Jual Abang Sendiri

Malam tadi Intan bagitahu, kawan dia nampak Angah datang hantar lunch kat sekolah, kawan Intan cakap ” ensem abang awak “

Saya tanya Intan…. ” abis tu Intan cakap ape?”

” awak belum tengok abang kita yang lagi sorang…”

ha ha ha…… gelak guling-guling !Β  :lol:

Intan dah jadi promoterΒ  jual abang-abang dia.


– 10 tahun dulu….

Budak-budak sekolahΒ  zaman sekarang…saya yang ada anak bujang pula yang risau.Β  Saya risau anak bujang saya di’orat’ anak gadis orang.

Rasanya sesiapa yang ada abang mesti mengalami situasi macam ini, dirisik-risik kawan sendiri.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. haha.msti cmey adik intan tu.tringat plk kisah sy ms form 4 dl.tp akak sy yg ‘jual’ sy.ada msa tu sy kuar pegi bl brg ngn die.org ckp sy ni boypren die.dpt pujian dr diorng.haha

  2. ada kak jie.. atas saya 3 org abg.. pastu member2 dulu siap kata yang ni aku punya.. adoi.. sakit kpala.. adik pompuan pun de, cmtu gak dgn kawan2 llaki.. haha.. tapi, dorg tu gurau jer..
    mak kepada anak lelaki risau.. mak kepada anak pompuan mesti lagi risau kan…

  3. budak2 sekarang dah canggih nampaknya, huhuhu

    nasib baik anak ku masih lagi kecil
    .-= mijie´s last blog ..Macam mana nak beli Domain dan Hosting =-.

  4. Zaman sekarang….
    Kat sekolah tu, selalu jugak Kak Long tengok budak lelaki yang tersipu-sipu kena usik dek budak perempuan…. :mrgreen:
    .-= Kak Long´s last blog ..Desa di celah bandar =-.

  5. haha. this one made me wonder.

    apa la yang my lil sis said to her friends?
    .-= beliamuda´s last blog ..Program Biasiswa Nasional Untuk Pelajar Lepasan SPM 2009 =-.

  6. amboi intan! HAHAHAHAH meh promote kat kak yonna mehh. habis lah kalau yonna jadi menantu mama.mau berebut pc hapdet blog nnt HAHAHAHA
    .-= yonna´s last blog ..Puas =-.

  7. intan ada bakat jadi usahanita :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Sebuah Cinta Gunawan… =-.

  8. Bimbang juga kan kak? Saya rasa kak kena “lecture” sikit kat anakagar tak digoda oleh budak-budak perempuan yang ganas sekarang. πŸ˜‰
    .-= tekkaus´s last blog ..Troupe of Kaifong Henan At Jusco (Pictures & Videos) =-.

  9. Ayah Aiman says:

    daddy aiman pun pernah mengalami situasi itu semasa di zaman sekolah 20 tahun yg lampau..ramai student pompuan yg melamar nak berkenalan..ada yg nak jdkan adik angkat..

    daddy aiman nie hansem ada sikit, cuma manis lebih.. 😳
    .-= Ayah Aiman´s last blog ..Blogger We Care: Kempen "Fund Raising" Untuk "Adik Ammar" =-.

    • Ayah Aiman says:

      nak tambah sikit…dulu masa abg saya tgh hot bercinta, dia gunakan nama saya ketika berbalas2 surat cinta…tak tahu apa sebab dia buat begitu… ❓ ❓ ❓
      .-= Ayah Aiman´s last blog ..Blogger We Care: Kempen "Fund Raising" Untuk "Adik Ammar" =-.

  10. Wah, kalo nak bekenalan dgn Along wal Angah,
    kena bebaik dgn Intan dolu laaa. Caiyolah. πŸ˜†
    .-= Eriyza´s last blog ..Tukar Teks Ke Audio Dengan Notepad =-.

  11. Abang dah laku, akak dah laku, adik pun dah laku… aku jer tak laku2… maybe meka tak promote akulah… sedangkan aku dulu pomot dorg gak mcm kes Intan ni la… berat jodoh agaknya.
    .-= Maya´s last blog ..Wolfram Alpha: Answer Engine =-.

  12. hihihihi…

    baeeeek punya ayat ek intan? jual along ngan angah! πŸ˜†

    kirenye die nak adilla tu.. πŸ˜†
    .-= ~mrs azmi~´s last blog .."JAPLISH" tutorial =-.

  13. hahah…intan pun akan di ‘jual’ oleh abangnya tak kak jie? Biasanya abang2 ni protective terlebih. Dia ‘orat’ adik orang takpe…orang nak jual ubat kat adik dia jangan dicuba..hihihihihi

  14. ahaha.. pandainya Intan… πŸ™‚

    eh kak kujie, nak tanya sikit, setakat mana keberkesanan hyperlink yang bersifat automatik macam kak kujie dok buat ni ya…? sebab saya rasa hyperlinks (esp dalam entry) akan lead pembaca kepada entry lain yang tajuknya sama, tapi x da kena mengena dengan perkara pokok yang sedang diceritakan ini.. ada komen tak..?
    .-= zuhaini´s last blog ..Are we slowing down? =-.

  15. haha..assuming intan 2 kanak2 ribena lg..pndai nye intan promote abg2 die..
    lol xD

    kalo sy..sye promote adek je..nk cari nahas ape promote abg?? xD *jokes ^-^
    .-= bhahmz´s last blog ..Google Chrome, the best browser ever? =-.

    • @bhahmz, jangan dia promote abah dia sudahhh…… guling2 mama dia ni ha πŸ˜†

      • @Kujie, haha..oooo..itu bahaye..kne bg nasihat 2..trslah ckp nnt hancus xP
        .-= bhahmz´s last blog ..Google Chrome, the best browser ever? =-.

  16. Salam Kak Jie, Selamat Hari Khamis.

    Ahaha.. Bijak Intan. (sarapan pagi nasi goreng dengan nescafe panas – sambil terpampang mata baca blog Kak Jie – )
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Saya Baca Blog Anda, Bosan.. Lalu Saya.. =-.

  17. hahahahahaa,abg tu hot sgt kot. itu pasal kwn2 intan tergode πŸ˜›

    btw tidak dinafikan sekarang mmg trend perigi carik timba, sebab kalau perigi tak cari timba,perigi tu tak laku. Muahahahah.

    Pompuan lagi banyak dari lelaki sekarang ni, so pesaingan sengit bagi para wanita πŸ˜›

    p/s : Ade sesiapa nak ngurat saya tak? Haha
    .-= blowie´s last blog ..Facebook : Hina Nabi Muhammad dan Sultan =-.

    • @blowie, intan masih sekolah rendah…rasa aga terkejut kerana budak sekarang terlalu advance mengenai ‘daya tarikan berlawanan jantina’

      ini zaman kak jie nak jaga anak bujang, anak gadis…zaman korang esok…entah macam mana…. πŸ™

  18. biasa la tu k.jie
    saya sniri pun jd promoter jual adik laki saya yg sorg tu..
    haha…
    kdg2 bila org puji adik @ abang kite hensem, kita yg rasa bangga.
    hoho…
    anak2 dah besar la tu..
    da smpai masanya..
    huhu…

    • @Azah, nak jaga intan pun satu hal
      dia dah 11 tahun…kadang2 masih manja gedik2 dgn abang2
      dah dia bongsu, sorang pula tu adik perempuan
      kadang2 kena tegur berkali2…

      lagi2 kalau kawan2 abang dia datang
      kena ingat2kan…garis sempadan

  19. wah! abang-abang maza semua dah menikah…

    kalau ada nak mengurat juga dia org tu, maza akan cakap, elok ko mengurat aku jer..

    tihtihtithtihtithtithtith..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Misteri: Mentera di Pemakaman Kubur Lama! =-.

    • @maza, laku lagi ke awak tu maza? πŸ˜†

      kadang2 abang dgn adik – langkah bendul juga tau πŸ˜†

    • Ayah Aiman says:

      @maza, en maza tak teringin ker nak ada girlfren lagie??? πŸ˜†
      .-= Ayah Aiman´s last blog ..Blogger We Care: Kempen "Fund Raising" Untuk "Adik Ammar" =-.

      • @Ayah Aiman,

        Opsss.. jangan cakap kuat-kuat..
        Kalau mengetip papan kekunci tu pun slow-slow..

        takut orang rumah dengar!
        kena piat telinga lorr….

        wakakakakaka
        psst: kita kawan-kawan, tak mau lawan lorr.. hehehhhe
        .-= maza´s last blog ..Misteri: Mentera di Pemakaman Kubur Lama! =-.

        • Ayah Aiman says:

          @maza, lagi bagus kalau maza berterus terang sahaja…mana tahu org rumah nak sponsor belanja kawin..ahaks, ahaks.. πŸ‘Ώ
          .-= Ayah Aiman´s last blog ..Blogger We Care: Kempen "Fund Raising" Untuk "Adik Ammar" =-.