02-12-92

Selepas sesi lepak di twitter, saya ambil keputusan memandu 170km pergi balik  ke asrama Along hanya untuk meraikan hari ulangtahun kelahirannya.

Singgah Alamanda, sebiji kek pun tak ada.   Secret Recipes  pun tak ada pilihan, akhirnya beli rotiboy.  Hujung minggu nanti mama ganti lain ye…

02-12-1992 – 17 tahun sudah usianya.  Rasa sekejap masa berlalu.   Semalam waktu berskype dengan encik suami ,terkeluar juga ayat – macam tak percaya, anak KITA dah 17 tahun.

” abang dulu, masa 17 tahun dah ade awek ke…?” ha ha ha

©Kujie – gudnite semua, penat sangat hari ni.  Mak Power Rangers bertarung dengan  raksakser di sepanjang  jalanraya petang tadi.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. 17 tahun? of course ada. Tapi biasala, cinta cimpazi dan cinta king kong..
    .-= earnword´s last blog ..Make Money with Infolinks =-.

  2. Hello kakjie..Budak sekarang darjah 5 dah ade pakwe / makwe.hoho
    Tp bg saya its totally normal and healthy..
    .-= mario´s last blog ..Politik : Liga Korupsi Yang Berdalang =-.

  3. Tu dia.. berusaha sungguh2 nak sambut birthday anak.. hehehee

    sungguh ler org pompuan nikan dgn hari2 seumpama itu..
    kalau maza… uhuk! tak kuasa u… wish ajelah jawabnya.. tu pun kalau ingat! heheheh

  4. selamat hari lahir along..

    saya masa 17 tahun bukan saje takde awek.. nak bercakap ngan perempuan pun kelu.. maklumlah sekolah lelaki jee.. huh
    .-= nuaeman´s last blog ..Sukarkah Nak Mencari Jodoh? =-.

  5. mungkin saya belum lagi kenal siapa along. apa pun, happy birthday utk dia~ 😉
    .-= Akuro San´s last blog ..Dunia Blog Yang Berwarna-warni =-.

  6. waa…syabas rotimum
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Berkenalan dengan bius =-.

  7. 2 Disember juga tarikh lahir saya
    salam kenal
    jemput ke blog :

    .-= ADHA´s last blog ..Buruh Indonesia, orang tertinggi dunia? =-.

  8. rotiboy sedap… nyum nyum nyum
    .
    .

    rotigirl??

    hikkkssss
    .-= kutaksempurna´s last blog ..Atasi masalah kain baju yang mengecut dan mengecil ~ Bersama Cik KTSssssszzzzz. =-.

  9. Assalamualaikum kak jie.
    Happy belated birthday untuk Along!
    Walaupun pendek, kakchik suka baca tulisan kak jie, ada humor.

    p/s: Masa umur 17 dulu ada juga org yang tanya ayah, kakchik ni dah berpunya ke belum, hahaha lawak sungguh.
    .-= KakChik´s last blog ..Our New Home Is Almost Finish =-.

  10. selamat hari lahir utk anak bujang kak jie…moga dipanjangkan umurnya dan di murahkan rezekinya…

    ps: saya jgn katakan 17, dah 27 pon xde awek lagi ni :p

  11. Tengok anak makin meningkat dewasa terasa diri kita pula yang makin tua.
    .-= TokNabe´s last blog ..Ubah dan Mengubah =-.

  12. besday along? happy birthday lah…x kesahlah bawak ape, sure dia suka mama dia dtg sempena hari istimewa tu kan? x abis exam lg k jie? hahaha…jun lost track lah, mentang2 x d yg ambik spm…dok sebok ngan askar2 masa cuti ni…jie x g mana2?
    .-= jun´s last blog ..Sesame chili tom yam chicken =-.

  13. ♥chentatiku♥ says:

    go mama jie!!!!
    chomel la~

  14. Dulu saya masa 17 tahun takde awek sebab saya sedar saya tak hensem…
    .-= samdaddycool´s last blog ..LELAKI YANG HEBAT =-.

  15. Happy BD. Ade kek lagi? Saya nak makan sikit. :p War…memang ibu yang mulia kan. Pandu 170KM!
    .-= tekkaus´s last blog ..Please Pray For My Aunty Annie =-.

  16. humm, 17 maybe dah ada awek dah,
    baru nak belajar.. mengenal erti gatal..
    hahahah…

    pocket dulu 17 dah ader dah…
    tp tak pernah nyer nak commit pada yg satu.
    so sndiri pening jadinya..

    dah 17!!? congratulation utk dia.
    SPM lah yer 🙂
    congratulation jgak utk mak nyer
    yg berjaya bg rotiboy utk birthday boy.:D
    .-= Pocket´s last blog ..235. She Who Lives Next Door =-.

  17. besar dh anak kakjie ni..huhu en suami menjawab ape kakjie bile kakjie menyanyakan soalan tu??haha

  18. Kasihnya Ibu…
    Sanggup merentas apa sahaja demi membahagiakan hati anak.
    Tentu along gembira sangat kan!
    .-= Kak Long´s last blog ..Natrah : Waktu Masuk Menonton teater =-.

  19. awainya tidok… atau sambung plak bertarung neh… ops~
    maksud saya.. bertarung buat entri baru.. harap maklom ye
    kih kih kih~

  20. Wah, Along dah beso pjg.
    Selamat hari ulangtahun ke 17.
    Semoga sentiasa ceria sokmo.
    .-= Eriyza´s last blog ..Enjin Pencarian ImHalal =-.

  21. Happy besday Along. Semoga jadi anak yang selalu membahagiakan hati mama yer 🙂
    waaaa lajunya drive….dasyat tu Kak Jie.
    Selamat berehat Mak Power rangers hikhik

  22. waa..dah besar anak akk…hepi b’day utk die 🙂
    .-= zati´s last blog ..Tomyam Zati ( Hampa x dpt tgk New Moon) =-.

  23. kih² , comel ajer ayat kak kujie kepada suami 🙂

    ” abang dulu, masa 17 tahun dah ade awek ke…?”

    tapi apa jawapanyan ?? miahahaha
    .-= Melz´s last blog ..Perlukah Beli FolloweR ? =-.

  24. untung Along, mamanya sanggup merentas 170km pergi balik..

    dah la penat dengan aksi power rangers sume tuh.. hikhik~
    .-= beliamuda´s last blog ..Apa Yang Popular di Google Pada Tahun Ini? =-.

  25. Pejam celik masa berlalu rasa hati masih seperti dulu tapi bila tengok anak-anak rupanya masa dah berlalu tapi lagi parah bila tengok cermin rasanya dulu jambul punya lah banyak bila pulak masanya semuanya dah hilang…entah esok atau lusa aku pulak hilang dari dunia ini…dah bersediakan???
    .-= denaihati´s last blog ..Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  26. selamat sambut hari ulang tahun kelahiran along! belajar rajin-rajin supaya ibu dan abah gembira dan terlaksana amanah Allah.

    mak power rangers (he3), power rangers semua kena dengar cakap mak. mak cakap jangan lawan, jangan lawan tau (kah3)

    ps – tetiba rasa nak makan KFC (hu3)

    • @megat,
      Yang Kak Long baca kat entri Kak Jie ni dia ada sebut secret recipie dan roti boy je…
      Apasal lak tiba-tiba megat rasa nak makan KFC.
      Musykil Kak Long… (hahaha)
      .-= Kak Long´s last blog ..Natrah : Waktu Masuk Menonton teater =-.

      • @Kak Long, erk!? ye ke kak long, saya lagi musykil. kat blog saya kak jie kata pegi KFC (ha3). mungkin ia terjadi atas niat dan perlakuan (he3)

        • @megat, tak semua pintu kehidupan dibuka..hahaha

          kadang2 cerita yg sikit2…tak semua nk cerita kt blog

          lainlah org yg makan kt hotel mewah…restoran hebat…boleh snap gambar

          letak kt blog :mrgreen:

          tips penting berblog – jgn buat pengunjung rasa meluat! hahahahaha :mrgreen:

        • @megat,
          ooooo, rupa-rupanya ada cerita di sebalik langsir.
          patutlah ada orang teringin nak makan KFC pulak.

          @Kujie,
          Pengunjung blog ni macam-macam ragam yang ada.
          Kadang-kala tak terjangkau dek akal…hehehe.
          .-= Kak Long´s last blog ..Pulai berpangkat naik, manusia berpangkat turun =-.

  27. Happy Birthday Along 🙂
    .-= yati´s last blog ..Mengapa kau menangis lagi =-.