What About Love

♫……….what about love….♪

Itulah lirik yang dinyanyikan oleh salah seorang peserta nyanyian untuk kanak-kanak  Kamilah Bintang.

Intan : ” cikgu ajar sebut luf bukan lov

Angah : ” Betullah tu , dia nyanyi lagu Amerika, kita belajar ikut British”

Dari dapur saya menyahut ” tapi ramai pun orang kita sebut lov....mama pun selalu sebut ‘ai lov yu ‘ kat abah” :lol:

“Orang kita mudah terpengaruh dengan Amerika” tambah Angah.

image – 9gag.com

Baguslah tu…tengok rancangan hiburan pun masih dari sudut pelajaran bukan leka memerhati dan menikmati semata².

tips belajar bahasa inggeris – dengar lagu tetapi pastikan vocalnya dari mana…:lol:

©kujie – seharian sejuk macam beku – mengulik & bergolek  dengan anak² kat sofa

18 Replies to “What About Love”

  1. cari buku yang kita minat dalam bahasa inggeris, jadi tak bosan tuk cari maksud dia. seronok bila dah paham cerita tersebut. orang dewasa baru nak belajar bahasa inggeris 😆

  2. Semasa bekerja di bahagian kejuruteraan biomedikal di hospital Miri saya mempunyai kenalan expatriate dari India. Mereka ini memang fasih berbahasa Inggeris cuma berbelit apabila sebut. Sebagai contoh love jadi lauf bunyi sebutannya. Mula-mula tak faham apa lauf! lauf rupanya love 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Din apa kao sudah gila ya!My Profile

  3. malam ini maza berhibur dengan keluarga sambil menonoton siaran langsung dari Hanoi, Vietnam…

    Syukur Malaysia mampu bertahan dan akhirnya kita dapat tewaskan Vietcong.. hehehe

    Piala AFF Suzuki, perlawan akhir antara Malaysia dan Indonesia.. hehheh

    psst: harap2 anak2 maza tadi tidak belajar kaedah mengeluarkan anak tekak dari peti suara …terjerit2 ..hehehee
    Jom terjah post menarik dari maza ..Sungai CongkakMy Profile

  4. kalau ikut british nye accent bebetul sebutan Love disebut LAF.. same pronounce as ‘laugh’

    kelakar kan bahasa inggeris.. bahasa paling tak konsisten di dunia…tapi bahasa ni la bahasa rasmi dunia… pandai orang putih
    Jom terjah post menarik dari Tokobakso ..Hikayat Sang KancilMy Profile

  5. huhu, bagus2 tgk Kamilah Bintang sambil belajar bahasa Inggeris.

    (dulu yati belajar Bahasa Inggeris dengan dgr lagu Westlife)

Comments are closed.