Menghias Kek Sendiri Di Cake Sense TTDI

Hujung minggu lepas saya ikut beberapa blogger ke Cake Sense yang melancarkan satu pengalaman baru dengan menawarkan pelanggan peluang untuk menghiasi kek mereka sendiri di cawangan Taman Tun Dr Ismail.

Cake Sense ditubuhkan pada 31 Disember 2005 di Taman Megah, Petaling Jaya dan kini mempunyai 12 cawangan seluruh di Lembah Kelang.

Teruja sangat sebab Intan memang berminat dengan program ini dan suami saya pun suka dengan konsep cafe restoran. Sesekali rasa ingin meluahkan kreativiti dan membuat kejutan kepada yang tersayang dengan menghias sendiri kek tersebut.

do it your self cake

Perkhidmatan menghias sendiri kek hanya di Cake Sense TTDI  dalam  dua saiz:  5 inci ( RM35)  dan 7 inci ( RM50) .  Harga termasuk pilihan 3 jenis perasa atau topping.  Jika nak kek menjadi lebih mewah,  boleh tambah bahan hiasan yang diingini dengan  kos RM1.50 setiap satu.

Untuk topping khas, harganya  adalah dari RM2.50 hingga RM15 bergantung kepada saiz dan jenis. Contohnya :

  • Poms pom – RM2.50
  • Bendera (Kecil) – RM2.50
  • Bendera (Besar) – RM4.00
  • Sunflower – RM9.00
  • Ballerina – RM12.50
  • Banner – RM15.00

 

kek sponge sedap

Dua saiz kek iaitu 5 inci dan 7 inci  dan dengan dua perasa pilihan iaitu vanila atau pun cokelat.  Pilih 3 jenis perasa/hiasan daripada 24 jenis yang ditawarkan.

Lembutkan tangan dan mari kita cuba.  Intan remaja yang saya bercadang untuk hantar dia ke kelas kulinari, dan ini adalah minat dia.  Jadi saya bagi dia peluang untuk menghias kek dari sudut seorang remaja.

do it your self cake deco

4 langkah mudah untuk menghias sendiri  :

  1. Pertama – Pilih kek
  2. Kedua – Tabur hiasan asas
  3. Ketiga – Reka deko utama
  4. Keempat – Topping dengan bendera, bunga atau gula-gula .

Sangat mudah  dan dalam masa 15 minit dah siap menghias kek  dengan identiti sendiri.

contoh hias kek

Inilah  kek yang hasilkan oleh blogger lain.  Semuanya penuh dengan cinta.  Hanya kek Intan yang ‘abstark’ katanya.  Masih mencari cinta… gitu! ha ha ha

 

decoration cake

Saya bersama blogger pada petang tersebut – Cik Lily, Ezil , Kelly dan Fish SzeHui dengan kek yang dihias sendiri.

cake sense ttdi

 

Selain daripada perkhidmatan menghias kek sendiri , Cake Sense juga menjual pelbagai lagi kek yang sedap dan menarik untuk sebarang majlis atau hanya untuk diri sendiri.  Ini adalah antaranya seperti  Chantilly Rock,  Red Berries, Tiramisu dan  Mango Peach Yogurt.

cheese to bar sedap

Cheese To Bar ( CTB)  French Cheese Avec Des Fruit yang sangat popular di Cake Sense.  Serius sangat sangat sedap.  Dibalut macam air krim potong, mudah untuk dimakan. Terasa harum keju yang sejuk.

Ruffles Cake

Lemon Sky Ruffle  yang cantik macam dress artis di karpet merah.   Kek sponge dengan chantilly cream perasa lemon. Pertama kali saya diperkenalkan dengan nama chantilly cream , sebutannya “shan-ti-ly.  Kagumlah saya dapat tengok orang yang berbakat hasilkan kes cantik-cantik macam ni.

chantilly cream

Percaya tak , kek yang cantik ini juga selamat menjadi santapan istimewa kami di Cake Sense.

kek pisang sedap

Salah satu menu yang dihidangkan , kek pisang. Lembut aroma dan manis yang sekata dengan  rasa tradisi.

italian grissini

Italian grissini ( breadstick ) sesuai dimakan dengan sup. Rangup dalam masa yang sama lembut.

refrigerator

Hiasan dalaman Cake Sense cantik sangat, saya tak henti-henti ambil gambar.

kedai kek sedap

Kalau sedang merancang majlis istimewa bersama rakan atau keluarga tersayang, boleh kejutkan mereka dengan kek DIY  sendiri.  Mesti sentuhan peribadi tersebut memberikan limpahan kenangan manis bersama

Cake Sense TTDI
26, Jalan Tun Mohd Fuad,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur.
Contact No.: 603-7727 0176
Website: www.cakesense.com
Facebook: fb.com/cakesense
Instagram: #cakesense

 

Ehem… ehem…. 18 April tarikh ulangtahun kelahiran saya!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Lezatnya,,,bagi dong kek nya.
    Jom terjah post menarik dari nira ..Perbedaan Penyebab Asma dan BronkhitisMy Profile

  2. menarik bisa berkereasi sesuka hati . apalagi kalou bawa anakan bisa menuangkan imajinasinya .

  3. yang menariknya kita sendiri boleh hias cake yang kita mahu… inilah masa nak tunjukkan kreativiti menghias cake…
    Jom terjah post menarik dari Melastik Bintang ..4 Jenis Ubat Berbahaya Pada BayiMy Profile

  4. Boleh usulkan pada isteri ni..hias kek sendiri untuk birthday khair nanti. hehe
    Jom terjah post menarik dari Hafiz Rahim ..Bagaimana Ingin Menyemak Jumlah Like, Share Dan Tweet Sesuatu URLMy Profile

  5. Konsepnya mmg menarik. Buat sendiri…mmg sgt2 sesuai utk buat suprise..lebih terasa dihargai juga =)

    CTB tu mmg kacau jiwa saye menengoknye…aduhai
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Petua Mudah Hamil Edisi Khas untuk Suami!My Profile

  6. konsep yang menarik. best gak. ingat nanti nak pi la
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Demam denggi berdarahMy Profile

  7. Konsep yang menarik..anak2 pulak mesti suka kalau boleh hias kek harijadi sendiri..tapi kat Lembah Klang je yang ada ..:-(
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Isu MH370 – Sekarang Masa Terbaik Untuk Kita Bersatu Demi Malaysia!My Profile

  8. all looks good and very delecious!

  9. Puas hati dapat hias mengikut kata hati.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Jom Outing 2 di Taman Tasik Perdana bersama Tarmizi ShukriMy Profile

  10. wahhhh….best betul la cake sanse ni….

  11. bagus idea kedai nie..belum pernah jumpe lg..boleh la beli bday cake anak kt sini nanti 🙂
    Jom terjah post menarik dari Car Rental Kuala Lumpur ..Car Rental Kuala Lumpur (KL), MalaysiaMy Profile

  12. cantik sungguh kek Lemon Sky Ruffle…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Gambar Levitasi oleh MifzMy Profile

  13. Menarik ni Kak Jie, idea marketing yang bagus depa buat.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Buah Mertajam Apa Yang TajamMy Profile

  14. best nya..kek pown boleh buat sendiri kak jie…dasat nyeee

  15. Alahai… harap takde kat ganu je kan..
    syok boleh deco sendiri kek..
    Jom terjah post menarik dari ANIRAH AZURI ..Oppo N1 untuk penggemar selfie 2014My Profile

  16. Ok jugak berpatutan jugak harga nya tu
    Jom terjah post menarik dari azlanvai ..Tips penulisan yang menggodaMy Profile

  17. Selalu kek yg jadi pilihan Secret Recipe tak pun Baskin Robbins. Sekarang boleh tukar selera dan boleh buat deco sendiri. Yes LAH! 😀 Btw, kalau tahu, boleh ajak kak jie singgah umah. Dah dekat dah tu.
    Jom terjah post menarik dari fara ..Siblings RivalryMy Profile