Kenapa singgah kalau tak masuk ke dalam hatiku

Lagu ini macam sesuai untuk seseorang, yang bertandang menggunakan Wireless Core Network. Seseorang yang masuk ke blog ini tanpa tinggalkan jejak tetapi Returning Visits sudah 5 kali dalam tempuh seminggu. Saya percaya cik/encik ini bukan datang melalui search engine.

Flava – Kenapa singgah kalau tak masuk

Jarang sekali terdengar bunyi
Ketukan di pintu hatiku ini
Kalau ada pun bila ku buka
Tiada siapa yang berada di luar

Tapi sejak dua menjak kini ku
merasakan bagai ada tetamu
Tanpa dijemput sudi menjenguk
Pada waktu sepi menemaniku

Tidak mungkin tiada di sini
Kerna tiada siapa pernah kisah
Akan aku tertanya ku siapa kamu
Kenapa singgah kalau tak masuk
Ke dalam hatiku

Jarang sekali ku rasa rindu
Menantikan waktu untuk bertemu
Bisakah bersua walau seminit
Agar lahir peluang berterima kasih

Jarang sekali ku sebegini
Mengharapkan hati untuk diselami
Jangan biar fikiranku buntu
Memikirkan mimpi dalam jagaku

Dengar lagu : SINI

hari ini hari selasa, esok hari rabu
hari ini kita selesa, esokΒ² entah jerebu

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. err..
    yonna bukan ketuk pintu da ma..
    yonna da tahap nk gegar pintu mama da ni! :mrgreen: haha!

    mmg ramai org cmni dok intai2 blog..
    malu2 nk masuk..
    takut org kenal kot :p haha

    Kujie ~muahahahaha..
    ni mmg ganaz giler πŸ˜†

  2. dia nak merisik Kak Jie tu.. ke dia terliur tengok rambutan masak ranum tu.. nak petik tak boleh. bila terliur, masuk aje tengok hehehee…

    Kujie ~ dia ke neeza… πŸ˜‰

  3. skrg pun memang dah jerebu apa …

    Kujie ~kt tempat pakcik ye lahhhhhh…tempat saya udara bersih aman damai…ok je πŸ˜†

  4. ketuk_angel says:

    hurm..dia “malu tapi mahu”.. biar dia silent reader, asalkan dia jenguk selalu.. tuh bermakna dia minat nak datang lagi la tuh..

    Kujie ~ kalau dah dtg..nk juga kenal… tak de blog pun tak pe… πŸ˜†

  5. suealeen says:

    blog saya pun ada silent reader, mungkin boleh dikatakan sebagai peminat. tapi belum tahap bagi lagu cam ni la.. saya pun nak tahu orang tu.. dia singgah tiap hari dari Hagi, Yamaguchi.. entry yang memberi inspirasi ni!

    Kujie ~ kadang2…saje nk usik..kita tau seseorg sedang mengintai..so kita intai dia balik…hahahaha πŸ˜†

  6. Kes “Malu tapi Mahu” kot… tu yg x tegur! 😳

    Kujie ~
    anak rusa nani
    baru kembang ekor
    apa dosa kami
    lalu tidak tegur πŸ˜†

  7. angriani says:

    terrer nya kak jie…boleh detect sapa yg silent reader tu ek..hehehehehehe

    :mrgreen:

    Kujie ~ tak semua, kadang2 yg menarik minat, kita selidik juga…nk tau πŸ˜†

  8. terbayang2 kak jie nyanyi.. sambil dgr lagu sambil goyang2 pale nak nyanyi. ekekekeke..(larikkkkkkkkk)

    Kujie ~lagu ni tak la bape best sgt..tapi lirik dia tu….baguih gak..
    utk si dia yg bertandang…kehkehkeh πŸ˜†

  9. EbookFree says:

    macam spy plak yek! skodeng gitu2 je… tak pa kak jie… dia datang menjengok… tak buat kacau tak pa la

    Kujie ~ saje je nk usik visitors.. πŸ˜†

  10. dia dtg cari bakal mentua kot bkn cari menantu.. hiks :mrgreen:

    Kujie ~ iyelah…. kaedah zaman skrg πŸ˜†

  11. amboi kakjie.. pasang perangkap secara halus gitu…
    awww tersentuh visitor ..hehehehheheee

    Kujie ~ intai balik langsir
    tengok ade org dok terhendap2…kot2 dia segan
    nak ajak masuk
    dlm hati tuuuuu…. πŸ˜†

  12. hehehehe kak Jie.. sabo jek laaa

    Kujie ~ bkn ape..saja nk kenal mesra… πŸ˜†

  13. mcm terkena je..hehehe..lady D ari2 akan singgah sini tapi jarang tinggal jejak sebab byk rumah terbuka lain lagi nak g… πŸ˜€

    Kujie ~ πŸ˜† πŸ˜† so skrg ni dah bertahta di hati lah ye… πŸ˜†

  14. kakjie…

    lagu untuk saya, takde ker???

    hehe hehhe

    Kujie ~ bulan May dah lepas… πŸ˜† awk tu…msk..sebatu kakjie dah boleh kesan πŸ˜†