Dan Sebenarnya Yuna

Oh bulan
Jangan layan diriku lagi
Pabila,
Air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila,
Kau bersama yang lainAdakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Telah menular dalam diri
Pabila
Kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah,
Jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Video klip > Youtube Yuna- Dan Sebenarnya

Lagu Rocket juga best! Yuna atau nama sebenarnya Yunalis Mat Zara’ai – Future lawyer on board dari UiTM Shah Alam.

Saya layanย  Liyana (Estrellaย  ) – Stay dan Ternyata Indah juga!

p/s-ย  Jari kelingkingku tersepit .. hilang satu nikmat dunia …. korek hidung!:lol:

Edit : Biodata Yuna yang dipetik dari myspace beliau

Fact: Yuna was born in Subang Jaya.
Answer: FALSE.

Fact: Yuna was born in Kuantan.
Answer: FALSE.

Fact: Yuna went to school in Subang Jaya.
Answer: TRUE. SMSU and then USJ4

Fact: Yuna went to school in Kangar, Perlis.
Answer: TRUE. SMK Derma.

Fact: Yuna lives in Kelantan.
Answer: FALSE.

Fact: Yuna lives in Kuantan.
Answer: My parents are residing in Kuantan. Not me! Sometimes I go visit them and we lepak kat TC makan kerang rebus. =)

Fact: Yuna lives in Perak.
Answer: FALSE. My kampung is in Perak though. And sebab saya banyak kali pindah around Malaysia, Perak has always been my comfort zone, a familliar ground. Sebab selalu balik kampung kan? So… maybe I’m a Perakian? =D

Fact: Yuna is studying in UIA.
Answer: FALSE.

Fact: Yuna is studying in UiTM Shah Alam
Answer: TRUE.

Fact: Yuna was studying in UiTM Merbok, Sungai Petani.
Answer: TRUE. For pre-degree. Yup!

Fact: Yuna has a recording studio at home.
Answer: FALSE.

Fact: Yuna lives in a bungalow in KL with a recording studio at home.
Answer: FALSE. My house is actually a cozy tiny double storey house, and I’ve lived here for 13 years. Nope. No studios. We go to Mokhtar’s place for recordings. Haa tu baru betul! studio dalam rumah! (Iseekmusic)

Fact: Yuna drives a black Toyota Prius.
Answer: FALSE. Ada orang pernah comment, “Yuna tadi bawak kereta Toyota Prius warna hitam kan. Heehee” Haha! Warna dah betul. Tapi bukan Toyota Prius! Toyota Prius ada eh kat Malaysia? Hm…

Fact: Yuna is the only child.
Answer: TRUE. However I grew up all my life having a cousin living with me, we’re practically like sisters. She passed away at the age of 24 from cancer when I was 14. =/

Fact: Yuna is the opening act for Jason Mraz.
Answer : FALSE. Masa saya dengar orang ckp ni, I went “Huiyo!! I am???” Hihi mana laa korang dapat info ni. hihihi kalau betul dapat sure saya dah update dekat myspace punya upcoming shows! Tapi kalau betul dapat perform masa concert Jason Mraz… *Pengsan*

Fact: Yuna is performing at Sunburst 2009.
Answer: FALSE. Again, people. Trust only the shows listed down in Myspace.com/yunaroomrecords > Upcoming shows! If you dont get see it here, maksudnye info pasal shows di luar sana adalah FALSE!

Fact: Yuna is performing in Singapore.
Answer: TRUE. Mosaic invited us last year to play for the 2009 show and we can’t wait! Yay!

Fact: Yuna does not perform in small scale events.
Answer: FALSE. I LOVE small scale events. Lg best kalau crowd yang sikit sikit je. Senang nak reach out. =)

Fact: Yuna is choosy in performing.
Answer: FALSE. Im not choosy. Sometimes I just can’t agree to some gigs. We cant just agree to everything and anything kan? Thats not human! Itu… android! =D

Fact: Yuna released ‘Yuna’ tshirts.
Answer: FALSE. Kalau ada di luar sana, bukan product dari Yuna Room Records.

Fact: ‘Yuna’ is Yuna’s real name.
Answer: TRUE

Fact: Yuna once performed in front of John Mayer.
Answer: FALSE!!!

Fact: Yuna once performed in front of John Legend.
Answer: FALSE!!!

Fact: Yuna once performed in front of John Legend’s brother.
Answer: TRUE. Along with Najwa and Reza Salleh.

Fact: Yuna was a Perlis state bowler.
Answer:TRUE . Tapi tak terer mana pun.

Fact: Yuna is performing at MMU Melaka.
Answer: FALSE. Tadi kitorang perform dkt UITM Melaka for Pixel Playground event! Seronok~ and everyone was really niiiice!! Thank you MELAKA!!

Fact: Yuna cancelled a gig.
Answer: FALSE. I want to make this clear that I do not cancel any of my shows without informing people. If I make a cancellation myself, I will inform or announce it here or state my reasons. If the organizers cancelled on us, we will remove the event information from the Upcoming Events column. So far saya tak pernah lagi la mintak untuk cancel show. =) yay!

Fact: Yuna participated in One in a Million season 1.
Answer: TRUE.

Fact: Yuna was rejected in One in a Million because of her ‘image’.
Answer: FALSE. Okay ni saya dah berapa kali dengar and saya kene explain. Yes, I went for OIAM season 1 audition (dah lama sangat dah ni) and I was accepted into Top 80, then I got into Top 40 and then I didn’t get through the Top 20. The judges supported me through out my days joining the OIAM team and I had fun, i was not rejected by the judges because of my image. They were actually very nice to me and very supportive of me through out the show. The crew pun baik sangat. I didn’t get through because I was not good enough as a singer, and the Top 20 contestants that the judges picked were REALLY GOOD and well deserved. Itu je. =)

Fact: Yuna is from a wealthy family.
Answer: FALSE. I come from a very normal, average family. And we are very grateful to Allah that we lead a normal, average comfortable life. We are hardworking, thats all.

Fact: Yuna toured the whole Europe to perform… from Italy, France… Germany… blabablablabla…..
Answer: FALSE. I had one tiny acoustic gig in London, self organized by a friend and i, and the venue and food was sponsored by Malaysian Hall in London and 60 Malaysian students came to the show. i did not tour around Europe! Tu dah mcm.. Celine Dion!

  1. best gilerrr r lagu nie.. ๐Ÿ˜›

    pndai r yuna wt lagu nie..

    muzik nya ala2 muzik2 lame..

    ak dgr cm lagu norah jones pun de.. ๐Ÿ˜†

    hrp2 ak dpt r jmpe yuna nie.. ๐Ÿ˜‰

  2. klau dengarlagu ni memang la best dan akn teringat cerita kat tv 3 tu la dolce si ameera .Sebenarnya teringin juga nak berjumpa ngan yuna hebat la dia nyanyi ๐Ÿ˜Ž

  3. wooiiittt….yuna mmg BEST GILEERRRRRRRRRRR……lagu die mmg lehhhh layannnn..ala22 lagu omputeh beb….calbie calliat pn ade…norah jones…jason Mraz… ๐Ÿ˜† yes zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………

    princesslibras last blog post..

  4. :lol:yuna 2sempoi n simpel……sdurp gler sure dieee……….tiengen nk cube

  5. Tak kenal ler penyanyi Malaysia yang baru-baru ni. Yang lama-lama opah ingat ler.

    ODs last blog post..Salam Sayang Cucu-Cicitku…

  6. besh gler lagu nie…. t’pegun kter dngar…. kter ske sgt lagu nie…. besh larh s0re yuna… ๐Ÿ™‚ :mrgreen:

  7. wah! glamour sudah budak YUNA nie…sampai Kujie pun tau minah Kuantan sorg nie…heheheh

    Maza dah lama dengar lagu Dan Sebenarnya tu…

    Dia memang berbakat…

    Yuna penyanyi indi yg cukup bagus, kalau tak melampau mempunyai bakat besar.. solah bertaraf antarabangsa..

    heheheh…. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Projek Terbengkalai

  8. yuna dengar jugak sket2…estrella pn ada jugak dengar..tp tak semua..memilih gitu.. ๐Ÿ˜€

    |1f34|-|1r3s last blog post..Looking for a webhosting company?

  9. Kak Long cuba gak ingat2 siapa Yuna ni, tapi tak perasanlah. penyanyi baru ke? G youtube td dgr lagu tu, best… dia nyanyi. penyanyinya mcm tak biasa tgk tapi lagu tu macam biasa dengar pulak! Oh, siapakah gerangannya?

    Kak Longs last blog post..Gelisah

  10. shay tak pernah pun dengar nama nih… best ke dia nyanyi… ๐Ÿ˜‰

    shays last blog post..SHAY mengomel PEKAK le TElinGA koRANG..

  11. Sebenar-benarnya kan sapa Yuna ni ya? Bdk UiTM law yang terer nyanyi tu ke? Last year pegi dinner diorang then adalah sorang budak tu nyanyi. Sedap jugak. Maaf lah ya, saya ni Melayu tak sedar diri. Kelingking yang kecik tu kan? Bukan pakai telunjuk ke? Baru lah best…

    kruel74s last blog post..How far would you go for a client?