Hope for tomorrow

I feel very bad today. I feel weak…. I’m thinking too much. Maybe I should finish what I started….then I found this……!
When you’re feeling down and depress…. think this
As I jumped off the building… I saw the known loving couple at level 10 are hitting each other

I saw the usually strong & tough Peter at level 9 crying

At level 8, Rose just found out that her fiancee is sleeping with her best friend
At level 7, Dan is taking her daily anti-depression medicine

At level 6, jobless John buys 7 newspapers to search for a job everyday

At level 5, Much respected Mr Jimmy is trying on his wife’s undergarments

At level 4, Kim is fighting with her boyfriend

The old man at level 3 is hoping that someone would come by and pay him a visit

At level 2, Lily is staring at the picture of her dead husband since last 2 years

Before I jumped off the building, I thought I was the most unlucky person

Now I just realized that everyone has their own problems and worries

After I had seen these, I found that I was not that bad at all

The people that I saw just now are looking at me now

think after they see me now, they might feel that they are not that bad after all
“The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want”– Ben Stein

Published by

angah

Amirul Syafiq - I got an offer to a college It’s 368 kilometers away from home… "If you're confused you're in Fantasy or Reality, Then you're not in Reality"

14 thoughts on “Hope for tomorrow”

  1. pathetic.. lepas dah buat keputusan baru kita sedar yg keputusan itu salah..

  2. ..know what you want….

    Be specific with your intentions and you will find the steps to take you where you want to go…

  3. abgmat aha’aaa..betul la tu…kita tatau tak leh nk dok prasangka ja kan..

    indah yup…salah satu cara.

    mz uikk..salah umah ke..ceq nama len..hang cari umah Timah….Timah dah pindah…:p

    zino tu dia habaQ kat sapa² yg teringin nk terjun…he he he

  4. owhhhh … ni citer bab ‘terjun’ ekk? pe kata kita prektik kan citer Titanic tu … u jump i jump! 😀

  5. yelah, kita mesti sealalu ingat yang teruk macam mana pun kita masih lagi bernafas, tu pun dah anugerah dari-NYA

    dah langsung topik terjun nih, ada sorang pemikir yang ingatkan supaya jangan cepat labelkan orang yang terjun nih pasti akan masuk neraka, mungkin mereka dah betul2 hilang daya berfikir, dah hilang kewarasan dan tidak lagi siuman = dah gila…

    orang gila tak masuk neraka, kan?

    panjang lak eh… hehehe…

  6. swimming pool kt umah aku ni kering kontang…. time sekolah ni..anak2 tak sempat nk terjun…. so buang je air…

    cuti sekolah ni setat la… adik badik..sepupu sepapat..anak menakan…anak sedara…mai berkubang!

    lum off topic lagi….masih dok kat bab terjun!

    ha haha…thanks for make my day!

  7. terjun and buat kuak lentang.

    aku dulu terjun, masa tu lom pi kelas swimming, aku terjun terjah muka dulu, mik kooooooooo

    sakit berejam muka aku

    eh kita x cite terjun pool kan? my heart la ni…dok simpang2 tajuk entry orang

  8. hahahaha…..lawak lawak….kalo aku kan kak….aku ske terjun kat dalam swimming pool jek…kewl~

  9. oooo..tak de sampai ke situ..moralnya kalau kita bersunggut ttg nasib malang kita…..kemudian kita akan sedar..di luar sana lagi ramai org² yang menderita.

    Kita cuma diduga perasaan bukan penyakit kronik, bukan kehilangan tempat bergantung…masih ada internet ..ha ha ha

  10. akak….idak le teman nak ambik tindakan sebegitu walau kecewa mane pon….bersembahyang dan berdoa adalah jalan terbaik….huhuhhuu…..simpang malaikat 44 kak oi…..

Comments are closed.