Betul ke trafik Nuffnang ni?

Screenshot Keyword Analytics Nuffnang yang diambil Β pada malam 22/12/2009 – beberapa jam selepas balik bercuti . Saya print screen ini kerana saya rasa pelik dengan keyword ‘ucapan hari ibu’ di bulan Disember dan keyword ‘kujie’ . Pelik kerana ramai yang google ‘kujie’ dan ‘ucapan hari ibu’ sedangkan hari ibu disambut setiap bulan Mei dan double triple pelik 90% datangnya dari Indonesia.

keyword kujie

Tengok, saya pun pelik kenapa ramai yang cari ‘kujie’.

nuffnang trafik today

Screenshot hari ini 24/12/2009 – 10.30 am. Bila saya nak tengok keyword untuk hari ini, datanya masih seperti 2 hari lepas.

Saya keliru kerana analisis tersebut tidak berubah.

analytics nuffnang

Tapi untuk analisis seminggu, tiada keganjilan yang dapat di kesan. Kejatuhan trafik 18-20hb tu memang dijangka kerana hujung minggu dan saya sedang bercuti.

Β©Kujie – tak suka dengan analytics nuffnang baru yang terlebih kolestrol – azam tahun baru nak kuruskan badan..hehehe

p/s- sebenarnya saya nak buat entri panas meluap-luap – memang tengah marah dan geram – untuk mengelak dari gagal mengawal diri, saya buatlah entri separa merapu ni.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Firuz Izzudin says:

    macam mana lah nak dapatkan trafik cam blog kak kujie ni,saya ni budak baru belajar,blog pun cam natang ape tah..nak tulis artikle x byk idea,hampess nye diri ini.tp leh buat artikle cmne nak naikkan trafik blog lak tu,haru x saya ni?? hahahahha
    Jom terjah post menarik dari Firuz Izzudin ..Tips Penting Untuk Naikkan Trafik Blog AndaMy Profile

  2. terima kasih…paham la sikit-sikit aku tentang nufffnang nie..mungkin kena kerja keras utk memastikan org datang kat blog aku.. tq sekali lagi
    Jom terjah post menarik dari optionshift3 ..JUARAJUARAJUARAMalaysia Juara Piala Suzuki 2010 apa Cerita GarudaMy Profile

  3. kujie memang otai.saya akan berguru dengan web kujie.bleh?hehe
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..TELAH BANYAK KAJIAN MENGENAI KOLOSTRUM DILAKUKANMy Profile

  4. kat indonesia hari ibu 22 desember… πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari RRB ..Red Ribbon RAYA Giveaway Contest 4thMy Profile

  5. dasat aaa kak jie..salute laaa….memang otai πŸ˜›
    .-= DaHLia´s last blog ..Kahwin Janda dapat Ganjaran ? =-.

  6. Betulah tu kak. :p Tapi kan…kadang-kala saya pun keliru kerana analytic dari google dan nuffnang berlainan. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..3 Santas: My Christmas Gift From Hong Kong =-.

  7. jadi, bawa bersabar ajela..
    .-= abrablog´s last blog ..Make Money Online with Mudah.my =-.

  8. waa..kak kujie.. 😯
    mungkin budak2 indon ade assignment psl hari ibu kot..
    tu la..
    .-= shuko´s last blog ..CDBurnerXP: Software percuma untuk burn CD & DVD =-.

  9. Kalau trafik jam kat town memang rasa nak marah, tapi bila tengok trafik blog ni, cuma boleh kata “wow!”
    Tahniah dan semoga terus meningkat. πŸ˜€
    .-= Kak Long´s last blog ..Keputusan PMR =-.

  10. kak nak tanya dari dulu tapi tak tanya2 jgak miahahaha

    Kujie (2) <– 2 tuh apa ? huhu
    .-= Melz´s last blog ..Check Laptop Sekali Sebulan =-.

  11. nuffnang memang pening la kak kedang-kadang..
    tak match dengan report analytic..

    p/s : tejojol bijik mata tengok traffic dia. 😯
    .-= mario´s last blog ..Boyfriend Miley Cyrus Kaki Gaduh Ke? =-.

  12. mereka nak cari kujie senang sikit.gunalah katakunci tu.
    .-= mesticun´s last blog ..Secret Sign- Lambang Masonic Di Sejadah =-.

  13. Woohoooo … tak nampak dah yang lain2 tu. Cuma nampak visitor ribu2 tu jer. Camner nak dapatkan visitor macam tu?
    .-= Precious´s last blog ..Avatar dan PMR =-.

  14. Salam……..

    Trafik tinggi ok la akak yang takutnya trafik semakin kureng ni lagi susah hati……
    .-= lagendabaling´s last blog ..HADIAH PAS KEPADA RAKYAT NEGERI KEDAH…….. =-.

    • @lagendabaling, orang lain mungkin fikir macam tu, tapi kak jie selalu kaji dan kenal pasti blog sendiri- salah satu cara untuk mendapatkan trafik dari unique visitor atau organic visitor, kenal blog sendiri – apa yang di cari – apa yang di beri πŸ˜†

  15. Anonymous says:

    Salam Ziarah…..

    Tahniah la dapat tarfik tinggi apa nak takut yang takutnya tarfik kureng ni

  16. hohoho mantap giler trafik.. nak buat entry anas meluap ape kak jie?
    .-= topo´s last blog ..Adnan Sempit trailer… =-.

  17. Fuhh…kak jie, mantap giler traffic….bercuti pun masih dapat 600 lebih….

    keyword ni kengkadang bukan betul sangat……hehehehe….biasanya collective utk represent mana yang banyak dicari….rasanya la…hehhe
    .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Oricon’s Top 10 Interesting Drama of 2009 =-.

    • @HuRuL_AiNi, kak jie ni pelik sikit
      tiap hari nak mengadap statistik – suka tgok keyword yg datang
      sebab tu perubahan kecil pun boleh perasan
      contoh : ucapan hari ibu πŸ˜†

      • @Kujie, hehehe…sama la kita…psyko je ngan statistic & keyword…hurul cemtu jugak, suka tengok keyword apa masuk…kengkadang topik yg xde pun kita tulis, pastu dari situ bagi idea topic apa next..

        kengkadang dr situ juga boleh tahu apa yang orang suka cari…hehehe

        & mcm yg kak jie cakap kat bawah, yup kena kenal blog sendiri baru boleh mantapkan blog…hehehe…akan ku jadikan panduan di dunia blog….hehehe
        .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Oricon’s Top 10 Interesting Drama of 2009 =-.

  18. Hehe, Indonesia memang sambut hari Ibu bulan Disember Kak Jie. Memang majoriti negara sambut setiap tahun pada Ahad ke 2 May, tapi depa lain sikit, juga beberapa negara lain. Iza pon baru tau beberapa tahun lepas sebab kamceng dengan student/ blogger Indo. Lepas tau depa pelik sikit baru lah tanya encik wiki, baru lah tau dengan jelas sikit http://en.wikipedia.org/wiki/Mother's_Day 😎
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Tak Dak Ceghita Menaghik… =-.

    • @iza~de~bintang, owh..ye ke Iza.

      ada satu incoming link datang dari satu blog wordpress – bila kak jie track , tak nampak pula linkback dari situ- pelik kan?

      erk..faham tak apa kak jie ckp ni?

      hehehe…

  19. dalam arah ke situ….rating untuk satu minggu ramai,sebulan mesti lagi ramai ek…otai blogger nih…
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Pertolongan bukan dari manusia =-.

  20. kiter kawann kannns .. ehehe

  21. tingginya visitor….respek la kak

  22. Active Blogger says:

    keyword yg agak menarik πŸ™‚
    sy pun kadang ke blog ni taip kat goole kujie2 or hidap biar sedap je…. sbb dah tau πŸ™‚
    huhu jadi silent reader πŸ™‚
    .-= Active Blogger´s last blog ..Matlamat Semester 2 Sesi 2010/2011 =-.

    • @Active Blogger, knp tak klik dr link? Kak Jie biasanya akan buat lawatan balas dari link yang dapat di detect πŸ˜†

      • Active Blogger says:

        @Kujie, hehe kadang2 saja je πŸ™‚ tgh kebosanan dan still learning how to be a great blogger la katakan πŸ™‚
        .-= Active Blogger´s last blog ..Matlamat Semester 2 Sesi 2010/2011 =-.

  23. Wah, mencanak tinggi trafik kak Jie.
    Caiyolah, kat Indon pun kak Jie pemes.
    .-= Eriyza´s last blog ..Bermain Sambil Belajar Sifir =-.

  24. fofuler gitew!! :mrgreen: agaknye kat indonesia ade special occasion utk mommy2 kot!
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wedding anniversary ~1 =-.

  25. org indon sambut bulan disember kot..
    .-= bd fabregas´s last blog ..Nur Kasih Episod 9, 10, 11 & 12.. =-.

  26. kujie dah femes πŸ˜‰ yg ucapan tu entah la..
    .-= Eldy Voon´s last blog ..Blogspot vs WordPress =-.

  27. Sapelah yang cari ibu dia kat blog kak kujie ni yer. kekekeke. Wahhhh sungguh otai trafikmu kak kujie.
    .-= fazemy´s last blog ..Selagi Kita Hidup, Selagi Itu Ada Yang Tak Suka =-.

  28. Menahan kesabaran itu lagi bagus daripada meluahkannya dalam keadaan tidak terkawal. Bijak pandai kata tak salah ada perasaan MARAH tetapi orang beriman dapat mengawal AMARAHnya. Apabila dah reda marah baru luahkan isi hati tu.
    .-= denaihati´s last blog ..Gagal PMR bukan berakhir KEHIDUPAN =-.

  29. payah betul lah dgn budak2 geek ni πŸ˜†

    org nak bagitau nuffnang… ada error ke dgn data dia org

    isshhh..korang ni jgnlah dok komen pasal tarfik tu je 😯

    pergilah check analytics korang pula…

  30. sabar kak jie~ sabar~ huhu~
    tapi pelik juga kenapa boleh jadi macam tu yerk? Sambutan Hari Ibu lak yg popular~
    tapi kalau pasal ‘keyword kujie’ tu, saya pun dulu pernah search macam tu juga~ sbb tgh research sejauh mana mantapnya nama seseorang blogger tu dekat search engine. tapi guna nak kak jie soranglah~ ada gak guna nama topotato, justkhai, dan beberapa blog popular lain~
    .-= Akuro San´s last blog ..Ceramah Prof. Dr. Yusuf Al Qaradhawi di PICC =-.

    • @Akuro San, trafik nuffnang tu betul, tapi bila check tang keyword
      macam tak betul pula…

      ooo… kak jie selalu klik link

  31. jeles bnyk trafik.. harus blaja bnyk dari kujie neh.. ehehe
    .-= Jard´s last blog ..Penilaian Prestasi Tahunan 2009 =-.

  32. bestnye…trafik gitu….!!
    leh la rujuk jugak utk naikkan trafik blog sy…

  33. Mr.Bintang says:

    perghh… jeles tngk traffic.. ekekeke.. πŸ˜›

  34. huhu…relaks jer.
    janji traffic mantap.hehe
    .-= aidi-safuan´s last blog ..When Mamak try to be in Hollywood! =-.

  35. wow!!!!……tiada apa yang hendak dikatakan…gmbar yang sedang berbicara……..
    .-= syin´s last blog ..Awal tahun 1431H =-.

    • @syin, mmg nak buat perbandingan gambar pertama dgn gambar ke-3 tu

      ada error – pergilah check – nak tau juga
      kak jie sorang je ke yg ada masalah

  36. cari nama “kujie”, macam artis pulak.. hehe πŸ˜€
    .-= this is..´s last blog ..Bila Perut Semakin Membesar… =-.

  37. wah mantap tu keyword ucapan hari ibu. kenapa eh? apa indonesia sambut hari ibukah? (hu3). ehem, keyword saman polis pun banyak (hu3)

    sabar kak, adeh kenapalah derang ni suka buat akak kita ni marah-marah!?
    .-= megat´s last blog ..Teknologi Maklumat, Kerja Yang Sebabkan Stress Terlampau!? =-.

    • @megat, lagi pelik, entri tu link pada satu blog Indonesia – backlink ke satu entri Kak Jie
      tapi bila pergi sana – tak ada pula link ke blog kak jie..tak jumpa pun

      pening2….

      marah mmg patut marah – dah 2 minggu motor hilang, dok tunggu budak2 tu hantar dokumen nak claim insurans tapi tak hantar2…. lepas tangan!

      • @Kujie, motor yang mana kak? motor honda lampu bulat yang cun tu kah?
        .-= megat´s last blog ..Keputusan PMR Titik Permulaan, Terus Berusaha! =-.

      • @Kujie, erm, screen shot yang kak jie ambil 2 hari lepas masih sama statistiknya? baru perasan. pelik kan? nuffnang ada masalah ke?
        .-= megat´s last blog ..Keputusan PMR Titik Permulaan, Terus Berusaha! =-.

  38. wahhh,kencang gila traffik! otaii ohh otai :mrgreen:
    .-= blowie´s last blog ..Visit Indonesia – Trip to East Indonesia =-.