Evolusi ekosistem blog yang terencat

Windows cannot load the locally stored profile. Possible causes of this error include insufficient security rights or a corrupt local profile. If this problem persists, contact your network administrator.

DETAIL – An I/O operation initiated by the registry failed unrecoverably. The registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system’s image of the registry.

Windows cannot find the local profile and is logging you on with a temporary profile. Changes you make to this profile will be lost when you log off.

Yonna hantar Offline Message bagitahu tak boleh post komen. Minta maaf, pc saya deman kura², batuk dan selesema .  Message di atas akan terpapar setiap kali saya menghidupkan pc.

Mungkin pencemaran melamine.

Saya terlalu sibuk untuk format semula window dan Insya Allah esok saya akan settlekan.

Brians Threaded Comments saya juga seperti ada masalah Penyakit Koronari Jantung . Arthrosklerosis menyebabkan gumpalan lemak terkumpul lalu menyempitkan laluan darah beroksigen.   Ini akan menjadikan blog saya seperti kekurangan oksigen dan apabila keadaan ini berterusan,  ia  akan mati dan menjadi biru kehitaman.

owh… kerana rentetan itulah blog ini bertukar template hitam.    Tetapi jangan risau, masih stylo dan nampak feminin dengan ‘pink colour’ di satu dua tempat di sebalah Pantai Barat Semenanjung Malaysia.:lol:

EDIT : Saya cuba gantikan Brian’s dengan Wp Threaded Comments, tapi  icon pusing²  “new comment is submiting, please wait a comment.” bukan seminit, bukan dua minit dah berejam tak juga lepas. Macam serba tak kena saja lepas raya ni, kena mandi bunga bawah jambatan kot..:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kes sorok msjbox lagik..aku tau sbb ape 😉

    combis last blog post..free handbag..!!!

  2. @Kujie, dah cuba buat system restore guna F8? biasanya ok pastu

  3. cam tak caya je la ni first time nama topo terpampang kat ruang komen.. hohoh adeh.. tapi daku memang sering kali melawat blog ni sejak zaman hijau,pink dan ni kaler ape ek.. hohoohoh

    tgah pk gak nk guna thread comment ni… tp cam malas je.. hohoho skrg guna plugin brian ke plugin cina tu?? hoho mana lagi best???

    topos last blog post..pokai selepas raya??? takpe.. TITAN kan ada…

    • @topo, hahahaha…topo, kena listkan “Hari Ini Dalam Sejarah”

      tukar2 kaler tu mcm tuan blog juga….kecelaruan identiti 😆

      skrg ni guna Brian’s

      tukar themes kena tukar thread comment juga, ada themes yg tak boleh guna Brian’s , ada yg tak boleh guna WP Threaded Comments.

      lama² tuan blog…………sengal! :mrgreen:

  4. ye la,sy rasa theme baru ni lg sesuai untuk kujie kita ni.. 😀

    mula2 mcm confused bc,lama2 baru phm. hehe, creative!!

    callisters last blog post..Happy Birthday to Life4Hire sayang..

    • @callister, entri tu masa saya letakkan theme hitam menawan tadi
      dah tukar patlima kali dah.. :mrgreen:
      jangan confused…semua tulisan di blog ini bukan berat, semua secara santai… 😆 ikut kesengalan tuan blog

  5. dah tukar balik kaler umah nih…
    err…

    saye pun ade prob sket ngn blog nih…
    feed tak function…
    camne nk buat pun tatau la…. 😥

  6. kak jie, wlaaupun sama, ku relakan jer 😀

    yatis last blog post..Boring punya psl

  7. salam kak jie

    salam aidil fitri

    kakjie boleh rujuk http://support.microsoft.com/kb/812339

    erm sebelum lakukan apa-apa cuba backup data dahulu ke dalam partition lain ( alternative d: ) ataupun ke dalam external hard disk

    1 – cuba tekan F8 dan masuk dalam safe mode.
    2 – restore ke hari sebelum kejadian atau yang terakhir sekali …

    alternative

    1 – ikut cara dalam ms support dengan create user profile yang baru dan copy semua data lama kedalam profile baru

    alternative 2

    – selain dari format harddisk boleh cuba juga tuk repair system 😉

    Semoga berjaya

    salam 🙂

    • @perindu, thanks perindu
      selamat hari raya aidilfitri – maaf zahir dan batin

      dah pergi kt support tu..tapi ikut step dia lum jadi
      tak pe..tak penting sgt pun..semua file masih ada…
      cuma window ” pening” sikit je :mrgreen:

  8. haaa baru lah boleh! huh..
    susah ehhhhhh

    err..kaler peach ni.
    sakit mata! hahahha

    cepat2 la repair ma

    yonnas last blog post..kesal..

  9. patut la pn demam kura.. aku ingat apa nk tnggl msg kat MSJBOX pn keluar cacing kerawit1

    kuinas last blog post..Engineering Beauty

  10. Hujan tiap2 hari, sebab tu lah dia demam kora tuh Kak Jie.. Layout baru ni kemas tadi betoi gak kata depa2 kat ataih, kurang ayu 🙂

  11. simple.. sonok pandang theme nie..

    blog menteil lagi byk masalah la..
    huhu

  12. Patut rasa cam ada masalah je… ingat PC aku ada problem…
    Virus Selsema Burung Unta

    Hashim Habeeds last blog post..Lambatnya Masa Bergerak

    • @Hashim Habeed, tadi mmg nk tunggu komen disubmit pun lama tunggu, skrg dah ok dah..entah….mmg pc tgh pening, mabuk2.. :mrgreen:

  13. betul kak jie….dah banyak kali masuk blog kak jie…tapi tak bleh :roll:

    cakap kosongs last blog post..Dua Kisah Di hari Raya

  14. Tadi masuk x leh komen. Blog pun lemau sejak lepas raya ni… huhu 😛

    Yg td background color hitam. Nmpk elegant & misteri.
    Yg ni background color pastel. Nmpk ayu & syahdu.

    Tambah pink color sikit, baru lagi kick.

    Hahaha… pandai2 je komen sifu. Larikkkkkksssss!!!

    intans last blog post..Suatu Pagi Di Hari Raya

    • @intan, hehehe, tak pe…guan wp ni bkn susah nk tukar template..sekali klik je..nanti dah load dlm admin panel..
      rasanya yg ni pn mcm berat..tapi kaler dia lembut sikit…ayu & anggun.. :mrgreen:

  15. pencemaran melamine menular ke software? whoaa….

    cantik gaks layout baru ni, lebih ringan kot dari yg lama, melamine ker? 😛

    Mak Sus last blog post..AAAaaaBBaaannggggGG

  16. nmpk garang la kak jie.. hehehe

    tapi takpe sekali sekala.

    tpai masuk je tadi mcm.. eh! tros mcm mood terkujat. boley?? ekekeke..

    (tah apa2 la zana nie :P)

    Zanas last blog post..Back to work!

  17. komen tu dok hold sbb byk sgt makan koi raya kut…huhuuu…

    biarler depa dok raya puas2 dulu…

  18. so actually nak bagitau yg kak jie dah tukar template ya? hahah…

    shaxxs last blog post..Going Down

  19. aku suka tema baru ni..nampak klasik sket..x okey lg ker problem comment ni? isk isk iks

    |1f34|-|1r3s last blog post..Plurking & make money !

    • @|1f34|-|1r3, nmpk matang sikitkan..tak de mcm mude remaje..kehkeh..itukan ko nk ckp sebenarnya :mrgreen:
      entah…. bile reply kt admin panel boleh, tp kt page tak boleh pula..

  20. Eh.. Lepas raya pun tukaq langsir.. Huhuhuhu.. 😛

    nikillass last blog post..Tahukah Anda..??

  21. slemat hari raya kak jie..maap zahir n batin…jgn lupe kasik ubat panadol 2 bijik kt pc kak jie.. 😛

    krieszs last blog post..Salam Lebaran

    • @kriesz, selamat hari raya dak zura…
      rasanya 2 biji panadol tak cukup ni
      kena bagi duit raya sekali..baru kebah 😆

  22. umah glemer cam akak ni keje kuat sgt…
    tu yg asyik demam je..

    teknologi ni xsame yg manusia…
    manusia kalau dah rosak susah lagi nk repair drpd mesin kan??

    bersabarlah kak di hari raye ni… 😀

    • @BaniHassim, gleme lah sgt no…
      ingat pas raya ni leh la berlenggang kankong melawat rumah kawan2
      kutip duit raya
      rupanya kena dok dpn pc, suap dia ubat..
      😆

  23. woh.. smart nih.. nampak biasa.. tp dah kurang skit nilai keayuan.. haha 😛

    smaelzs last blog post..Cool Iris is Totally Awesome

  24. Berjangkit dak kepada pelawat blog ini?

    Sebab tadi Mahmood dia kata nak mai ke sini…

    Zubli Zainordins last blog post..Pemimpin Harapan Malaysia Ialah Pengganti Yang Terbaik

  25. oh.ai like the green one la mama..
    :roll:

    isk.asek demam kora ja pc mama ni hehe.
    kasi antibiotik kuat sket :p

    yonnas last blog post..saya suka ais ketul lah

    • @yonna, alaaaaaaaaaa
      sesekali lari sikit dr kaler yg normal
      tapi tak tau bape lama leh bertahan dgn kaler ni
      mama kan kipas susah mati ‘ ijau’

      ni belum baiki lagi pun error ni, masih ada segala file, kena search cari je
      malas pula nk mengodek itu ini

      • aeropama dot com says:

        @Kujie, masih boleh tukar kaler theme ni ke kaler hijau. cube godek2 css die…

        aeropama dot coms last blog post..Indeks Persepsi Rasuah 2008: Malaysia Di Tangga ke 47

        • @aeropama dot com, nak edit css tu yg sengal skrg ni, mata mcm dah pedih nk ngadap pc… time pun limited sgt 😮

  26. patutlah nampak kelainan yg ketara. lebih kemas dan menarik kak 😉

    megats last blog post..Seloka Hari Raya, Tatkala Mengenang Kisah Bercinta