Kisah pelik hari Jumaat

Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik..

Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka. ย ย  Perkara ini sangat membingungkan para doktor.

Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut…mungkin makhluk halus ada menetap disitu.

Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya beberapa orang doktor bersiap sedia untuk mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur.

Beberapa doktor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..

Masa berputar…

pukul 08:00 pagi..

08:30 pagi …

08:49 pagi …

sehingga jam 9.00 pagi…

Tiba-tiba……

Pintu bilik ICUย  terbuka….

Masuklah Makcik Timah seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari Jumaat.

Makcik Timah masuk lalu mendekati katil keramat tersebut….

cleaner

Dan terus mencabut soket elektrik untuk alatย  bantuan pernafasan agar dapat menghidupkan vacuum cleanernya….

p/s – Hari ini hari malam Jumaat Khamis – Makcik cleaner cuti…..jangan risau

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Anonymous says:

    kelakarlah!.. first mcm mstri nusantara last2 jd mstri mcik vaccum la pulak,?? hahaha

  2. mula mula takut lepas tu okey ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™ :roll: ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ :mrgreen: ๐Ÿ˜† ๐Ÿ’ก ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜Ž โžก ๐Ÿ˜• โ“ โ—

  3. ha ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™ :roll: ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ :mrgreen: ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜Ž โžก ๐Ÿ˜• โ“ โ—

  4. ๐Ÿ˜† mmg suspen….ni bkn puaka niang rapik tp dah jd puaka nan merapik

  5. ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜Ž kakakakakakkakakakakakkkakakhhhhh……
    hukhukhuk…

    pdai nye buat cita lucu ni yee…. โ— โ— โ— โ— โ— โ— โ— ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› :roll: :roll: :roll: :roll: ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜

  6. alinmemel says:

    adoiyai… :mrgreen:

  7. hahahahaha yang neh mmg lawak giler ah

  8. Wei… korang nih…

    Benda nie kes betul la… gua tau citer nie…

    Berlaku kat satu Hospital swasta ternama kat Lembah Kelang sekitar tahun 1996 dulu… memang lawak pada mulanya… tapi rasanya tak sepatutnya jadi camnie….

    lagi satu… nama makcik tue silap la…. nak tau… tanya la gua… hehehe

    cencuruts last blog post..Document Management System (DMS)

    • @cencurut, eeeeeeeeee………..ramailah yg mengigil baca ni

      erk..jgn arr bgtau sapa nama makcik tu..abis arr nnt semua org tak dtg kt blog ni lagi ๐Ÿ˜›

    • @cencurut, kau biaq betoi… hush…

      pakdis last blog post..MB Nizar Tak Boleh Hapuskan Tol

  9. Percaya juga ye doktor2 tu dgn makhluk halus…….. ๐Ÿ˜€

    TokNabes last blog post..Kulit Baru, Rupa Baru

  10. mak cik cleaner tu mesti nama dia kujie…. betul kan…? sebab tu dia tau bila mak cik cleaner tu cuti….

    divas last blog post..HATI-HATI JAGA HATI

    • @diva, erk…….mcm mana diva tau?

      ooooooooooo…sbb yg hantu tu sebenarnya diva, kan

      tak leh interprem kt kes ni di mahkamah..hahahaha ๐Ÿ˜†

  11. aku ke hang yg buat keje tu โ“

    kita kan mokcik cleaner gak :roll:

    ooooooooo salah kita full time bukan part time.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    combis last blog post..king lobster

  12. Alamak !

    Tie dah komen tadi…..ilang pulak daa…. ๐Ÿ™

    Rasa2nya kalau Tie jadi makcik cleaner tu, mungkin citer ni akan menjadi benar…hu hu….

    Ties last blog post..Warkah Cinta

  13. huhu… nk kena makcik cleaner nih ๐Ÿ˜† naya naya hehe

  14. Keh keh keh… sian mak cik cleaner tu Jie lukis gambar Death!!! Anyway… love you sebanyak bintang di langit yang tak ditutupi awan! Thanks for the song, my dear. You have no idea how long I’ve been searching for it. Mwah. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜†

    ODs last blog post..Janji Orang Putih!!!

    • @OD, hweheheh….kena ada pengerasnya nak guna khidmat pakcik google dgn makcik yahoo tu….. ๐Ÿ˜†

      muahhh..! sonok tul tgok Opah kembali muda di zaman 80’an ๐Ÿ˜†

  15. Dasyatlah Makcik Timah tu… dia buat derk ja kat doktor yg duk ramai2 pegang Yaasin tu. Amanah sungguh ngan kerja2 mencuci dia :mrgreen: ๐Ÿ˜†

  16. bosan..ada sapa2 leh tolong saya yg dah give up dlm hidup,,im so depressed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. kutaksempurna says:

    kihkihkih…

    makcik cleaner tu pembunuh dalam diam…

    kihkihkih

  18. hampehhh

    den terkeno……hehehhee

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Majlis Perpisahan Graduan

  19. penah baca kat mastika dulu..

    memula memang mcm seram jer..huhh siap bawak yassin tau..

    rupanya kelakau..hahahaha

    sallys last blog post..Hujan Malam

  20. Salam Kak Jie…

    Jgn pulak ada yg tak berani masuk hsp lepas baca kisah ni. Hehe…

    suaras last blog post..Penyakit misteri: Sihirkah puncanya? (Akhir)

  21. haha,,memola saspens..last2 tipah tetipu…kuang3

    maymots last blog post..Hepi besday dear kakcik,belated though…

  22. pesal makcik tu?…hahhaha…Radicare tak ajar ke?

    suedas last blog post..

  23. Jahat sungguh MakCik Timah tu..tak berhati perut langsung..hahahahhaha

  24. ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†
    seram je bace mula mula…
    sekali ending… ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†
    lawak universe!!!! ๐Ÿ˜†

    mrs azmis last blog post..gara-gara voucher RM1000~

  25. hehe… pernah baca cerita ni..
    dok pk kenapa, alih-alih citer lawak. ๐Ÿ˜†

    harap makcik cleaner yang sorang ni tak wat mcm tu la yer..
    pk dulu sebelum cabut wayar.hehe..

    fiezabaiduris last blog post..Derma darah

  26. wt suspen je…hu3… ๐Ÿ˜€

    yanies last blog post..makan at tmn melati…

  27. haha..lol..
    pembunuh rupanya mcik cleaner 2..

    Callisters last blog post..Koala bushfire survivor wins hearts

  28. he he he…lawak lah…steady akak, btw dapatkan free blogger malaysia script di http://bolehblog.malayaonline.com/?p=993

    etomyams last blog post..Malaysia Blogger Free Page Peel Script

  29. Selalunya di blog ini tajuk2 macam ini akan membawa kepada pemikiran mendalam tentang kehidupan tetapi ini dah kira tipah tertipu nih… ๐Ÿ˜† :mrgreen:

    kruel74s last blog post..Police reports here and there

    • @kruel74,

      opppsss………. dont try to read my mind :mrgreen:
      biasanya…tajuk entri saya ada maksud tersirat, ada message untuk seseorang atau mengambarkan perasaan , tidak semestinya bersangkut dengan keseluruhan entri.

  30. makcik tu tak tau kot apa itu alat bantuan pernafasan.. ๐Ÿ˜€

    menteils last blog post..Komik Yang Menjejaskan Akidah

  31. AAHHAHAHAA…
    lawak gilos….

    Diana-ks last blog post..#Nasi Lemak#

  32. Hahahahaha! What a joke! Certainly lightened up my day.

    ๐Ÿ™‚

Trackbacks

  1. […] saya masih koma di ICU Hospital Selayang sejak 2 hari lepas kerana Apendiks. ( Bukan hospital dalam kisah pelik hari Jumaat itu ye…walaupun ada yang mendakwa kisah itu adalah benar […]