Wildlife Photographer of the Year competition winner (2009)

Winner – young photographer

Clash of the Yellowhammers
By Fergus Gill
Nikon D300 + Nikon 200-400mm f4 lens at 220mm; 1/1000 sec at f5.6; ISO 500.

The planning for this picture started in the summer, when Fergus collected sheaves of oats from a local farmer specifically as winter food for the yellowhammers. One evening in February, hearing that snow was forecast for the next morning, Fergus set up his hide in the garden, hung out feeders and carefully positioned a sheaf of oats.

Winner: urban and garden wildlife

gambar menarik dan sensasi2

Respect
By Igor Shpilenok
Nikon D3 + 300mm lens; 1/500 sec at f4.5; ISO 640

In the winter of 2007/08, Igor spent five months as a ranger in the Kronotsky Nature Reserve in Kamchatka in the Russian Far East, taking his cat Ryska with him for company. Immediately, she staked out her territory and set to work showing the local foxes who was boss.

Winner: animal behaviour, all other animals

gambar menarik dan sensasi5

Raindrop Refresher
By Andras Meszaros
Canon EOS-5D + Canon EF 50mm f1.8 lens reversed + 2 sets of extension tubes + Canon EF 1.4xteleconverter; 1/200 sec at f9; ISO 200; Gitzo 143 tripod + Manfrotto 469 Ball Head; Canon 420EX flash; beanbag

After a summer shower, AndrΓ‘s headed off to his local forest to take photographs. In a sunny glade, he noticed lots of red ants running up and down a flowering common mallow, feeding on the sugar secretions of aphids sucking from the buds. Here, one of the ants sips from a raindrop balanced on a mallow petal. β€˜The beauty of macro-photography,’

Β©Kujie – saya peminat gambar-gambar cantik – sangat respect dengan kepakaran mereka yang kreatif

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

16 thoughts on “Wildlife Photographer of the Year competition winner (2009)”

  1. Memang lawa. aku yang pakai dslr ni pun belum dapat lagi capture moment macam tu.
    .-= Fahmishah´s last blog ..Solemnization Mazura & Fared =-.

  2. saya pun minat, taget taun depan nak beli 1 dslr…
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Tak Sanggup Tengok ManUtd Kalah!! =-.

  3. dilot minta juga gambar2 mcm ni…dan minat utk terjebak same..
    .-= dilot´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL- 4 fakta =-.

  4. memang cantik.. resolution gambar ini tinggi..huhuhu

    tambahan pula senjata yg mereka guna, bukan calang2 harga kat sini wehhh.. ribu riban tu..

  5. saya pun minat gambar-gambar cantik dan kreatif! cun-cun foto tersebut. ada rezeki akan terjebak sama dalam dunia foto.

    kena ada DSLR sebijik (hu3)
    .-= megat´s last blog ..Problogger Rohaizad, Meniti Kejayaan Dengan Usaha Smart Blogging! =-.

Comments are closed.