Cerita Kami – Bukan Orang Lain

Hari ini hantar Angah ke Hentian Duta.  Bukan naik bas macam kat London tu, naik bas Transnasional.

Kat tiket cetak waktu bas berlepas 11.00 am, kat dinding kaunter 11.15am  siap dengan nombor plat bas.  Bas memang ada kat platform sejak awal.  Pukul 11.35am baru pemandu bas datang buka pintu.

Tak tahulah kenapa…. malas nak kecoh².  Sabar dan bertenang.  Memang ramai mak bapa yang gelisah.  Takut anak² tak sempat sampai ke asrama sebelum jam 6 petang.

Biasanya Angah balik dengan bas 9 pagi tapi kali ni tak sempat tempah tiket, dah habis.  Mama dia sibuk berkepit dengan abah je…hihihihi sampai lupa nak uruskan hal anak. :lol:

Nasib baik Along cuti short sem 2 minggu, adalah orang nak jadi bahan berleter…hiks!  Tapi ‘kaki makin panjang ‘…. sebelum balik ke Algeria, suami belikan Along kereta.  Bukan kereta baru, jual Serena beli Satria.

malam malam buta dua beradik tu godek kereta.  Si adik duduk bersila menuntut ilmu dengan Si abang yang berpeluh² sampai tak berbaju.

…. tengok anak² , sedar tak sedar dah besar dah dia orang ………… sedihlah pula.  Feeling mak²!

Sebelum nanges² , stoplah. update kisah anak² kat blog ..bile abang ada talian internet, baru abang baca.

entri ni sepatutnya dipublish sebelum entri  blog kena hack tu….

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. situasi seperti ini akan dirasai saya suatu hari nanti. 🙁

    sedar tak sedar anak pertama saya dah berumur 3 tahun

  2. Tak sangka..
    naluri seorang ibu ney memang dasyat r…

  3. diaorang dah besar kak jie…tiba masanya untuk bergelar remaja ke dewasa

  4. Sabahan Bloggers Club says:

    Macam ayah dan emak kat kampung dah kembali jadi bujang.
    Malam-malam pergi makan candle light dinner berdua… 😀
    Romantik.
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..No more free download in MalaysiaMy Profile

  5. wahhh… along sudah ada keta baru.. tahniah… huhhuhu

    jaga baik2 keta tu along woiii… bukan senang mau dapat, terutama keta sarena jadi taruhannya…

    maza pernah tengok keta nissan sarena tu, power beb. hehehehe

    kak jie, maza pun terasa perkara yg sama mcm kakjie hari ini… tengok2 anak2 sudah pandai berenang dgn pelampung, dan dah tak nak dgn bapaknya utk berpaut.. huhuhu

    dlm hati ada feeling u… uhuk!

    😐 😐 😐

  6. kereta tu untuk Along
    yang naik bas, Angah…dia balik asrama, skrg form 5,

  7. belikan kereta. bunyi macam baca belikan kete mainan jek. abih, awat tak naik kete jer..(banyak tanya pulok)
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Setongkol yang bukan jagungMy Profile

  8. memang cepat je terasa anak dah besar kan kujie
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..sexting dan pelacur kelas atasanMy Profile

  9. naluri seorang ibu memang macam tu…
    Jom terjah post menarik dari solomolo ..BEN ASHAARI AJAK KRITIK BLOG AKUMy Profile

  10. dah bsr, boleh gnti fungsi cik abg yg kejauhan tu…alah bisa tegal biase.. 😆
    Jom terjah post menarik dari chekguBH ..Laksa Shack – Plaza MasalamMy Profile

  11. anak kak jie 3 org je , yang bongsu je masih ‘bawah ketiak’ sebab baru 12 tahun.

    biasalah anak2 dah keluar belajar….tak mungkin selamatnya dok dgn mak….cuma mak je feeling² berat nak lepaskan anak²

  12. ramai gak ek anak kakjie belajar kat luar
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Keputusan MUET Pertengahan Tahun 2011 Pada 13 Jun 2011My Profile