Isteri Blogger : Suami Tak Marah Ke?

Biasanya kalau suami saya balik , saya tak akan ambil job atau pergi apa-apa event yang membabitkan blogging.  Sebab itulah kalau ada apa-apa jemputan atau  gathering blogger saya tak boleh buat keputusan awal.  Tak boleh berjanji, kena ikut jadual suami.

Sesekali dia balik, saya abaikan urusan membabitkan dunia online.

family cake sense

Gambar ihsan : Eizil.Com

Tapi kali ini, dia ikut saya pergi program yang membabitkan blogger.   Petang Sabtu, kami sekeluarga ( suami dan intan ) ikuti kelas menghias kek bersama beberapa blogger di Cake Sense. Pertama kali suami saya ikut untuk aktiviti seperti ini. Sebelum ini dia pernah juga temani saya ke MSMW ( Malaysia Social Media Week ) .

Dia dah kenal beberapa rakan blogger dari beberapa grup yang berbeza.  

p/s : saya tak berjanji, keluar dari bilik baru nampak Intan pakai denim.  Bila sampai ke tempat event, Kelly dan CikLily pun sama.  Bukan ada dresscode atau theme.. kebetulan .

Gambar Ihsan : Cake Sense

Gambar Ihsan : Cake Sense

Seronok  habiskan cuti singkat seperti ini.  Aktiviti sebagai seorang blogger yang saya libatkan keluarga.

jom outing

Esoknya Ahad, kami sekeluarga turun KL lagi. Kali ini ke kelas belajar fotografi anjuran Tarmizi Sukri dan Ai Media di Taman Tasik Perdana. Jumpa beberapa grup blogger yang berbeza pula.

Saya yang daftarkan nama suami untuk hadiri outing grup fotografi ini.

Dia cakap ” abang je yang paling tua dalam ramai-ramai ni….”

Tak pa bang… kawan dengan orang muda yang banyak ilmu, kita yang untung !

Gambar Ihsan : AQzman Ishak dari Ai Media Network

Gambar Ihsan : Azman Ishak dari Ai Media Network

Jumpa isteri-isteri blogger dan anak-anak blogger.

Nota :  Ada orang pernah tanya, jadi blogger ni suami tak marah ke?  Jawapannya ada dari gambar di sini.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Saya pernah buat satu post .. iaitu berkaitan perlunya si isteri meminta izin suami untuk berblog, ialah .. kita kongsikan cerita keluarga, kadangkala kalau tak dipantau .. terbabas juga. Ibarat seperti isteri nak keluar rumah .. bawa diri, begitu juga dengan blog … kena minta juga izin suami … samada redha ke tak ..

    Dan lagi .. bila berblog, akan guna masa .. jadi risau manalah tahu kot2 nanti bawa ketegangan dalam rumahtangga.
    Jom terjah post menarik dari Hasrul Hassan ..Tips Loading Blog Pantas dari GoogleMy Profile

  2. beruntung dapat suami sehati-sejiwa
    Jom terjah post menarik dari hantupokkan ..APLIKASI ANDROID CARA IKAT MATA KAIL DAN TALI PANCINGMy Profile

  3. Acara yang sangat seru dan menyenangkan hati.
    Jom terjah post menarik dari nira ..Perbedaan Penyebab Asma dan BronkhitisMy Profile

  4. Dengan berblog ini jugalah mampu mengisi masa lapang semasa suami tiada di sisi.

  5. Assalam..

    Takpe,asal jgn abaikan dia dan jaga adab2 di laman sosial.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Nozi ..Mahukan kulit cantik, gebu, licin dan sekata? Dapatkan ESP sekarang!My Profile

  6. yang penting rumahtangga terjaga apa salahnya
    Jom terjah post menarik dari stokis bella resdung ..BELLA FORMULA SINUS CUREMy Profile

  7. saya pun alhamdulillah, suami tak ada masalah utk saya berblog. masa mula2 nak buat blog dulu pun minta izin dari suami..dan suami tiada halangan. siap bagi nasihat lagi..buat je dalam bahasa melayu..tak payah nak enggerish sangat katanya..hihi.. jadi lah blog saya spt sekarang..
    Jom terjah post menarik dari ctfand ..Bulan April Yang Menyentuh Jiwa..My Profile

  8. bgus ap blogger dr pergi shopping kayap woo

  9. Suami dah follow maknanya memang suka dan jauh nak marah 🙂
    Jom terjah post menarik dari Pendekar Berkuda ..MH370, Boikot dan Balik KampungMy Profile

  10. Sporting juga suami kak jie ni….
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Kerjaya kerajaan tanpa melalui SPAMy Profile

  11. Yang penting kena pandai bahagikan masa..tidak akan ada masalah yang timbul dikemudian hari nanti…
    Jom terjah post menarik dari mohd yazed ..Kerja Jobdirumah SusahMy Profile

  12. suami saya pun tak marah..tak de apa yang dia nak marah pun..hehehh

  13. untung la suami bagi sokongan dan kekadang sempat join jugak aktiviti wifey
    Jom terjah post menarik dari zack ..Pelbagai Khasiat dan Manfaat Madu KelulutMy Profile

  14. Inilah antara sebab2nya saya begitu respek kak jie…thanks kak jie sbb sudi berkongsi ilmu dan menulis dgn penuh tertib menjadi panduan utk blogger macam saye ni…
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Cara Jahit Baju Kurung ModenMy Profile

  15. kebebasan blogger tp adabatas..hee

  16. asalkan ada keizinan dari suami dan melakukan perkara yg berfaedah takda masalah rasanya..kan

  17. kena pandai mengurus masa bersama keluarga…
    Jom terjah post menarik dari Jamian Sarif ..SlimFast Diet produk kurus yang berkesan.My Profile

  18. selagi tidak melanggar batas2 agama tidak ada masalah..lagi2 jika kita berkongsi info yg berfaedah
    Jom terjah post menarik dari Car Rental Kuala Lumpur ..Car Rental Kuala Lumpur (KL), MalaysiaMy Profile

  19. husband amy tak marah hihi

    anyway salam perkenalan 🙂
    Jom terjah post menarik dari aimie mokhtars ..Apa ada dengan Blogger Hebat dalam Nashkah DenaihatiMy Profile

  20. kalau saya ada isteri nanti..dia nak tulis blog. Memang saya tak benarkan. Ada sebab-sebabnya. 🙂

    Dan andainya kallau dia ditakdirkan memang seorang blogger. Saya memang mintak dia behenti dari tulis blog.
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Arkib S41My Profile

  21. Syoknya duduk KL – banyak aktiviti blogger. Jeles kawe. Nampaknya kena kawe gerakkan aktiviti blogger kat sini gak.. Hmmm..
    Btw, isteri kawe pun blogger gak. Cuma sonyap2 jer dia tulis dan betul2 di bawah radar. Kawe tak marah pon…
    Jom terjah post menarik dari Ismail N ..Melawat ‘Soludon’, Gong Terbesar di Dunia Di Kampung SumangkapMy Profile

  22. Isteri saya baru tahu saya seorang blogger.Pada tahun lepas.sebab dia asyik tengok saya menaip banyak entry shj.
    Alhamdulillah..dia pun ok juga
    Jom terjah post menarik dari Mohd Azrin Abu Bakar ..Dah Jodoh Adik Aku , JDT Luaskan Kuasanya.Kih..kih.kih..My Profile

  23. Harap2 bakal suami tak marah.. hehe
    Tapi best bila jadi blogger..
    Jom terjah post menarik dari ANIRAH AZURI ..Hangat! Bina Minisite Jualan Dengan Pakej Software NewbieMy Profile

  24. Beruntung dapat suami yang memahami minat isteri seorang blogger. Bukan semudah itu untuk isteri bersosial kerana memerlukan keizinan dan pengetahuan suami.

  25. suami saya galakkan lagi..tapi saya akan cuba sedaya upaya libatkan suami dalam aktiviti blogging.. even entry pun saya bagi slot kat dia untuk tulis pasal kegemaran dia.. hehehe..
    Jom terjah post menarik dari kesoma.rai ..Hari terakhir cuti cuti KedahMy Profile

  26. semua minta kebenaran dulu kan kakjie ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Kalau Cari Service Video dan Photography TerbaikMy Profile

  27. kita tunggu hasil dari kamera abe dalam blog ni…
    nak gak tengok hasil gambar model abe tembak semalam tu 🙂
    Jom terjah post menarik dari azwan ..Video Promo ESP Shaklee Eksklusif Untuk 7 Orang SahajaMy Profile

  28. Sekali sekala Abe nak bersosial dengan dengan geng2 blogger hehehe…
    Jom terjah post menarik dari Azman Ismail ..Penipuan laman web phising masih berleluasaMy Profile