Entri Untuk Singgit

Ye entri ini untuk Singgit.

Kak Jie tahu awak selalu singgah di blog ini, Terimakasih. Kerana itulah Kak Jie terpanggil untuk menulis entri ini untuk awak. Jangan marah Kak Jie ye

Masalahnya bila Kak Jie klik profile pada widget GengBlogger untuk membuat kunjugan balas , url blog yang diletakkan menjadi ‘broken link’.


Ini gambar pada profile Singgit. Bila klik, link tersebut tidak direct ke alamat blog, tetapi menjadi error 404- page not found.

Bayangkan kalau sehari 10 orang klik profile awak dan awak kehilagan 10 orang pelawat.

Nasihat Kak Jie, pergi pada Setting di GengBlogger, padam url yang sedia ada dan tambah url baru tetapi letak http://

Ramai member GengBlogger yang Kak Jie jumpa mempunyai ‘broken link’ pada profile mereka.

Bukan saja Singgit, DuaInggit, LimaInggit, Duabelas Inggit…. pi check profile masing².

©kujie – dah pernah buka thread seperti ini di forum GB tetapi nampaknya ramai yang masih tidak membetulkan url blog masing².

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. says

    :arrow: Kalau teguran tu untuk kebaikan, org tu hack jugak, kira dia memang tak nak berdonia dengan org lain la.

    :!: Nak review kujie2.com? Jangan laa…
    Nanti org ingat saya dah buang tebiat.
    Blogger wannabe mcm saya nak ulas tentang senior @ mentor dia?
    Nanti ada la yg kena bersara awal. (duit iklan pun baru RM0.44 ja :oops: ) Tak sempat nak makan pencen ooo… :lol:
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..Bila Kita Hanya Semut MerahMy Profile

  2. says

    saya dah masuk guna browser lain pun sama.. clear cookise pun saya dah buat tapi tulah.. main redah jer..

    apa2pun trima ksih atas penerangan yang diberi..
    hharap2 dapat settle benda ni secepat mungkin..
    rindu kkat GB
    Jom terjah post menarik dari isza ..TerlajakMy Profile

  3. says

    Kak Jie tak tau nak tegur – dah buka thread kat forum tapi macam ramai je yang masih tak betulkan url mereka

    harap2 orang lain pun cepat2 pergi check setting blog masing2

  4. says

    Itulah cikgu, kadang2 tak perasan
    sebenarnya saya ada 10 link yg pernah saya singgah tapi terputus

    harap2 dia org baca entri ni dah betulkan

  5. says

    Rasanya Kong dah jelaskan bab banned ni

    Hanya seorang pernah dibanned di GB sebab dia copy code Innity letak tempat lain sampai akaun Innity GB kena suspended

    Cuba clearkan cookies atau masuk guna browser lain

  6. says

    hahaha… Kak Jie pun create akaun FB 26hb Dis 2009 sebab nak login GB. Siap create email baru khas utk tujuan tu saja…tak nak ganggu email yg sedia ada. :lol:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge