Kalahkan Miss Lolly Yang Ngetop

Saya dah balik …….. dengan selamatnya. Dari mana?  Jumpa chenta hati sejauh 400KM.

Angah dah kurus – susut 3Kg dalam masa 2 bulan di asrama.

Tadi saya melawat GB, terkejut anak beruk tengok screenshot ni

Tak pernah sekali seumur hidup boleh jadi “Profile Popular Hari Ini”.  Lagi double triple terkejut kerana sepanjang hujung minggu ini saya AFK – Away From Kawan Keyboard .  Nak review profile history pun tak tahu , nak juga tengok apa message yang ditulis oleh Geng Blogger di profile saya.

Makcik dah kalahkan Miss Lolly yang ngetop iteeeew! walau hanya untuk satu hari!

Owh…saya nak pengsan lagi dengan screenshot ini:

Saya gelak tak hengat tengok gambar ni…. terimakasih atokk dari andyhowtt.gapuranetwork.net.

Cik Abang kirim bunga yang dikutip dari ladang gandum.. masa kami bercintan cintu dulu pun dia pernah juga bagi bunga, masa dah kahwin pun pernah juga bagi bunga………..dan setelah berkahwin hampir 19 tahun pun masih ada bunga, walau terpisah  10,500KM.

p/s – terimakasih Iza yang ambil alih blog sepanjang hujung minggu

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Архитектор Кирилл Гребенщиков установил необычный знак в Магнитогорске

    В Магнитогорске появился необычный знак, автором которого является известный дизайнер Артемий Лебедев. Так, рядом с аквапарком «Парк чудес» установлена конструкция с табличкой — надпись на голубом ромбе «Знак в Магнитогорске, с которым все фотографируются». Как сообщает сайт «Верстов.Инфо» со ссылкой на главного архитектора Магнитки Кирилла Гребенщикова, за сохранностью знака будут следить и на растерзание вандалам его не отдадут.
    Подобные знаки ранее уже появились в Перми, Екатеринбурге и Сыктывкаре.

  2. sweet, dapat bunga~ 😛
    .-= beliamuda´s last blog ..Keputusan Pilihan Raya Kecil Parlimen Sibu (P212) =-.

  3. Dapat Munge, bestnya. Inilah orang kata cinta tak dapat dihalang oleh apa – apa melainkan mati.

  4. happy belated birthday & congrate. Wah… romantik sekali dong.. jealous kite.
    .-= kak an´s last blog ..CARIBBEAN BEACH PARTY =-.

  5. happy burday..kak jie..sorry la lupa.. huhu… 🙁
    .-= zik´s last blog ..Earth day setiap hari! =-.

  6. Erm, erm. Saya ada soalan yang tak berapa nak bijak. Macamana bunga tu dikirim yer? =.=

    Happy Belated Birthday ya. 😮
    .-= atreyu strange´s last blog ..Appamma =-.

  7. hai kak..
    anak akak study kat mrsm merbok ek??
    saya ex-mrsm merbok!!!
    ngeeee…
    .-= hakimfaridzul´s last blog ..setahun seminggu rupanya =-.

  8. kak jie, selamat hari lahir 😀 semoga panjang umur dimurahkan rezeki dan berbahagia bersama tersayang..amin..
    .-= fina fento´s last blog ..Ada seorang robocop suka buru saya kat dalam mimpi =-.

  9. selamat hari lahir kak jie…semoga dipanjangkan umur dan murah rezeki selalu
    .-= mijie´s last blog ..Apabila muhammad fahim mendapat walker =-.

  10. Michelle says:

    Biasalah kalau dok asrama. Mesti kurus. Saya pernah hilang 10kg dalam masa sebulan. Semalam check, hilang 5 kg….tu dalam masa 3 minggu…dok asrama ni kurang makan sket. =)
    .-= blinkky´s last blog ..Create Your The Simpsons Character =-.

  11. mungkin ada bug kot kat gb tu..

  12. Bukan mudah nak jadi ngetop kat GB. Ramai blogger tegar di sana 😎
    .-= imran´s last blog ..Kaedah Asas Menghafaz Al-Quran (Siri 1) =-.

  13. selamat hari jadi buat kak G..moga diberi kesihatan selalu..tentu rindu dgn angah dah terubat kanss…
    .-= Nadri´s last blog ..Dimanakah “Blogawan” Mendapat Sumber Maklumat Untuk Blog Mereka? =-.

  14. pergh!!
    kirim dari jauh tu~
    weee~~
    .-= Lord Zara´s last blog ..Bahan Umpatan Terbaik Bila Tiada Perkara Lain Yang Mampu Diutarakan : Bahagiakah Kamu? =-.

  15. happy belated birthday akak. Semoga panjang Umur dan Murah rezekinya.
    Btw..macam ni saya kena duduk asrama lah,,nak kurus cepat..?? Huhuuuu..
    .-= yoa´s last blog ..Baiklah!! Ini Yang Terakhir =-.

  16. Selamat hari lahir kak jie. semoga panjang umur murah rezeki 🙂
    .-= cik epal´s last blog ..Tips Menghalau Roomate Yg Anda Tak Suka Secara ’Berlapik’ =-.

  17. Biasalah kalau dok asrama. Mesti kurus. Saya pernah hilang 10kg dalam masa sebulan. Semalam check, hilang 5 kg….tu dalam masa 3 minggu…dok asrama ni kurang makan sket. =)
    .-= blinkky´s last blog ..Create Your The Simpsons Character =-.

  18. 1. Mmg ngetoplah dapat kalah si miss lolly tuh..hehehe
    2. Takpe, nanti bile dah habis belajar, time angah tunggu result spm..nanti naik balik 5kg..hakss..
    3. Walau jauh beribu batu, hati tetap menjadi 1..oh!so sweet.. 😛

  19. selamat kembali kak jie.. dah hilang sikit rindunye tu?hihihii.. soh angah tu makan lagi byk..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Prihatin Atau Diam? =-.

  20. oh!dawie says:

    Tahniah kak jie..Dpt pforail paling popular..!^_^
    .-= oh!dawie´s last blog ..Outing Blogger =-.

  21. tahniah kak jie kerana kalahkan miss lolly yg ngetop itu..n selamat hari lahir..moga panjang umur murah rezeki
    .-= fahmi´s last blog ..Wangsa Walk Mall | Latest Shopping Complex =-.

  22. alhamdulillah, selamat tiba..
    biasa la kak, duk hostel memang camtu..susut sikit
    nanti kalau dia balik cuti, akak bagi makan banyak2 ye.. 😀
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Kasih Ibu =-.

  23. mcm ni kak jie kena bekal mcm2 la kat angah, klu tak mau makin kecut dia… kurus rindu masakan ibu pun iye gak nye…

  24. wah turun 3 kg dalam sebulan lpas duk asrama? bestnye.. Saya dulu naik 6 kg sejak duk hostel..huhu
    .-= aini´s last blog ..Hasil Hujung Minggu Lagi =-.

    • seronok ke?

      😐 kak jie yang sedih..peluk anak rasa tulang
      🙁 🙁 🙁

      • ok la tuh hilang 3 kg ja..
        saya dulu masa praktikal hilang 10kg
        dah la berat paling berat 58kg
        gila gak la time tuh..haha
        .-= Azizuan´s last blog ..Cross Browser Testing Dengan Browsershot =-.

  25. ohohoho..lama dah tak melawat blog kak jie..selamat hari lahir kak jie..ni semuanya sebab si Malware yang enggan lari dari blog2 customer..tu tak sempat nak menjenguk blog2 lain..hohoho
    .-= wanmus´s last blog ..Masalah Memang Kawan Sejati Kita Yang Tak Boleh Ditinggalkan =-.

    • Kak Jie pun tak online banyak hari…bercuti
      mlm tadi balik..sesak rasanya ramai org area Hulu Selangor ni

  26. eh bila birthday mama sebenarnya nii

    • uik..minggu lepas dah tanya, kan
      byk sgt makan semut le ni

      • mcm konfius pulak ni haaaaaaaaa.
        bgtau laaa T__________________T

        angah mcm sgt kurus la ma.. nampak tulang je ha
        .-= yonna´s last blog ..Lapan Belas =-.

  27. selamat hari lahir kak jie..many more happy returns..
    for sure hilang rindu angah kan kakjie 😉
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Spaghetti Bolognese & Sambal Gulai Tempoyak =-.

  28. inilah penangn besday kak jie
    hehe
    .-= joegrimjow´s last blog ..joegrimjow ke galaxy yang lain =-.

  29. Salam Kak Jie.

    Ahaks, Incik RestNrilekS suka entri kali ni. Ada humor. hehe. Syabas Kak Jie berjaya mengetop Miss Lolly. Aha, semenjak balik dari Red Carpet hari tu, Kak Jie semakin G&G – Glitz and Glam. Whoaho!! :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..No Rafiqin, No Kesatria Poyos, No Piala FA 2010 : Just Another Rojak : ) =-.

    • Salam pagi Isnin Rizal..tak sangka penampilan pertama kat red carpet tu tinggalkan kesan yg minumum..hehehe

      Miss Lolly tu Duta GB, dpt pintas dia walau sehari boleh cover utk sepanjang tahun..hehe

  30. kak jie ni memang ibu yang penyayang la .
    wahh , angah turun 3 kg dalam 2 bulan 🙂
    hebat .

    tapis , saya dulu turun 4kg dalam seminggu .
    hihi 😀

    btw , suami kak jie romantik la 🙂
    .-= farah´s last blog ..Tulis & Menang ariffshah.com =-.

  31. gambar kak jie ke tu?first time saya jumpa gambar kak jie di sini..pandangan peribadi, penuh berpengalaman,ibu yang berdedikasi dan jiwa yang berteka teki…

    anyway,congratz..kak jie mmg meletup dari dulu…byk yang saya belajar dan perbaiki kesilapan saya dari membaca entry kak jie..thanks for it kak jie..teruskan berblog…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terimakasih Anonymous | Most Malay Blogger Sucks??? =-.

    • erk…ada juga gambar kak jie dalam blog ni, cuma sikit2 je lah
      budak fotogedik pun…nk letak byk2…hehehe
      sebenarnya kak jie tak pandai nak bagi tutorial atau panduan secara direct
      kalau org yg faham, dia akan kutip tips yg diberikan secara tidak langsung ni
      sama2 kita bantu membantu

  32. wahh romentik nyaaa!!!
    .-= DaHLia´s last blog ..Tips mudah mengecilkan Alexa Rank. =-.

  33. selamat pulang ke pangkuan tanah air. hehehhee

    harap2 angah dan kujie dapat tidur lena, sambil meleleh air liur gitew.. hehehe
    .-= maza´s last blog ..Rini, aku juga punya dunia tersendiri. =-.

    • perjalanan yg penat, bkn kat highway tapi bila dah masuk sempadan negeri selangor
      jem giler area Hulu Selangor…selalu 45 minit dari Tanjung Malim..kali ni sejam lebih…

      argghhh…. tercemar kampungku dgn asap kereta..heheh

  34. suami masih romantis setelah lama kawen.. ehehe.. bagus2
    .-= jard´s last blog ..Penerima barangan Gatsby yang bertuah… =-.

  35. abang kakji ke kakji yg kaki bunga ni?hehe :mrgreen:
    .-= aizuddin´s last blog ..Achik Spin Meninggal Dunia, Al-Fatihah (Tragedi 17 April 2010) =-.

  36. Wan Perlis says:

    bilakah wan nak ngetop lebih dr miss loli dan kak jie ni
    ahaha
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Perspektif Aku Tentang Isu Pembuangan Bayi =-.

  37. He2..dua2 blogger fav… =)
    Kak Jie, selamat hari lahir…
    kekasih hati Kak Jie sgt romantik =)
    .-= fana164´s last blog ..~Sekitar Accounting Career & Education Fair (ACEF) ~ =-.

    • terimakasih…. miss lolly tu mengetop tiap hari
      kak jie tak pernah..tu pestaim
      nasib baik sempat simpan screenshot…hehehe

  38. nizam6281 says:

    kalah juga miss loly hahaha
    .-= nizam6281´s last blog ..THE LARGEST BLOGGERS’ GATHERING : MALAYSIA BOOK OF RECORD(FULL EVENT) =-.

  39. Tahniah kak jie.. Saya nak masuk calon pun tak leh..
    Lagikan nak popular

    • kak jie pun tak pernah sekali pun
      tiba2 blk semlm sempat nengok
      semua tu list anak2 dara avatar cun melecun
      trselit gak makcik2 ni

  40. dari pagi tadi sebenarnya kak jie bertakhta di situ.. :), tumpang jeles.. hehehe :D..

    lama tak dapat bunga.. huhuhu 🙁
    .-= cikgu isza´s last blog ..Bila Putus Cinta – Kenapa, kenapa dan mengapa? =-.

    • mmg AFK – tak online langsung
      tak tengok apa2 pun….balik mlm tadi sempat gak screenshot
      simpan utk kenangan..bukan senang nk pintas list anak2 dara tu

  41. Anak Perak says:

    haha..tahniah2..setelah setiap hari lolly memegang tahta liga akhirnya kak jie merampas tahta 😈
    .-= Anak Perak´s last blog ..Apa Beza Domain dan Hosting =-.

    • hehehe…lily saje serah piala liga utk kak jie sehari je tu
      tapi kecewa gak sbb tak sempat nk baca apa message yg dia org tulis utk kak jie
      tak boleh preview history

  42. *Erk apekahhhhhhhhhhhh kak jie ? 👿

    Hahaha~ Kak jie lebih nget0p 0ke.

    Semua 0rang tahu. 😆

    Selamat hari matang kak jie. Ekeke. Moga panjang umur murah rezeki n m0ga selamat segala2nya 😳
    .-= miss lolly´s last blog ..5 lagu Malaysia yang paling aku menyampah 🙁 =-.

    • hehehe…………… jgn marah tau cik lolly yg ngetop tu
      ramai tu yg suka usik Lolly…hehehe
      terimakasih ye atas ucapan
      tp sedih gak tak dpt baca message org lain

  43. aik ada screenshot blog aku kat sini..hehehe…
    .-= atokk´s last blog ..Selamat Hari Lahir Kak Jie (Kujie2.com) =-.

    • kelakar tgok image tu..heheh
      btw – terimakasih ye
      siap satu entri tu….sebenarnya tak de entri special pun kat blog ni pasal birthday tu

  44. Amboi ceria Angah bila boleh duk sebelah Kak Jie. Harap2 dia semakin kuat semangat. Lepas ni boleh tambah balik 3kg yg hilang tu 🙂

    Frofile Fofuler tu kira hadiah besday Kak JIe lah tu 🙂
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Satu Daripada Sejuta wajah… =-.

    • hehehe..iza mmg kenal perangai angah tu
      mmg gedik sakan..peluk cium tak hengat
      nak blk je..sesi peluk cium pun dah 10 minit

      sayu je bile peluk dia rasa tulang…. mesti mak2 risau tgok anak dah kurus
      harap2 dia cepat sesuaikan diri

      btw- terimakasih sms

  45. bila abang kak jie akan pulang ke pangkuan?..eheheh.

    epy belated bezdayyy. popular gitu..:p
    .-= nursarah´s last blog ..yang annoying tentang FB dan pengkomen tegar shoutbox. =-.

    • 5-6 bulan lagi…hehehe

      belum belatedlah sarah, mmg hari ni 18hb
      kak jie tak buat pun special entri kt blog ni
      tapi ramai yg dah tau..hehehe

  46. cayalah abang kak jie ni..nanti boleh masak cucur tak pakai bunga dari ladang gandum tu?
    .-= chekgu naman´s last blog ..Siapa tak Teruja dapat buffered 20 ketul walaupun tengah syok menulis pasal Gatsby kan? =-.

  47. happy birthday kak jie. jangan risau, dia akan tembam balik bila dan makan masakan kak jie nanti…
    .-= cheryna´s last blog ..sha: love comes to those who believe it =-.

    • thanks sha
      sedih gak sha..peluk anak2 rasa tulang…huhu
      nk buat mcm mana… kenalah belajar sesuaikan diri , kan

  48. kerana dirimu begitu berharga.. walaupun AFK tapi tetap dicari.. 😀