Learn about a person by looking at where they live

Room_MEME_by_amifiq

Sepanjang hari dia mengadap pc, saya try intai apa yang dibuatnya sekejap ke sana sekejap ke sini siap pinjam handphone saya nak snap sana sini.

Rupa-rupa inilah hasilnya.

Yang melangut sepetang dengan Motor Gp tu adik ipar saya , Azni, Malam tadi dia datang suami isteri . Dah lepak ( dah cakap dah…sofa tu memang berhantu, susah nak bangun kalau dah melekat ) malas nak balik. Pinjam baju, kain batik kain pelekat terus tidur di sini.

* betul kan iza.

Kredit gambar : amifiq deviantart

– Almari baju tu set pengantin saya 18 tahun dulu. Dah ikut saya pindah lebih 10 kali.

– Tak dapat fikir macam mana “gaun siti norhaliza “ Intan boleh ada dalam almari dia. Baju Along, baju abah dia pun ada.

– Tengok bilik Angah dan terfikir ‘ betapa hijaunya dia’

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

38 thoughts on “Learn about a person by looking at where they live”

    1. @jun, anak beranak suka hijau..sebenarnya tak de la hijau mcm tu tapi dalam gambar nampak cantik pula…cahaya semua jadi hijau….

      anak pompuan nak berbedak berlipstik je JUn…. πŸ˜†

  1. tahan lasaknya almari tu…
    almari skrg, sekejap je dah tercabut.. tercabut pintu la.. patah tmpt sangkut la…
    errr?? ke diri sendiri yg ganas.. hahaha

    1. @kutaksempurna, betul2 tu…ada yg baru beli 4 thn, dok tolak p tolak mai, buka p buka mai…pintu dah senget

      tp yg ni..dok pindah lebih 10 kali, 4 negeri…naik lori turun lori..naik flat turun flat..masih kukuh

  2. Kalau rumah yg dindingnya banyak hasil2 kreatif, tahu lah tuan rumah ada anak kecik…
    (Tu rumah saya lah tu). Suami cakap nak biarkan sampai budak2 ni dah jadik mak bapak budak, nak tunjuk kat anak2 they all.
    .-= Mamamia´s last blog ..Highly recommended Books… =-.

    1. @Mamamia, betul tu…sampai satu tahap sayang nak cat rumah…ada garis2 anak2 dok tanda ukur diri sendiri

      normal anak2 mcm tu

    1. @denaihati, duduk dgn mak…mestilah …sbb mak2 ni ada power

      power gaban2 punya…pokpek pokpek..sanggup ke nak tadah telinga.

      kalau dah duduk sendiri…….haruslah mcm org lain juga :mrgreen:

  3. sangat creative! klu saya time umo2 die tade pon teringin nak wat bende2 cenggini @ se’detail’ die. complete description for each item & picture. kire klu jd tour guide org tak sesatla kot sebab byk bagi pilihan landmark untuk diingat. hehehe
    .-= mrs azmi´s last blog ..lunch @ noodle station =-.

  4. akak..
    ye..rumah yg for display only tu sgt x mesra rakyat.buat org takot je nak dtg rumah.kan3…

    anak akak amik lk ye??
    .-= chentatiku´s last blog ..::Laskar Pelangi:: =-.

    1. @chentatiku, betullah tu…lagi sebab utama
      kak jie malas nk mengelap membelek bagai2 benda yang tak digunakan …

      ishhh…tak arr..baru form 3, yg Along mmg ambek LK spm 2009 ni

    1. @cheryna, dia rajin wat benda2 gitu sha….dlm bilik dia kalau mengemas…ada mcm2 tools πŸ˜†

      hantu kau! :mrgreen:
      tapi ramai dah kena rasuk kalau landing kt situ πŸ˜†

    1. @Kak Long, Kalau ikuti kisah2 dia di blog ni..mmg boleh kenal sifat kehijauan dia tu..macam2 dia komplen tentang orang2 dewasa yang pada pandangan dia merosakkan bumi. πŸ˜†

  5. hehe, apsal kak jie ajar pasal tips nie.. nanti orang tengok bilik aku, hoho mesti buruk gila persepsi diorang.. hohoho
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ubat demamku… =-.

  6. Hahaha comel jer entry ni:grin:

    Betoi sangat tu Kak Jie… kalau dah landing kat sofa tu harus perkara tu berulang kepada orang seterusnya. Siap2 lah kain batik untuk bagi pinjam πŸ˜† :mrgreen:

    Erm windu lak rasanya 😎 πŸ˜‰

    1. @iza~de~bintang, entry ringan hujung minggu….

      tau sgt iza, sbb tu selalu terlelap je kalau dah landing kt situ πŸ˜‰

      rindu tang mana satu? πŸ˜†

    1. @tekkaus, rumah dan bilik saya simple, semua perabut adalah praktikal utk di guna,

      saya tak suka rumah yang ” to display only”

      tgok blog saya yang simple , hanya text…ramai yang bosan!
      πŸ˜†

Comments are closed.