Cerita Kami – Bukan Orang Lain

Hari ini hantar Angah ke Hentian Duta.  Bukan naik bas macam kat London tu, naik bas Transnasional.

Kat tiket cetak waktu bas berlepas 11.00 am, kat dinding kaunter 11.15am  siap dengan nombor plat bas.  Bas memang ada kat platform sejak awal.  Pukul 11.35am baru pemandu bas datang buka pintu.

Tak tahulah kenapa…. malas nak kecoh².  Sabar dan bertenang.  Memang ramai mak bapa yang gelisah.  Takut anak² tak sempat sampai ke asrama sebelum jam 6 petang.

Biasanya Angah balik dengan bas 9 pagi tapi kali ni tak sempat tempah tiket, dah habis.  Mama dia sibuk berkepit dengan abah je…hihihihi sampai lupa nak uruskan hal anak. :lol:

Nasib baik Along cuti short sem 2 minggu, adalah orang nak jadi bahan berleter…hiks!  Tapi ‘kaki makin panjang ‘…. sebelum balik ke Algeria, suami belikan Along kereta.  Bukan kereta baru, jual Serena beli Satria.

malam malam buta dua beradik tu godek kereta.  Si adik duduk bersila menuntut ilmu dengan Si abang yang berpeluh² sampai tak berbaju.

…. tengok anak² , sedar tak sedar dah besar dah dia orang ………… sedihlah pula.  Feeling mak²!

Sebelum nanges² , stoplah. update kisah anak² kat blog ..bile abang ada talian internet, baru abang baca.

entri ni sepatutnya dipublish sebelum entri  blog kena hack tu….

  1. wahhh… along sudah ada keta baru.. tahniah… huhhuhu

    jaga baik2 keta tu along woiii… bukan senang mau dapat, terutama keta sarena jadi taruhannya…

    maza pernah tengok keta nissan sarena tu, power beb. hehehehe

    kak jie, maza pun terasa perkara yg sama mcm kakjie hari ini… tengok2 anak2 sudah pandai berenang dgn pelampung, dan dah tak nak dgn bapaknya utk berpaut.. huhuhu

    dlm hati ada feeling u… uhuk!

    😐 😐 😐

  2. anak kak jie 3 org je , yang bongsu je masih ‘bawah ketiak’ sebab baru 12 tahun.

    biasalah anak2 dah keluar belajar….tak mungkin selamatnya dok dgn mak….cuma mak je feeling² berat nak lepaskan anak²