Jawapan dari Nuffnang

Kenapa tiada buffered nuffnang, kenapa iklan nuff tido?

Daripada meneka dalam kesamaran, saya lebih berminat bertanya direct kepada nuffnang dan inilah jawapan dari Blogger Relations Executive Nuffnang, Robb Chew.


p/s – yang diblurkan tu –  jawapan peribadi untuk saya je lah… :lol:

Pengiklan mempunyai bajet belanjawan yang terbatas sedangkan penulis blog terlalu ramai, jadi pengiklan akan memilih blog yang bersesuaian dengan bajet belanjawan mereka.

Industri pengiklanan juga mempunyai waktu puncak dan waktu tidak sibuk ( peak and low season) dan tentunya kita sedar dalam tempoh beberapa bulan sebelum akhir tahun  ramai blogger dapat ribu riban ernings. Ramai blogger yang mendapat buffered 4-8 kempen sekali gus.

Kebiasaannya awal tahun industri ini akan mengalami waktu ‘kering’ .   Macam pokok getah – sekarang musim daun gugur, susu tak de!   Tiada apa-apa yang hendak dirisaukan , hanya perlu bersabar dan biarkan pasukan jualan nuffnang bekerja untuk mengaut lebih berkempen apabila tiba masanya.

Buffered saya pun ada satu je… kempen OSIM tu pun dapat rm 0.00 sebab saya tak letak code iklan nuffnang. Iklan tersebut untuk LB ( LeaderBoard ) tetapi saya telah keluarkan code tersebut.

Soalan cepumas – Saya ada akaun Innity, kenapa tak beralih arah seperti kawan-kawan yang lain ?

Saya suka berbeza dengan orang lain…………. it’s me!

94 Replies to “Jawapan dari Nuffnang”

Comments are closed.