Jun di bulan Disember

Hari ini saya bercuti, sepatutnya kami bertemu di rumah tetapi Jun ada urusan lain jadi kami berjanji bertemu di TTDI Jaya.
Comelkan Jun macam dara sunti 17 tahun…
Bila Makcik Kantin bertemu makcik Duta Sofa , bersembang tak ingat dunia…..

 

Sedapnya puding Jun, nanti post resepi ye

Puding 3 warna lapis oreo

  • 12gm serbuk agar2
  • 1200ml susu cair
  • 180gm gula
  • secubit garam
  • pewarna disukai, guna merah ngan hijau
  • serbuk oreo

Cara Memasak

  • masak agar2 bersama susu cair, gula dan garam hingga mendidih.
  • angkat –  bahagi kepada 3 bahagian.  merah, hijau dan satu lagi biarkan warna asal
  • basahkan  loyang sikit , masukkan warna yang asal, tabur serbuk oreo rata2 kat atas, biar beku sekejap
  • masukkan warna merah, tabur oreo lagi
  • dan seterusnya warna hijau,
  • Sejukkan dalam fridge.

Resepi Puding ( klik link di bawah )

Kesian suami Jun, tunggu makcik² bersembang sampai tertidur…terimakasih ye… kerana sudi izikan kami bertemu.

Jun…ooo Jun, hang perasan tak tadi…t-shirt aku yg dlm kaler hitam tu , terbalik..ha ha ha…malunya……pakai baju terbalik aku satu hari ni!!!!
About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. norz tu la norz, dah tak ingat dunia..tak pandang keliling lagi dah….tu baru sorang…meh la norz kita dakap2….

    jun tak perasan lah jun..main sarung je..xcited sgt kot..he he he…

    kasawari moga suami org lain pun gigih mcm tu..:p

    jelly lepas ni jgn lupa..masukkan dlm list things to do….tiap kali nk turun KL

    mat gebu uik..tukang masak dah jadi ejen CSI pula dah..erk..bercakap dr pengalaman tau….:p

    lily ada jodoh kita jumpa ye..kita peluk sampai penyek :p

    jun huluq batu giling yg bercili api kt jun..ha ha ha..tengok mat lari tak ckup tanah :p

    mz lepas ni turn kita pula ye pakcik..banje tau

    mamafahmi tul la mama, anugerah utk tahun ni, dah dibolot oleh suami jun…tapi jun pula yg terlebih2 melompat seronok :p

    jun org biasa dari org biasa²

  2. jie, pas ni leh jumpe mz la..soh dia belanje makan!
    mama..la, kat sini mama rupenyer, ekekeke. tu la saye, org biasa aje..kah3.

  3. Ooo itu dia Jun rupanya…Hubby mithali tu, sampai terlelap tunggu para isteri berbual!

  4. isk .. dekat sgt dah dgn opis pak cik ;)) huhuhuhu

  5. nnti ko mat..batu giling tu akak bagi ko..heheh, amponn jie…si mat ni mmg suke ngusek..

  6. Lily.Lulu. says:

    bile kak jie nak jumpa saya ???
    😉

  7. kak jun…sebenaqnya dah bbuh pil tido dalam puding simanis 17. Itu pasal abg bila santap, kat meja kedai makan pun dia leh lelap mata..ahakk..lari dulu, tau dah sat lagi aku kena balingg dengan lesungggg..lariiii!!!!!

  8. excited nak jumpa kwn baru ekk kak jie… best ekk… hari tu jell p KL tapi tadek la no akak.. kalau tak bole jumpa ekk…. lagikpun masa tu time limited jerk….

  9. Wah seronoknya jumpa eh… walau pun saya tak mengenali Jun.. kesian suaminya tertidur… he he

  10. jie, bior betui..terbalik ka? wahahaha…kelako tul la jie tp x per, x de sape perasan pon…kalu ade pon, wat2 x nampak ler…x kisahla jie, jgn jalan terbalik dah..hehe. nway, timakasih sgt2 jumpe jun yer..laen kali dtg umah tau…

  11. Fuuuyyyoooo….tepi kedai hardware pun boleh gempaq sembang bagai x sedar denia…cayo ler, Jie nyer title hebatz ~ Jun di Bulan Disember!! Camni x sabar nak jumpa Jie…nak gakk dakapan hangat. Cyber friendships are so so special, kan?? Congrats utk Jie-Jun dah enter Peringkat A. Haha!

Trackbacks

  1. […] ini saya dapat dari kawan blogger lama saya , Jun .  Kami pernah berjumpa pada Disember […]

  2. All Is Full Of Love | Hidup Biar Sedap says:

    […] Award ini saya terima dari Jun – Yummylicious . Blog yang bersepah² air liur..hahaha..ramai yang meleleh air liur melihat gambar bersama resepi dia. Saya pernah bertemu Jun di bulan Disember […]