Berat Beras

“7 bulan abah tak jumpa Intan, berat Intan berapa?”

“Abah ambil 3 beg beras 10 kg dengan 1 beg beras 5 kg tambah 3 kg “

Nak bagi tau berat pun nak main soalan mathematik ke?

Intan  dah tabiat tiap hari  dengar saja bunyi kereta abah dia balik kerja, cepat-cepat berlari tunggu depan pintu rumah, depan tangga.

Mesti nak dikendung, nak didukung!


Sekarang ni, anak dara tengah sunti.. tengah naik. Tak pasti abah dia tu larat lagi nak dukong 4 kampet beras!

©kujie – tahu pula budak ni beras dalam paket 10kg dengan 5kg.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. “Abah ambil 3 beg beras 10 kg dengan 1 beg beras 5 kg tambah 3 kg “

    Berat tuh…
    .-= MC´s last blog ..[Gambar] David Beckham kantoi Skodeng! =-.

  2. huhuh soalan yang mencabar minda tu
    .-= mijie´s last blog ..Update versi tension dengan broadband =-.

  3. Anak2…. sape boleh jawap,berapa berat intan kalau ditukar dari beras ke kapas?

  4. Nak sama muka dengan mak dah.
    Tapi kampit tu saya teramat pasti tak sama.
    .-= Kuwe´s last blog ..Saya dengan cikgu mana otai? Mestilah Rafiqin. Kih. =-.

  5. 4 kampit beras tu boleh tahan setengah tahun 😀
    .-= kutaksempurna´s last blog ..Bagamana nak sentiasa jadi ‘cool’ walaupun sebenarnya kamu sedang ‘hot’. =-.

  6. sini beras semua basmathi. hehe 🙂
    .-= KNizam´s last blog ..Selamat Hari Guru 2010! Terima Kasih Cikgu, Kerana Telah Mengajar Saya Tulis Baca! =-.

  7. emm,lamenye suami kak jie jd dendang perantau..takpela..itule namenye pengorbanan… sib baik skang ni ade webcam sgale..bolehla jd pengubat rindu.. :mrgreen:
    .-= nadinezuharra´s last blog ..:: Detoksifikasi bermula.. =-.

  8. aduyai…sedih wo kena reject…hehehe

  9. sekurang2nya bukan berat selori beras atau sebanyak beras sepetak sawah macam sha nieh…

    * nak angkat masuk bilik pengantin macam dalam cite omputih?
    haiii….bawak kren la nampaknye…

    hhahahaha…
    .-= cheryna´s last blog ..sha: the price of nasi campur? =-.

  10. brat sye 5 kampit bras..haha

  11. Perhhhh… nak dekat 40kg tuh. Ritu nampak kurus jerr. Takper, yang penting dia sihat..

    Saya pun dah lama tak dukung anak, semua dah besar gajah!
    .-= azieazah´s last blog ..Antara Rajin Tak Rajin… =-.

  12. blowie says:

    ayahnya sudah pulang ke msia ke belum? 😉
    .-= blowie´s last blog ..Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke Politeknik KPT 2010 =-.

  13. ehem…kenal2 boleh???hehe 🙂

    opss sori2 kak kujie..
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Selamat Hari Guru 2010 buat Otromen!!! =-.

  14. hem kena tunggu 15 tahun lagi ni kak jie baru boleh masuk meminang hehehe
    .-= ishak´s last blog ..Artis melayu yang plastik dan tak original =-.

  15. makin membesar anak dara kak jie ni…
    xlama lagi, dapat calon menantu kot…
    heheheheeeee

    best jawapan itu tu!!
    hohhohooo
    .-= mie´s last blog ..:: seri ayu preparation :: =-.

  16. heheh lawak la..siap suruh kira-kira pakai berat beras..hhihi
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Kempunan Piala Thomas, Di Mana Silapnya? =-.

  17. wanmus says:

    hehe..nampak sangat mak dia selalu ajak gi shopping barang-barang dapur..hehe
    .-= wanmus´s last blog ..Kenapa Wajib Renew Domain Anda??! =-.

  18. haritz says:

    anak ku baru pandai kira 123 n ABC
    .-= haritz´s last blog ..Antara Angkuh Dan Kebodohan =-.

  19. mak intan taknak didukung dan dikendung jugak ke?ahaks
    .-= chekgu naman´s last blog ..Nak Jugak Sibuk Tengok Adamaya =-.

  20. kalau maknye, beras 10kg X ? 😀
    .-= rumah kuning´s last blog ..Noor…Happy Birthday =-.

  21. Fazreen says:

    kira ok la tu kak jie..kecik2 dah praktis math dalam kehidupan seharian

  22. ohh.. Intan telah mula menggunakan kemahiran berfikirnya.. teruskan 🙂
    .-= cikgu isza´s last blog ..Gotong Royong Perdana – Semangat cikgu2!!! =-.

  23. kujie

    cepat lah bermenantu nampak gayanya…
    .-= klcitizen´s last blog ..abuya =-.

  24. mudin001 says:

    Mak oi… berat tu!

    🙂
    .-= mudin001´s last blog ..Gambar hari ini! =-.

  25. dapat prudtl kt sini 🙂
    .-= mimi´s last blog ..BLOGSTARZ PENIPU..!! =-.

  26. Ibunya tak didukung ker? Keh3x

  27. bagusla tu selalu asah otak bgerak =)

  28. hari2 dia makan nasik kak, mesti dia ambil tahu 🙂
    .-= tED|´s last blog ..Dak kimO : maLam yanG PenuH airmaTa Dan MenDeBarkaN. =-.

  29. MrRollies says:

    hehe..umur dia berapa ek?