Fakta Bukan Auta

Did you know that:

* Fewer than five percent of Malaysian women describe themselves as β€˜beautiful’.

* Nearly 90 percent say a woman is most beautiful before the age of 30 .

* 35 percent cannot remember when was the last time they were told they were beautiful .

* 89 percent think the most important aspect of physical beauty is their overall body shape.

Yes, that’s it. And contrary to popular, politically correct parroting, beauty really is just skin deep. At least that’s what the average woman on the street believes.

What U Think?

Recycle? I’m sooooooo beautiful busy !

26 Replies to “Fakta Bukan Auta”

  1. Adry: betul wei. aku lebih mudah jatuh hati pada perempuan yang lebih tua dari aku sebab mereka lebih matang dan tidak memeningkan. tu pasal kawan-kawan perempuan aku yang sama baya dengan aku sangat bengang dengan aku. diorg cakap aku ni gile πŸ™

  2. Pingback: negaraku.net
  3. uiks… si aeropama tu pernah jatuh cinta ngan orang yang tua dari dia 8 tahuN!! waaa tak sangka.. tapi jodoh pertemuan di tangan tuhan kan… hehehe…

    anyway, every girl or women is beautiful as long they believe in it… tak payah harap orang cakap kita lawa baru nak caya.. have more confident k…

  4. Hohoho..bab ni mmg lemah sikit. Cantik tu idak la kot, tapi manisnya ada..hahaha πŸ˜€

    K.Jie, lari topik sat… intan dah buat Top Commentator & Comment Form Placement-> pop-out window. Best. Mmg dah lama dok fikir pasal tu, tup2 K.Jie dah sound…mcm tahu2 jek! Menyibuk K.Jie menyibuk yg berisi, nanti sound ler lagi!

    Thanks my dear sifu!

  5. kakjie..seb baik anak dara bungsu saya kuat bodek mama dia…

    pantang nak apa2 musti dok cakap..”ei ei mama ni cantiiiiikkkk sgt2″..terus sy kembang setaman walau kata2 tu dari mulut seorg yang baru berusia 4 tahun; dpt lah perasan selalu..huk huk

    >>> itu menunjukkan…org pompuan gemar memuji org pompuan yg lain…tak mcm lelaki….susah nk jumpa lelaki yang akan puji kawan lelaki dia..hahahaha
    buang tebiat ke ape? katanya,
    tapi betullah…dpt pujian dr anak2 mmg sgt2 best

  6. beauty is in the eye of the beholder, riteeee… tak semua yg org lain nmpk cantik, kt akan nampak cantik… dan tak semua yg kita nmpk cantik, org lain akan nmpk cantik… very the subjective la…

    anyhow, I am beautiful… hihihihihi… semua ciptaan Allah kan cantik πŸ˜› πŸ™„ πŸ˜›

    >>> yup…I agree with this proverb because in my opinion the eyes of a person can show all his feelings. If you try to see when a person lies you then you look into his eyes. The eyes are the mirror of someone’s soul and it is natural that beauty is in the eye of the beholder”

  7. makanya sy perlu sentiasa berumur 18 taun agar sentiasa dipandang cantik.. πŸ‘Ώ

    >>> alahai cik kak..awk tu dari tahun lepas dok angan pasai no 18 tu ye πŸ˜† sampai jatuh longkang πŸ˜†

  8. secara jujur, bagi saya perempuan berusia 30-35 tahun berada pada tahap kecantikan mereka yang tertinggi. pernah mengatakan pada seorang wanita yang berumur 33 tahun yang saya sudah jatuh cinta pada dia tapi cinta saya ditolak kerana perbezaan umur yang jauh; 8 tahun… πŸ™

    ps: saya memang suka awanita berumur berbanding wanita sebaya dan jauh lebih muda dari saya. lagi satu wanita mengandung adalah sangat cantik dan seksi. pelikkan saya? wahahahah

    >>> wahhh..hebat ni..pengakuan berani mati πŸ˜†
    Kak Jie dah 40+ ttp masih ramai kawanΒ² yg bawah 36 baru tahu bahawa kakjie lebih tua dari mereka..hahahaha..bangga? riak?
    tak de la…. sbb bkn hebat tu..hidup mesti sedap πŸ˜†
    wahhh…wanita mengandung pun dia minat ni…..uiikkk….
    kawan2 blogger kt sini ramai tgh membawa perut tu

  9. aku ‘rase’ aku cantek skrg sbb hati aku sentiasa nyaman dan damai…betol laaa πŸ™‚

    aku ‘rase’ aku selalu da lucky one sbb sume dah ade bila umo dah masuk 40s ni..

    huby yg setia,anak2 yg adorable serta kebahagiaan..

    alhamdulilah.

    >>> tak yah rasa..mmg kompom! πŸ˜†
    moga ‘rasa’ itu berkekalan ke akhir hayat

  10. ikoko >> salam perkenalan…thanks and feel free to come again.
    Taking care…free ur mind, N’joy ur life & live to the most

    kak red…egko tu diva…!

    mz >> pokcik…tu la specialnya pompuan nie…kadangΒ² kata tersurat disalah siratkan..he hehe…

    EQ >> gegetkang…..!

  11. Kak…

    Pada pandangan mata akak la kan..

    Saya ni ….

    CANTEK

    ke….

    COMOT????

    huhuhuhhu…

    Bak sini dettol tuh!

  12. no wonder they the woman species always played down my comments when i told them they look beautipul. anyway … i seldom say a word. but if i do i meant it. *mano gulai den nih?*

  13. Nearly 90 percent say a woman is most beautiful before the age of 30

    i was told that i look beautiful only after i delivered my 2 kids, specially dah nganjak 30s ni pun, dema ckp better than masa b4 30 dulu

    yeah..10percent is bout me ler tu

  14. πŸ™‚ salam perkenalan..

    suka ngan penyanyi lagu ni.. dan suara dia sangat nyam nyam..


    nousy syah

    Do you really believe beauty is on the eyes of the beholder?…

    …women are the one whom putting themselves down…meaning low self esteem

    setuju denga noshy syah..

    ….but urm.. i’m down into the earth now…. πŸ™ i’m really down n’ feel the sicknessess.

  15. sayda >> perasan tu bagus…buktikan jiwa tu masih hidup dapat bertindak balas dgn setiap gerak dan perubahan persekitaran..huhuhu..beautifool!

    NS > KakJie selalu tanya husben & my kids …do you think i’m beautiful? and their answer is always YES! ha ha ha…ugutan gedik2..kalo tak…cuti masak!

    then we laugh together
    and then i really do feel beautiful… hiks…!

    EQ >> Nevermind la EQ, janji sihat, tak comel tapi comot!! he he he..so glad to see you again EQ…Jgn lupa makan ubat, jaga kesihatan….

  16. i can’t gv comment here since i’m not one of ur beautiful friend out there ;). (matikla kn geget)

  17. Do you really believe beauty is on the eyes of the beholder?…

    …women are the one whom putting themselves down…meaning low self esteem, when men can accept the fact that grow old together…hand in hand,your beauty charmed me still, why do they put beautiful to a limit of age 30 and below only?

    See..Kak Jie you’re beautiful with your own way, am I right?Look into the mirror and see your reflections…puas hati? tenyum tuh..

  18. agree wit no 1.
    bt no 3, x sgt.coz sayda ingt last time i was told that i am beautifool!!!haha

    lalalalala~perasan..muaha~

    tnx for suggestion

Comments are closed.