Alahai…. Gebu Macam Mak Long

Inilah anak menakan baru – adik ipar saya baru bersalin pada 01/03/2010 secara pembedahan dirancang atas nasihat doktor kerana kesihatan si ibu yang mengidap Thalassemia . 4.08kg tu… Alhamdulillah ibu dan anak sihat.

Namanya Ku Saiful Aizal. Gebu macam Mak Long dia ni ….

p/s – baru sms suami, dia yang terlebih seronok sebab nama dia Saipul Anwar.

EDIT : Untuk jawap semua komen gebu-gebu dari abang kakak, pakcik dan macik , niΒ  Mak Long Aizal nak pesan…KalauΒ  korang tak sihat, elakkan dari melawat atau mencium bayi yang baru lahir kerana sistem imunisasinya yang masih lemah.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. nathrah says:

    geramnya tengok pp dia…sekali pandang mcm sinchan kan..geget kang! πŸ˜†

  2. sungguh tembam pipi baby tu.. eiii.. rasa nak cubit2..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tak Puas Hati Dengan Bos =-.

  3. kiyutttt..betoi laa, macam telur yang dikupas. Bersih ja. Suka bau baby, lembut ja hihi… :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Hujung Minggu Yang Ceria =-.

  4. em..gebu gila.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..Panduan Youtube – Buat Duit dengan Youtube =-.

  5. wah!! rambutnyee:D

    comel nyer pipi!!:D
    gigit bleh?
    .-= Pocket´s last blog ..271. TandaCinta? =-.

  6. budakupsi says:

    shin chan pun ade :mrgreen:

  7. marhaban ya si comel.. marhaban.. hehehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Dunia Yang Semak. =-.

  8. Gebu memang gebu….
    .-= zool´s last blog ..Basikal cute =-.

  9. comelnyer…..geram rasanya..hehe πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜†
    .-= jaa´s last blog ..my first visit at hospital klang…..pity my friend,fatin sharmimi….. =-.

  10. waaaaahhhhh comey banget. ade iras2 kakjie pulak tu. bakal blogger masa depan. hehe

  11. Salam,
    Alamakkkkk! Chumilnyee dia 😯
    .-= Anyss´s last blog ..Mohon Sumbangan. SEGERA!!!!! =-.

  12. War…comel betul lar kak. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..How Many Plastic Bottles Will Christiano Ronaldo Wear? =-.

  13. apa kabar jie, sori lama tak singgah. gebu, memang sohih. pipi merah… geram…. nak kiss kiss sikit itu budak kenit πŸ˜€
    .-= Mak Su´s last blog ..Ada macam Tiada =-.

  14. comelnya ku saiful aizat..nak cubit pipi sikit.. πŸ˜‰
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Tersenyum kembali =-.

  15. Pipi dia…
    Geramnye….

  16. huhu, gebu betul, tapi bab berat tu, hampir sama ngan anak sy masa lahir dulu..operate gak

    berat 4.1kg

  17. Masyallah..comelnya,Tahniah-tahniah!

  18. Comeyyy nyaaa…..memang gebu, mcm pipi saya kak…eh pipi kak jie pun gebu jugak ke..hahahaha…
    .-= Mat Gebu´s last blog ..MEE SUP DARURAT.. =-.

  19. WOHO!very de gebus!! :mrgreen:

    chomell! geget sikit pipi die! πŸ˜‰
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ....dan jawapannye adalah……..!! =-.

  20. wahhh..pipi iyer sangat menarik perhatian.. tomei tomei
    .-= Liyana´s last blog ..…During A.D.A.M Bazaar… =-.

  21. kak jie, comelnye.. pipi die tu… ish, cm nak cubit2 jek.. haha
    banggala hubby kak jie.. nme same.. hikhikhik :mrgreen:
    .-= jajarina´s last blog ..After ice rain in South China =-.

  22. Shaffik says:

    wah makin bertambah anak buah kak jie. Stanby je laa duit raya banyak2 yer…huhuhhuuhu…
    Anyway..te
    .-= Shaffik´s last blog ..Akhirnya Adsense Membuahkan Hasil =-.

  23. Aha tahniah Kak Jie,

    Lepas ni bila semua dah besar sket, boleh la Kak Jie kumpul semua anak2 buah kat rumah ada kelas tusyen ” Mari berblogging Bersama Mak Long” πŸ˜‰

    Kirim salam tahniah juga kepada mereka ya.
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hari Kraf Kebangsaan 2010 @ National Craft Day – =-.

    • @Incik RestNrilekS, Dia org sekeluarga ni silent reader blog ini..ada beberapa post mengenai Aiman anak menakan Kak Jie di sini…

      Seronok tengok baby yang gebu macma tu sebab bila ingat mak dia yang sakit , keluar masuk hospital tambah darah waktu mengandung… πŸ˜†

  24. ahhhh.. comelnye.. ni x sabar tunggu anak sedara kita lahir lak.. ibunya tengah tunggu masa jer.. ada hati ajak kita p jalan2 lagi..
    .-= cikgu isza´s last blog ..MATEMATIK vs SAINS =-.

  25. cute miyut baby tu..nie anak sedara kak G yg ke berapa ❓

    p/s: dah lama rasanya tak dapat baby baru.. :mrgreen:
    .-= Nadri´s last blog ..Sejarah Sambutan Maulidur Rasul s.a.w. =-.

    • @Nadri, ini anak sedara sebelah kak jie – yg ke 11 13
      Kak Jie anak sulung, masih ada adik2 yang aktif πŸ˜†

      • @Kujie, wahh! ramainya..keluarga yang besar..tentunya penuh rumah orang tua bila time raya..
        .-= Nadri´s last blog ..Sejarah Sambutan Maulidur Rasul s.a.w. =-.

  26. rohaizad says:

    Oh.. namanya Ku Saiful Aizat, namaku Rohaizad πŸ™‚
    kikiki

    p/s: dah besor tu nanti jadi bloggerlah gamaknya.. :mrgreen:
    .-= rohaizad´s last blog ..Tips blogging – tulis sahajalah! =-.

    • @rohaizad, tak pasti masa dia nanti, domain apa yg popular… blogger2 yg ada anak tu, beli domain anak2 cepat πŸ˜†

  27. Fathiha Zainal says:

    Tembamnye!!! Nk cubet pipi dia!! πŸ˜‰
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..KISAH PALING SERAM – GENGBLOGGER.COM =-.

  28. wah, comel. haha
    .-= fitri´s last blog ..SONG REDONE; I Turn to you by Christina Aguilera =-.

  29. tembam sungguhnya haii…tahniah pada keluarga berkenaan dan akak juga ya…

    Sertai Contest Aku & Kancilbiru

  30. tahniah buat kakjie sekeluarga :mrgreen:
    alololo…mmg gebu..kiut…bape berat baby nie kakjie?? πŸ˜›

    • @yanmie, emak dia tu sakit, selalu masuk wad tambah darah…. tapi Ya allah….anak sihat gebu 4.08 kg πŸ˜†

  31. MrRollies says:

    COMELLLLLLLLLL..
    TEMbam..haha >.<

Trackbacks

  1. […] lagi tentang anak menakan saya yang ini? Yang gebu macam Mak Long dia ( saya le tu…. ) […]