Jawapan dari Nuffnang

Kenapa tiada buffered nuffnang, kenapa iklan nuff tido?

Daripada meneka dalam kesamaran, saya lebih berminat bertanya direct kepada nuffnang dan inilah jawapan dari Blogger Relations Executive Nuffnang, Robb Chew.


p/s – yang diblurkan tu –  jawapan peribadi untuk saya je lah… :lol:

Pengiklan mempunyai bajet belanjawan yang terbatas sedangkan penulis blog terlalu ramai, jadi pengiklan akan memilih blog yang bersesuaian dengan bajet belanjawan mereka.

Industri pengiklanan juga mempunyai waktu puncak dan waktu tidak sibuk ( peak and low season) dan tentunya kita sedar dalam tempoh beberapa bulan sebelum akhir tahun  ramai blogger dapat ribu riban ernings. Ramai blogger yang mendapat buffered 4-8 kempen sekali gus.

Kebiasaannya awal tahun industri ini akan mengalami waktu ‘kering’ .   Macam pokok getah – sekarang musim daun gugur, susu tak de!   Tiada apa-apa yang hendak dirisaukan , hanya perlu bersabar dan biarkan pasukan jualan nuffnang bekerja untuk mengaut lebih berkempen apabila tiba masanya.

Buffered saya pun ada satu je… kempen OSIM tu pun dapat rm 0.00 sebab saya tak letak code iklan nuffnang. Iklan tersebut untuk LB ( LeaderBoard ) tetapi saya telah keluarkan code tersebut.

Soalan cepumas – Saya ada akaun Innity, kenapa tak beralih arah seperti kawan-kawan yang lain ?

Saya suka berbeza dengan orang lain…………. it’s me!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. bese yg pakai innity ni kena pageviews ribu2 kan.. ❓
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Anugerah Blog Baru 2010 Pilihan Jom Meriahkan !My Profile

  2. Ohh i c.. terima kasih atas info yang berguna ni .. terima kasih yer …

  3. owh..baru faham, kte pun xde BE langsung..sedih2 😥

  4. haven’t got anything from nuff yet… 🙁 must be more active kot
    Jom terjah post menarik dari rodie ..Bravo to Datuk Nicole DavidMy Profile

  5. terjawap juga kemuskilan saya.tq
    .-= Post terbaru yahaya ..masaalah komputer lembab =-.

  6. Anonymous says:

    nape hingga kini pendapatan saya masih RM 0.00