Gambar Pada Profile

Kepada kawan² yang ingin avatar mereka terpapar di blog  ini atau blog  lain yang mempunyai  gravatar, bolehlah sign up di gravatar.com
gravatar > globally recognized avatar, is quite simply an avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts.

Daftar ye..saya ingin tengok avatar cun melecun kawan² saya di sini. Account is FREE, and all that’s required is your email address.

Gravatar diaktifkan dengan alamat email bukan alamat laman web ( blog ). Tak ada url blog pun boleh dapatkan gambar avatar setiap kali menulis komen.  Dengan satu akaun, boleh daftar beberapa email lain dengan gambar profile berbeza.

©kujie – post 12 Jun 2008 yang dikitarsemula dengan sedikit ubahsuai.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. MJ dulu tak reti tp lepas tu ada member blogger tolong, terus register 🙂
    Jom terjah post menarik dari Myra Jay ..SBDDB – Kita hanya MerancangMy Profile

  2. Assalamualaikum……salam perkenalan…saya baru lagi dalam dunia blog..thanks kak kujie for info… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Herni ..Yee Mee SizzlingMy Profile

  3. wah… info yg bagus,… baru tahu n baru cuba.. testing.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari CikguFiq ..RESEPI MURTABAK MAGGIE YANG SERIUS SENANG DAN SEDAP!My Profile

  4. testing one two three………….
    Jom terjah post menarik dari hidayah ..dia dah nak kawen dah…..My Profile

  5. i’m newbie… thanks atas info… baru sat tadi try.. tp x tau laa jadi ke x…
    Jom terjah post menarik dari RinnAzrinah ..Raya 2012My Profile

  6. Hi,
    Dimana saya bolih ikuti kursus pendek asas menyulam?? Tolong bagi panduan. Thanks…Julia

  7. Teringin Avatar Yang Bulat2 Hensem Macam Aku..

    HOHOO~~

    Avatarnya Dah Disorok Pulak..

    HOHOOO~
    Jom terjah post menarik dari AKU LOLA KE? ..Real..! Video Cimpanzi Guna Isyarat Minta Dibebaskan Dari Kurungan ZooMy Profile

  8. Tq for info.
    Jom terjah post menarik dari Dennis ..PERTANDINGAN BOLINGMy Profile

  9. tima kacih kak kujie muahehehhe
    Jom terjah post menarik dari zack ..NASIB INDUSTRI PERTAHANAN MALAYSIAMy Profile

  10. Terima kasih sis sebab sudi menunjuk ajar dan saling mengingati semua blogger termasuk saya tentang kepentingan meninggalkan komen yang baik. Sis, dan i really like your semangat dalam berblogging. Keep it up, okay! Saya akan selalu support segala niat murni untuk membangunkan semangat berblogging di negara kita ni.

  11. x jd la kak kujie
    Jom terjah post menarik dari Terbelog ..Motosikal Modenas MR1 motosikal murah MalaysiaMy Profile

  12. jadi ke..nak test ni..
    Jom terjah post menarik dari Terbelog ..Iklan Jawatan Kosong Polis ( PDRM )My Profile

  13. nak try juga la..thanks tuan tanah 🙂
    Jom terjah post menarik dari damak21 ..Aurat Lelaki dan PerempuanMy Profile

  14. gravatar memang best kerana ia menggunakan email kita, dimana ada email kita, di situ ada gravatar kita.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Baucar buku RM200 pemberian untuk pelajarMy Profile

  15. 3rd party mcm ni leh terjamin ke kite punya confidential info
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Pondan Tidak Tenang Gara-gara Tak Pakai Seluar DalamMy Profile

  16. ok.. dah jadi. 😉 😛

  17. test2.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Luahan hati Khairul Fahmi Che MatMy Profile

  18. wah.. mekasih.. baru nak tanya.. 🙂 😀
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Tips Lajukan Browser Mozilla FirefoxMy Profile

  19. Assalamualaikum… salam kenalan Buat Kak jie.. Nak Test Gravatar… 😉 :mrgreen: Pertama kali Singgah blog ni.. menurut arahan buat gravatar dulu.. hehe.. Best best… I follow…Banyak Lagi nak explore n blajar kat blog kak jie ni..tq…
    Jom terjah post menarik dari Amy ..Penyakit Kronik Akibat Gula TebuMy Profile

  20. Jadi pengen nyoba nih pasang gravatar, sepertinya menarik..
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Submit Url di Berbagai Search Engine | Add UrlMy Profile

  21. testing avatar…hehehehe
    Jom terjah post menarik dari EzrlG ..Contest Banner Eyriqazz.ComMy Profile

  22. Mahyuddin MAA Takaful says:

    Ok terima kasih atas info
    Jom terjah post menarik dari Mahyuddin MAA Takaful ..Takafulink PendidikanMy Profile

  23. email mesti sama dengan email yg didaftarkan
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pemberitahuan : Ziarah RayaMy Profile

  24. Mahyuddin MAA Takaful says:

    Gambar saya tak masuk dalam komen pun…Tak tahu la kenapa???
    Jom terjah post menarik dari Mahyuddin MAA Takaful ..Takafulink HajiMy Profile

  25. dah lama da daftar gravatar nih
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..MAK AKU YANG VOGUEMy Profile

  26. harap kali ni ade lah… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari farrah ..Beli Tudung Online : Tudung Lycra Korea Matching Klasik Plain Pelbagai Warna Hanya RM13My Profile

  27. ade ke tak ni.. 😛

  28. haha..dia belum aktif kan lg tu….
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Copy Paste Entri Tanpa Izin Apa Pendapat BloggerMy Profile

  29. haha ok dah tu..dah smart gambar tu 😀
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Copy Paste Entri Tanpa Izin Apa Pendapat BloggerMy Profile

Trackbacks

  1. Gravatar Pada Komen - Pacifista : Pacifista says:

    […] Apa itu Gravatar? …Globally Recognized Avatar (Gravatar), is quite simply an avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts… Sumber: Kak Kujie […]