Gambar Pada Profile

Kepada kawan² yang ingin avatar mereka terpapar di blog  ini atau blog  lain yang mempunyai  gravatar, bolehlah sign up di gravatar.com
gravatar > globally recognized avatar, is quite simply an avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts.

Daftar ye..saya ingin tengok avatar cun melecun kawan² saya di sini. Account is FREE, and all that’s required is your email address.

Gravatar diaktifkan dengan alamat email bukan alamat laman web ( blog ). Tak ada url blog pun boleh dapatkan gambar avatar setiap kali menulis komen.  Dengan satu akaun, boleh daftar beberapa email lain dengan gambar profile berbeza.

©kujie – post 12 Jun 2008 yang dikitarsemula dengan sedikit ubahsuai.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

81 thoughts on “Gambar Pada Profile”

  1. Terima kasih sis sebab sudi menunjuk ajar dan saling mengingati semua blogger termasuk saya tentang kepentingan meninggalkan komen yang baik. Sis, dan i really like your semangat dalam berblogging. Keep it up, okay! Saya akan selalu support segala niat murni untuk membangunkan semangat berblogging di negara kita ni.

  2. Assalamualaikum… salam kenalan Buat Kak jie.. Nak Test Gravatar… 😉 :mrgreen: Pertama kali Singgah blog ni.. menurut arahan buat gravatar dulu.. hehe.. Best best… I follow…Banyak Lagi nak explore n blajar kat blog kak jie ni..tq…
    Jom terjah post menarik dari Amy ..Penyakit Kronik Akibat Gula TebuMy Profile

  3. Pingback: Gravatar Pada Komen - Pacifista : Pacifista

Comments are closed.