Entri Untuk Singgit

Ye entri ini untuk Singgit.

Kak Jie tahu awak selalu singgah di blog ini, Terimakasih. Kerana itulah Kak Jie terpanggil untuk menulis entri ini untuk awak. Jangan marah Kak Jie ye

Masalahnya bila Kak Jie klik profile pada widget GengBlogger untuk membuat kunjugan balas , url blog yang diletakkan menjadi ‘broken link’.


Ini gambar pada profile Singgit. Bila klik, link tersebut tidak direct ke alamat blog, tetapi menjadi error 404- page not found.

Bayangkan kalau sehari 10 orang klik profile awak dan awak kehilagan 10 orang pelawat.

Nasihat Kak Jie, pergi pada Setting di GengBlogger, padam url yang sedia ada dan tambah url baru tetapi letak http://

Ramai member GengBlogger yang Kak Jie jumpa mempunyai ‘broken link’ pada profile mereka.

Bukan saja Singgit, DuaInggit, LimaInggit, Duabelas Inggit…. pi check profile masing².

©kujie – dah pernah buka thread seperti ini di forum GB tetapi nampaknya ramai yang masih tidak membetulkan url blog masing².

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Sori nak tanya, forum GB tu apa ek?
    Jom terjah post menarik dari Aslam ..Alhamdulillah. Says bagi saya RM60!My Profile

  2. Menarik ni sual geng blogger singgit,,,
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

  3. betul tu Kujie, pernah jugak buat slh dulu.. malu bertanya sesat jln kan.. hehe
    Jom terjah post menarik dari Akhelaken ..Facebook Timeline Yang Over!My Profile

  4. biasanya problem tu org luar yg tahu. sama gak klw komen blog tak berfungsi
    Jom terjah post menarik dari ummuuswah ..Kempen Jom Dirikan SOLAT Sticky PostMy Profile

  5. erk…up dua puluh sen jer?? :lol:
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Padlie – You Are The Best!!!My Profile

  6. kak jie~!!

    mekasih banyak la sebab ingatkan yea~!!

    kalau tak.. memang haram tak tahu ni.. hehehehe…

    mekasih banyak kak jie…
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..KISAH DI SEBALIK GBA – HANYA AKU YANG TAHUMy Profile

  7. singgit duaploh sen cukuplah…. itu pun bukan senang nak kumpul BE :lol:

  8. kekekekeke… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  9. Anonymous says:

    kena tengok jugak nih, nak p check jugak

  10. :arrow: Kalau teguran tu untuk kebaikan, org tu hack jugak, kira dia memang tak nak berdonia dengan org lain la.

    :!: Nak review kujie2.com? Jangan laa…
    Nanti org ingat saya dah buang tebiat.
    Blogger wannabe mcm saya nak ulas tentang senior @ mentor dia?
    Nanti ada la yg kena bersara awal. (duit iklan pun baru RM0.44 ja :oops: ) Tak sempat nak makan pencen ooo… :lol:
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..Bila Kita Hanya Semut MerahMy Profile

  11. saya dah masuk guna browser lain pun sama.. clear cookise pun saya dah buat tapi tulah.. main redah jer..

    apa2pun trima ksih atas penerangan yang diberi..
    hharap2 dapat settle benda ni secepat mungkin..
    rindu kkat GB
    Jom terjah post menarik dari isza ..TerlajakMy Profile

  12. mesti singgit tu terharu dengan teguran kak jie ;-)
    pas ni bolehlah up sepuluh henggit. :lol:
    Jom terjah post menarik dari Amry ..On Cyber CafeMy Profile

  13. Sabahan Bloggers Club says:

    Tak pasti plak kalau blog saya broken link….
    Jap nak gi check jap…. :D :D :D
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..WW- Wedding ModeMy Profile

  14. ini bukan review…. ini sesi pulas telinga :razz:

  15. pi check… pi check…bukan Singgit je…sesiapa yang baca entri ni

  16. Kak Jie tak tau nak tegur – dah buka thread kat forum tapi macam ramai je yang masih tak betulkan url mereka

    harap2 orang lain pun cepat2 pergi check setting blog masing2

  17. W’salam…dah orang lain juga :lol:

  18. Itulah cikgu, kadang2 tak perasan
    sebenarnya saya ada 10 link yg pernah saya singgah tapi terputus

    harap2 dia org baca entri ni dah betulkan

  19. nak…tak cukup sekupang nak msk kan kat meter parking :lol:

  20. Rasanya Kong dah jelaskan bab banned ni

    Hanya seorang pernah dibanned di GB sebab dia copy code Innity letak tempat lain sampai akaun Innity GB kena suspended

    Cuba clearkan cookies atau masuk guna browser lain

  21. tak payah nak salin…salin…buat je terus
    dulu suruh register gravatar pun tak buat2 lagi :roll:

  22. Sama-sama…. dah pernah buat thread pasal ni di GB tapi macam ramai je yg tak baca

  23. Dengan egular visitors je saya berani,
    tak berani nak cari pasal nak tegur orang….

    Kena hack nanti, lingkup bisness :lol:

  24. habis tu sapa nak review kak jie ..hehe :lol:

  25. hahaha… Kak Jie pun create akaun FB 26hb Dis 2009 sebab nak login GB. Siap create email baru khas utk tujuan tu saja…tak nak ganggu email yg sedia ada. :lol:

  26. buat je satu akaun untuk login gb ni, takyah main fb tu. hehe
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Tempat strategik untuk solat bagi pelajar luar negaraMy Profile

  27. hahahahahha.
    nice idea bro ;D
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Tempat strategik untuk solat bagi pelajar luar negaraMy Profile

  28. :lol: Nampaknya kena buat salah banyak-banyak nih.

    Boleh dapat reveiw dari Kujie2.com

    Mahal tu… walaupun cuma singgit… :idea:
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..SAPA NAK TARIK NIMy Profile

  29. ahmadhaikal says:

    ohh, macam tu. kena daftar la gengblogger macam ni.
    Jom terjah post menarik dari ahmadhaikal ..Oh No! PMS! Premenstrual SyndromeMy Profile

  30. puteraduyong says:

    ermm…bagus gak kakjie wat segmen review blog… :)
    Jom terjah post menarik dari puteraduyong ..SEKS DI SEKOLAHMy Profile

  31. Mrs.Ayie says:

    Kadang-kadang kita terlepas pandang perkara yang nampak kecil tetapi besar kesannya :roll:
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Tidak semua dipenuhiMy Profile

  32. Macamana nak sertai Geng Bloger akaun Facebook pun saya tidak ada :-)

  33. salam kujie.. lama tak masuk GB
    nanti cek.. thanks utk info ini
    Jom terjah post menarik dari nurmisnan ..Happy Womans DayMy Profile

  34. teguran yg membina tu dari kak jie..rugi je klu blogwalking tp orang xleh nak masuk blk tgk link blog kita

  35. saya punya url takda masalah kot coz kat statistik ada pelawat dari GB
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile

  36. As salam…
    Kak jie…entry jejak kasih ke ni? hehe..
    harap2 singgit ada baca n2 ni..
    Jom terjah post menarik dari iza ..Contest Anjung StreamyxMy Profile

  37. singgit says:

    huhuhu…. xsangka pula ada entry khas lagi. sudah dibetulkan, tp xtau lah sudah ok ke belum, xbiasa dgn gengblogger. terima kasih kujie2.com =]
    Jom terjah post menarik dari singgit ..Kreativiti Pengiklanan Di JalananMy Profile

  38. harap2 singgit tak menghadapi ikatan yang terputus lagi
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..chemistryMy Profile

  39. saya sekupang je kak jie..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Tulisan Siti Nurhaliza Semasa di Tingkatan 1My Profile

  40. kak jie.. saya ada hantar mesej ttg GB ni.. kak jie ada terima x? GB banned saya ke?
    :(
    Jom terjah post menarik dari isza ..TerlajakMy Profile

  41. tak sure. kena cek balik ni. dah lama tak jenguk GB. :D
    Jom terjah post menarik dari serol ..127 hours versi malaysiaMy Profile

  42. info penting lagi..ni kena tulis dalam buku gak ni.. :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  43. silap masukkan url tu.. blog saya ok kot sebab ada statistik dari GB

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam