What About Love

♫……….what about love….♪

Itulah lirik yang dinyanyikan oleh salah seorang peserta nyanyian untuk kanak-kanak  Kamilah Bintang.

Intan : ” cikgu ajar sebut luf bukan lov

Angah : ” Betullah tu , dia nyanyi lagu Amerika, kita belajar ikut British”

Dari dapur saya menyahut ” tapi ramai pun orang kita sebut lov....mama pun selalu sebut ‘ai lov yu ‘ kat abah” :lol:

“Orang kita mudah terpengaruh dengan Amerika” tambah Angah.

image – 9gag.com

Baguslah tu…tengok rancangan hiburan pun masih dari sudut pelajaran bukan leka memerhati dan menikmati semata².

tips belajar bahasa inggeris – dengar lagu tetapi pastikan vocalnya dari mana…:lol:

©kujie – seharian sejuk macam beku – mengulik & bergolek  dengan anak² kat sofa

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. sahayunie says:

    Aku cinta kamu 😆 simpel jer kan!
    Jom terjah post menarik dari sahayunie ..Bina Laman Web MurahMy Profile

  2. cari buku yang kita minat dalam bahasa inggeris, jadi tak bosan tuk cari maksud dia. seronok bila dah paham cerita tersebut. orang dewasa baru nak belajar bahasa inggeris 😆

  3. pernah gak buat cara ni…penuh maksud bm dalam lirik lagu..hehe

  4. Hehehe…dah dengar waktu zaman sekolah dulu.bukan lov atau lev…tapi lap. 😆

  5. saya dulu masa sekolah pun belajar bahasa inggeris melalui lagu. nak baca novel atau surat khabar mengantuk.. huhuhu :roll:

  6. suka dengan suasana keluarga kakjie
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Live blogging guna HTC Desire Z-Maxis10My Profile

  7. ini vokal dari mana lak ni? kompem bukan amerika kan? hehe.. gurau2 je 😀
    Jom terjah post menarik dari serol ..Giveaway Domain dari Sumijelly &amp SekilassMy Profile

  8. sejuk beku.. kain jemur seharian pun masih sejuk dan lembab! haish….
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..makhluk kerdilMy Profile

  9. Semasa bekerja di bahagian kejuruteraan biomedikal di hospital Miri saya mempunyai kenalan expatriate dari India. Mereka ini memang fasih berbahasa Inggeris cuma berbelit apabila sebut. Sebagai contoh love jadi lauf bunyi sebutannya. Mula-mula tak faham apa lauf! lauf rupanya love 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Din apa kao sudah gila ya!My Profile

  10. comment luv? hoho

  11. malam ini maza berhibur dengan keluarga sambil menonoton siaran langsung dari Hanoi, Vietnam…

    Syukur Malaysia mampu bertahan dan akhirnya kita dapat tewaskan Vietcong.. hehehe

    Piala AFF Suzuki, perlawan akhir antara Malaysia dan Indonesia.. hehheh

    psst: harap2 anak2 maza tadi tidak belajar kaedah mengeluarkan anak tekak dari peti suara …terjerit2 ..hehehee
    Jom terjah post menarik dari maza ..Sungai CongkakMy Profile

  12. pelajari bahasa dan anda tidak akan dapat ditipu oleh mereka. 🙂
    Jom terjah post menarik dari ummuuswah ..Jom Cari Menantu My Profile

  13. kalau ikut british nye accent bebetul sebutan Love disebut LAF.. same pronounce as ‘laugh’

    kelakar kan bahasa inggeris.. bahasa paling tak konsisten di dunia…tapi bahasa ni la bahasa rasmi dunia… pandai orang putih
    Jom terjah post menarik dari Tokobakso ..Hikayat Sang KancilMy Profile

  14. Wahhh..bagusnya angah ngan intan..
    Menonton sambil belajar
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Teman BiasaMy Profile

  15. la la la la la li li li
    ikut nyanyi juga dari indonesia
    Jom terjah post menarik dari sudaryadi ..Bermain Sambil Belajar MatematikaMy Profile

  16. At least budak2 tu belajar cara sebutan yang betul.. :mrgreen: Sekarang ni terlalu banyak sangat rancangan realiti. Harap budak2 sekolah tu tak abaikan pelajaran. Perjalanan mereka masih jauh lagi.. :roll:
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Saya Nak Join Segmen Review Blog Bersama Cik TomMy Profile

  17. huhu, bagus2 tgk Kamilah Bintang sambil belajar bahasa Inggeris.

    (dulu yati belajar Bahasa Inggeris dengan dgr lagu Westlife)

  18. I LAP u, u LAP me lorhhh 😆