Perkara Yang Ibubapa Larang Anak Buat Tetapi Mereka Buat

pesanan anak mula sekolah

Kebanyakkan makpak akan berpesan-pesan macam ni kat anak- anak sekolah rendah mereka:

  • Jangan makan depan kawan-kawan
  • Jangan tunjuk bekal kat kawan kalau tak nak share makan dengan dia,
  • Kalau kawan nampak, bagi kawan rasa sikit bekal yang dibawa
  • Kalau bawa lebih, berkongsi dengan kawan

Hakikatnya, kita sebagai makpakย buat apa yang kita larang anak-anak kita buat! ย Cuba pi buka Instagram kalau tak percaya…..

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Adess.. Terkena batang hidung. Heee..
    Peringatan yg baik dari kak jie.
    InsyaAllah. Kena beringat2 lps ni. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Sue ..Tips Banyakkan Susu Badan Bagi Ibu Yang BekerjaMy Profile

  2. Deep. Terasa ni. Huhuhu
    Jom terjah post menarik dari profhariz ..Aku Usaha Kenapa Perlu Doa Untuk Kurus?My Profile

  3. Alhamdulillah setakat ni saya share benda yang sepatutnya je.
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Tanda-tanda penyakit kencing manisMy Profile

  4. Btul tu kak..alhamdulillah kalu suami beli makanan utk bekalan ke rumah pengasuh untuk ank saya umur setahun setengah,mmg dia beli banyak utk anak2 yang lain juga…semua ibu bapa begitu,apa yang ank diaorg makan, anak saya merasa juga…Alhamdulillah…
    Jom terjah post menarik dari maz jamal ..Masalah Keputihan Boleh Menyebabkan Keguguran dan Kelahiran PramatangMy Profile

  5. Kalau berada didalam kawasan sekolah susah hendak pantau gerak-geri anak-anak. Hanya mendoakan mereka tidak membuat pekara yang boleh memalukan ibubapa mereka.

  6. Ahahahaaa…tulah kan kak tapi kadang2 kita share dengan niat nak bantu kawan2 yg kekeringan idea nak masak memasak.
    Jom terjah post menarik dari JuneAina ..Khabar Dari Tanah SuciMy Profile

  7. ouch..terasa… tapi dulu2 je lah kak jie. sekarang tak buat lagi..heheh. terima kasih atas peringatan… ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari ctfand ..Video: Koleksi Cross Fight B-Daman KimiMy Profile

  8. Nasib baik saya takde akaun Instagram ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Malaysia Tercinta ..Petua Hubungan Suami Isteri Tahan LamaMy Profile

  9. nasib baik saya tempek gambar baby comel jer kat instagram saya… ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari ejam ..EPHYRA PILIHANKU PHASE 2 – Cabaran 30 hari bersama Ephyra.My Profile

  10. teringat masa sekolah dulu-dulu bawak bekal bila baca cerita k.jie ni..
    bawak bekal nasi putih dengan telur goreng je, kawan pun bawak bekal, makan ramai-ramai dengan kawan-kawan tepi kolam ikan ๐Ÿ™‚

  11. ok nak memadam semua gambar makanan nih
    Jom terjah post menarik dari sweetkurma ..kalau tidak kerana satu langkah iniMy Profile

  12. Betullah kak jie. Itulah jugak yg dipesan pd kakak kat sekolah atau dirumah pengasuh.

    ada makanan lebih, berkongsi..kalau sikit sangat…jgn tunjuk…

    kakak pulak…bukan takat makanan..habis pensel dan pemadam diberi pada kawan2..katanya “kesian kwn takde pemadam”…hoho

    saya masih pegang prinsip utk hadkan penampilan gmbr anak2 dan isteri di media sosial..termasuklah gmbr apa yg dimakan..tak sampai hati kot2 ade org yg tengok terliur..rasa berdosa jer..

    thanks kak jie utk nasihat ni… =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Bluefin-21 Jentera Selam Operasi Kehilangan MH370My Profile

  13. Macam bapak ketam ajar anak jalan secara lurus.. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Mohd Azrin bin Abu Bakar ..Bau Ketiak Lelaki Mampu Menjadi Penawar Stress Wanita ?My Profile

  14. Setuju sangat tu berkongsi apa yang perlu sahaja di sosial media terutama kalau susah nak jadi hati
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Misteri lawatan Presiden Barack Obama ke MalaysiaMy Profile