Senyumnya Bernilai RM 100

image

Saya melaporkan bahawa Bantuan Persekolagan RM 100 telah diterima.ย  Hari inilah hari yang paling best bagi setiap murid sepanjang tahun persekolahan mereka.

Gayatnya mendaki ke tingkat 4 dan terjumpa Intan di tingkat 3 dalam perjalanan balik. Termengah mengah bila sampai di atas. Nak mengadu dengan cikgu pun terasa malu kerana mereka setiap hari turun naik anak tangga bertingkat-tingkat. Bayangkan pula cikgu yang sarat mengandung… aduih! kejang kaki tiap malam.

Kalau ada rasa yang tersinggung dengan cikgu anak-anak kita, cepat-cepatlah berusaha untuk terima dengan berlapang dada. Dari satu perkara yang negatif, tentu ada lebih banyak kebaikan.

” Cikgu… saya serah Intan untuk cikgu didik dan tegurlah dia untuk kebaikan” Saya telah lafazkan formaliti adab menuntut ilmu.

“Intan… pizza hut, jom”

sent from my GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. dengan adanya bantuan seperti ini semoga bisa meringankan pengeluaran orang tua dalam membiayai pendidikan putra putri mereka
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Cara Membersihkan Toilet Agar Menghambat Pertumbuhan BakteriMy Profile

  2. senyum lebar intan tuh

  3. saya juga sudah ambil tetapi bayar yuran + sumbangan ikhlas..jumlahnya jauh lagi banyak dari bantuan rm100

  4. Wah… Rm100. Kalau dengan nuffnang 2 minggu belum tentu dapat lagi…

    “Bersyukur saat diuji” kata prof.kamil (muhdkamil dot org)

  5. syaifuddin alias says:

    rezeki anak2 .. ๐Ÿ™‚

  6. alhamdulillah…rezeki anak2 kan kak jie…ringan sedikit bebanan ibu bapa…:)

  7. semalam intan mencari-cari cik kujie kite, katenyer terlupa nak bagitau area mana kelas.. XD

  8. Senyum manis dari lubuk hati…

  9. untungnya budak-budak zaman sekarang ni, hopefully intan belajar rajin-rajin hingga berjaya. amin.

  10. moga-moga hubungan yang baik antara ibu bapa, guru dan anak-anak yang baik menambah keberkatan hidup.

  11. Kemarin suami dh pergi ambik duit Aiman, sampai sekarang Aiman xtau tujuan ayahnya pegi sekolah buat ape hahaha…mcm biasa masuk bank je duit anak2.

  12. alhamdullilah kurang sikit beban ibu bapa

  13. saya dok susah hati ngan nana saya kak, balik sekolah ada je yang MIA. buku teks lah, color pensel la, kesimpulannya, ada saja yg akan missing.

    ps: nak tanya kt cikgu kelas nana, saya takut. Sebab garang ya hamat…

    ;P

  14. Senyuman panjang ada makna ni..hehe

    Ringan beban ibubapa…moga diteruskan lagi sampai bila2…hehehe

  15. mana komen saya semalam??? hahaha…. *ayat menyakat*

    tapi kan… ayat di perenggan pertama tu lagi tak bleh blah laporan macam kapal karam.. hahaha!

  16. salam kak, turn ema hari jumaat nanti..Alhamdulillah..

  17. suka bebudak sekolah dapat duit RM100 … mak ayah juga tumpang suka sekali … ๐Ÿ˜‰

  18. Sempat ngepau Intan kahkah

  19. hari semalam kami juga collect wang itu. .kali ini berjumlah RM200.. hehehe

    lepas sesak nak beli sarapan budak2 itu utk setahun…. heheheh

  20. Bolehlah belanja aiskrim, 100 kalau zaman sekolah dulu mesti buat beli beg, power ranger. Tak pun Swan, haha

  21. Sekolah anak saya belum ada tanda-tanda ibubapa dipanggil.

  22. leh dapat seratus mangkuk cendol tuu..

  23. namia cinta says:

    wahh intan senyum jer sepanjang hari kan …

  24. hari pertama memanjat tangga tingkat tiga memang terasa berat kaki selepas bercuti sebulan lebih..lepas tiga minggu persekolahan ni, terasa ringan je kaki melangkah + terasa kurus sikit..hahaha..

  25. Rezeki ni… ๐Ÿ™‚

  26. hehe … macam tu la saya hari2 naik tingkat 4 .. ๐Ÿ™‚ senyum gak bernilai berapa kakjie ? ehem

  27. Giliran kami pada hari Jumaat nanti.

  28. ps. hari tu kat sekolah adik, delay beberapa jam sebab wakil ra’yat datangnya lambat. 1030 baru tiba. belum masuk ucapannya lagi.

    jika melentur buluh maka biar dari rebung, jika bengkok acuannya maka bengkok la rebung

    • “why be” datang juga tadi tapi sesi ucapan awal tu tak dijemput ibubapa… mgkn ucapan khas utk level remaja. mudah…hiks!

  29. Lagilah Intan tersenyum panjang hehehe……..
    Jom terjah post menarik dari azman ..Siapa Lebih Hebat?My Profile