/2009 4:12 pm
” sek keb srnd  cuti hingga 4 ogos ” sms saya terima dari GB SK Sg. Buaya, jiran belakang rumah .  Intan melompat-lompat . Kok koya ketek….( en_me tau lah maksud ni )

” eh..apasal Intan sonok ?  Intan SJKC la………. “

SJKC yang didakwa tempat berkumpulnya “pembawa” masih bebas , SK pula yang terkena virus.

1Malaysia

Budak-budak, dengar sekolah cuti saja melompat-lompat seronok, cikgu-cikgu melompat tak? Cikgu berpoco-poco ye ?

Memandangkan sekolah Intan bercampur-campur, saya sering berpesan-pesan jaga kesihatan, jaga bergaulan.  Tapi sudah namanya budak-budak yang dia tahu bermain bergurau senda tanpa sekatan.  Tak perlu kempen 1Malaysia mereka sudah pandai mempraktikkan kerana hall-hal seperti ini akan datang secara semulajadi.

Minggu lepas dia bawa nasi kerabu ( saya beli, bukan buat ) berkerumun kawan-kawan dia menjengok nasi warna biru.  Pertama kali tengok!

Pernah kawan-kawan Intan bertanya tak mati ke puasa sebulan?

©Kujie – Tengah taip entri ini, Along telefon sekolah dia juga ditutup seminggu.

Memburu 25000

By Kujie, 29/07/2009 1:00 pm
komen ke24000

Komen yang ke 24000  dikirimkan  pada 25/7/09 jam 5:17pm oleh tekkaus satu-satunya blogger bukan Melayu di blog ini.

Continue reading 'Memburu 25000'»

Panorama Theme by Themocracy