Kisah pelik hari Jumaat

Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik..

Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka. ย ย  Perkara ini sangat membingungkan para doktor.

Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut…mungkin makhluk halus ada menetap disitu.

Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya beberapa orang doktor bersiap sedia untuk mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur.

Beberapa doktor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..

Masa berputar…

pukul 08:00 pagi..

08:30 pagi …

08:49 pagi …

sehingga jam 9.00 pagi…

Tiba-tiba……

Pintu bilik ICUย  terbuka….

Masuklah Makcik Timah seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari Jumaat.

Makcik Timah masuk lalu mendekati katil keramat tersebut….

cleaner

Dan terus mencabut soket elektrik untuk alatย  bantuan pernafasan agar dapat menghidupkan vacuum cleanernya….

p/s – Hari ini hari malam Jumaat Khamis – Makcik cleaner cuti…..jangan risau

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

61 thoughts on “Kisah pelik hari Jumaat”

  1. mula mula takut lepas tu okey ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ :mrgreen: ๐Ÿ˜† ๐Ÿ’ก ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜Ž โžก ๐Ÿ˜• โ“ โ—

  2. ha ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ™ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ฎ :mrgreen: ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜Ž โžก ๐Ÿ˜• โ“ โ—

  3. ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜Ž kakakakakakkakakakakakkkakakhhhhh……
    hukhukhuk…

    pdai nye buat cita lucu ni yee…. โ— โ— โ— โ— โ— โ— โ— ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ˆ ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜

  4. Wei… korang nih…

    Benda nie kes betul la… gua tau citer nie…

    Berlaku kat satu Hospital swasta ternama kat Lembah Kelang sekitar tahun 1996 dulu… memang lawak pada mulanya… tapi rasanya tak sepatutnya jadi camnie….

    lagi satu… nama makcik tue silap la…. nak tau… tanya la gua… hehehe

    cencuruts last blog post..Document Management System (DMS)

    1. @cencurut, eeeeeeeeee………..ramailah yg mengigil baca ni

      erk..jgn arr bgtau sapa nama makcik tu..abis arr nnt semua org tak dtg kt blog ni lagi ๐Ÿ˜›

  5. mak cik cleaner tu mesti nama dia kujie…. betul kan…? sebab tu dia tau bila mak cik cleaner tu cuti….

    divas last blog post..HATI-HATI JAGA HATI

    1. @diva, erk…….mcm mana diva tau?

      ooooooooooo…sbb yg hantu tu sebenarnya diva, kan

      tak leh interprem kt kes ni di mahkamah..hahahaha ๐Ÿ˜†

  6. Alamak !

    Tie dah komen tadi…..ilang pulak daa…. ๐Ÿ™

    Rasa2nya kalau Tie jadi makcik cleaner tu, mungkin citer ni akan menjadi benar…hu hu….

    Ties last blog post..Warkah Cinta

  7. Keh keh keh… sian mak cik cleaner tu Jie lukis gambar Death!!! Anyway… love you sebanyak bintang di langit yang tak ditutupi awan! Thanks for the song, my dear. You have no idea how long I’ve been searching for it. Mwah. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜†

    ODs last blog post..Janji Orang Putih!!!

    1. @OD, hweheheh….kena ada pengerasnya nak guna khidmat pakcik google dgn makcik yahoo tu….. ๐Ÿ˜†

      muahhh..! sonok tul tgok Opah kembali muda di zaman 80’an ๐Ÿ˜†

  8. Dasyatlah Makcik Timah tu… dia buat derk ja kat doktor yg duk ramai2 pegang Yaasin tu. Amanah sungguh ngan kerja2 mencuci dia :mrgreen: ๐Ÿ˜†

      1. @Kujie,
        tula pasalnye.. sy dahle penakut.. hubby ade pon tak berani nak tgk :mrgreen:
        pernah sekali time solo dulu tgk citer seram..sampai tahap takle tido ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†
        klu citer kat hubby mesti die gelak guling2 ๐Ÿ˜ณ

        mrs azmis last blog post..~selamat ulang tahun sayang~

  9. hehe… pernah baca cerita ni..
    dok pk kenapa, alih-alih citer lawak. ๐Ÿ˜†

    harap makcik cleaner yang sorang ni tak wat mcm tu la yer..
    pk dulu sebelum cabut wayar.hehe..

    fiezabaiduris last blog post..Derma darah

    1. @kruel74,

      opppsss………. dont try to read my mind :mrgreen:
      biasanya…tajuk entri saya ada maksud tersirat, ada message untuk seseorang atau mengambarkan perasaan , tidak semestinya bersangkut dengan keseluruhan entri.

Comments are closed.