Betul ke trafik Nuffnang ni?

Screenshot Keyword Analytics Nuffnang yang diambil Β pada malam 22/12/2009 – beberapa jam selepas balik bercuti . Saya print screen ini kerana saya rasa pelik dengan keyword ‘ucapan hari ibu’ di bulan Disember dan keyword ‘kujie’ . Pelik kerana ramai yang google ‘kujie’ dan ‘ucapan hari ibu’ sedangkan hari ibu disambut setiap bulan Mei dan double triple pelik 90% datangnya dari Indonesia.

keyword kujie

Tengok, saya pun pelik kenapa ramai yang cari ‘kujie’.

nuffnang trafik today

Screenshot hari ini 24/12/2009 – 10.30 am. Bila saya nak tengok keyword untuk hari ini, datanya masih seperti 2 hari lepas.

Saya keliru kerana analisis tersebut tidak berubah.

analytics nuffnang

Tapi untuk analisis seminggu, tiada keganjilan yang dapat di kesan. Kejatuhan trafik 18-20hb tu memang dijangka kerana hujung minggu dan saya sedang bercuti.

Β©Kujie – tak suka dengan analytics nuffnang baru yang terlebih kolestrol – azam tahun baru nak kuruskan badan..hehehe

p/s- sebenarnya saya nak buat entri panas meluap-luap – memang tengah marah dan geram – untuk mengelak dari gagal mengawal diri, saya buatlah entri separa merapu ni.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

69 thoughts on “Betul ke trafik Nuffnang ni?”

  1. macam mana lah nak dapatkan trafik cam blog kak kujie ni,saya ni budak baru belajar,blog pun cam natang ape tah..nak tulis artikle x byk idea,hampess nye diri ini.tp leh buat artikle cmne nak naikkan trafik blog lak tu,haru x saya ni?? hahahahha
    Jom terjah post menarik dari Firuz Izzudin ..Tips Penting Untuk Naikkan Trafik Blog AndaMy Profile

  2. Kalau trafik jam kat town memang rasa nak marah, tapi bila tengok trafik blog ni, cuma boleh kata “wow!”
    Tahniah dan semoga terus meningkat. πŸ˜€
    .-= Kak Long´s last blog ..Keputusan PMR =-.

  3. mereka nak cari kujie senang sikit.gunalah katakunci tu.
    .-= mesticun´s last blog ..Secret Sign- Lambang Masonic Di Sejadah =-.

  4. Woohoooo … tak nampak dah yang lain2 tu. Cuma nampak visitor ribu2 tu jer. Camner nak dapatkan visitor macam tu?
    .-= Precious´s last blog ..Avatar dan PMR =-.

    1. @lagendabaling, orang lain mungkin fikir macam tu, tapi kak jie selalu kaji dan kenal pasti blog sendiri- salah satu cara untuk mendapatkan trafik dari unique visitor atau organic visitor, kenal blog sendiri – apa yang di cari – apa yang di beri πŸ˜†

  5. Fuhh…kak jie, mantap giler traffic….bercuti pun masih dapat 600 lebih….

    keyword ni kengkadang bukan betul sangat……hehehehe….biasanya collective utk represent mana yang banyak dicari….rasanya la…hehhe
    .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Oricon’s Top 10 Interesting Drama of 2009 =-.

    1. @HuRuL_AiNi, kak jie ni pelik sikit
      tiap hari nak mengadap statistik – suka tgok keyword yg datang
      sebab tu perubahan kecil pun boleh perasan
      contoh : ucapan hari ibu πŸ˜†

      1. @Kujie, hehehe…sama la kita…psyko je ngan statistic & keyword…hurul cemtu jugak, suka tengok keyword apa masuk…kengkadang topik yg xde pun kita tulis, pastu dari situ bagi idea topic apa next..

        kengkadang dr situ juga boleh tahu apa yang orang suka cari…hehehe

        & mcm yg kak jie cakap kat bawah, yup kena kenal blog sendiri baru boleh mantapkan blog…hehehe…akan ku jadikan panduan di dunia blog….hehehe
        .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Oricon’s Top 10 Interesting Drama of 2009 =-.

  6. Hehe, Indonesia memang sambut hari Ibu bulan Disember Kak Jie. Memang majoriti negara sambut setiap tahun pada Ahad ke 2 May, tapi depa lain sikit, juga beberapa negara lain. Iza pon baru tau beberapa tahun lepas sebab kamceng dengan student/ blogger Indo. Lepas tau depa pelik sikit baru lah tanya encik wiki, baru lah tau dengan jelas sikit http://en.wikipedia.org/wiki/Mother's_Day 😎
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Tak Dak Ceghita Menaghik… =-.

    1. @iza~de~bintang, owh..ye ke Iza.

      ada satu incoming link datang dari satu blog wordpress – bila kak jie track , tak nampak pula linkback dari situ- pelik kan?

      erk..faham tak apa kak jie ckp ni?

      hehehe…

  7. keyword yg agak menarik πŸ™‚
    sy pun kadang ke blog ni taip kat goole kujie2 or hidap biar sedap je…. sbb dah tau πŸ™‚
    huhu jadi silent reader πŸ™‚
    .-= Active Blogger´s last blog ..Matlamat Semester 2 Sesi 2010/2011 =-.

      1. @Kujie, hehe kadang2 saja je πŸ™‚ tgh kebosanan dan still learning how to be a great blogger la katakan πŸ™‚
        .-= Active Blogger´s last blog ..Matlamat Semester 2 Sesi 2010/2011 =-.

  8. Wah, mencanak tinggi trafik kak Jie.
    Caiyolah, kat Indon pun kak Jie pemes.
    .-= Eriyza´s last blog ..Bermain Sambil Belajar Sifir =-.

  9. payah betul lah dgn budak2 geek ni πŸ˜†

    org nak bagitau nuffnang… ada error ke dgn data dia org

    isshhh..korang ni jgnlah dok komen pasal tarfik tu je 😯

    pergilah check analytics korang pula…

  10. sabar kak jie~ sabar~ huhu~
    tapi pelik juga kenapa boleh jadi macam tu yerk? Sambutan Hari Ibu lak yg popular~
    tapi kalau pasal ‘keyword kujie’ tu, saya pun dulu pernah search macam tu juga~ sbb tgh research sejauh mana mantapnya nama seseorang blogger tu dekat search engine. tapi guna nak kak jie soranglah~ ada gak guna nama topotato, justkhai, dan beberapa blog popular lain~
    .-= Akuro San´s last blog ..Ceramah Prof. Dr. Yusuf Al Qaradhawi di PICC =-.

  11. wow!!!!……tiada apa yang hendak dikatakan…gmbar yang sedang berbicara……..
    .-= syin´s last blog ..Awal tahun 1431H =-.

    1. @syin, mmg nak buat perbandingan gambar pertama dgn gambar ke-3 tu

      ada error – pergilah check – nak tau juga
      kak jie sorang je ke yg ada masalah

  12. wah mantap tu keyword ucapan hari ibu. kenapa eh? apa indonesia sambut hari ibukah? (hu3). ehem, keyword saman polis pun banyak (hu3)

    sabar kak, adeh kenapalah derang ni suka buat akak kita ni marah-marah!?
    .-= megat´s last blog ..Teknologi Maklumat, Kerja Yang Sebabkan Stress Terlampau!? =-.

    1. @megat, lagi pelik, entri tu link pada satu blog Indonesia – backlink ke satu entri Kak Jie
      tapi bila pergi sana – tak ada pula link ke blog kak jie..tak jumpa pun

      pening2….

      marah mmg patut marah – dah 2 minggu motor hilang, dok tunggu budak2 tu hantar dokumen nak claim insurans tapi tak hantar2…. lepas tangan!

      1. @Kujie, motor yang mana kak? motor honda lampu bulat yang cun tu kah?
        .-= megat´s last blog ..Keputusan PMR Titik Permulaan, Terus Berusaha! =-.

      2. @Kujie, erm, screen shot yang kak jie ambil 2 hari lepas masih sama statistiknya? baru perasan. pelik kan? nuffnang ada masalah ke?
        .-= megat´s last blog ..Keputusan PMR Titik Permulaan, Terus Berusaha! =-.

  13. wahhh,kencang gila traffik! otaii ohh otai :mrgreen:
    .-= blowie´s last blog ..Visit Indonesia – Trip to East Indonesia =-.

    1. @blowie, jgn sesekali guna perkataan otai
      kak jie baca entri muda mudi ( ada lah blog2 popular )
      mereka marah guna perkataan otai
      hak sama rata antara blogger katanya – tak perlu nak hormat2 orang lain πŸ˜†

Comments are closed.