Senyumnya Bernilai RM 100

image

Saya melaporkan bahawa Bantuan Persekolagan RM 100 telah diterima.ย  Hari inilah hari yang paling best bagi setiap murid sepanjang tahun persekolahan mereka.

Gayatnya mendaki ke tingkat 4 dan terjumpa Intan di tingkat 3 dalam perjalanan balik. Termengah mengah bila sampai di atas. Nak mengadu dengan cikgu pun terasa malu kerana mereka setiap hari turun naik anak tangga bertingkat-tingkat. Bayangkan pula cikgu yang sarat mengandung… aduih! kejang kaki tiap malam.

Kalau ada rasa yang tersinggung dengan cikgu anak-anak kita, cepat-cepatlah berusaha untuk terima dengan berlapang dada. Dari satu perkara yang negatif, tentu ada lebih banyak kebaikan.

” Cikgu… saya serah Intan untuk cikgu didik dan tegurlah dia untuk kebaikan” Saya telah lafazkan formaliti adab menuntut ilmu.

“Intan… pizza hut, jom”

sent from my GT-i9300

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

30 thoughts on “Senyumnya Bernilai RM 100”

  1. Wah… Rm100. Kalau dengan nuffnang 2 minggu belum tentu dapat lagi…

    “Bersyukur saat diuji” kata prof.kamil (muhdkamil dot org)

  2. Kemarin suami dh pergi ambik duit Aiman, sampai sekarang Aiman xtau tujuan ayahnya pegi sekolah buat ape hahaha…mcm biasa masuk bank je duit anak2.

  3. saya dok susah hati ngan nana saya kak, balik sekolah ada je yang MIA. buku teks lah, color pensel la, kesimpulannya, ada saja yg akan missing.

    ps: nak tanya kt cikgu kelas nana, saya takut. Sebab garang ya hamat…

    ;P

  4. mana komen saya semalam??? hahaha…. *ayat menyakat*

    tapi kan… ayat di perenggan pertama tu lagi tak bleh blah laporan macam kapal karam.. hahaha!

  5. hari semalam kami juga collect wang itu. .kali ini berjumlah RM200.. hehehe

    lepas sesak nak beli sarapan budak2 itu utk setahun…. heheheh

  6. hari pertama memanjat tangga tingkat tiga memang terasa berat kaki selepas bercuti sebulan lebih..lepas tiga minggu persekolahan ni, terasa ringan je kaki melangkah + terasa kurus sikit..hahaha..

    1. “why be” datang juga tadi tapi sesi ucapan awal tu tak dijemput ibubapa… mgkn ucapan khas utk level remaja. mudah…hiks!

Comments are closed.