Kalahkan Miss Lolly Yang Ngetop

Saya dah balik …….. dengan selamatnya. Dari mana?  Jumpa chenta hati sejauh 400KM.

Angah dah kurus – susut 3Kg dalam masa 2 bulan di asrama.

Tadi saya melawat GB, terkejut anak beruk tengok screenshot ni

Tak pernah sekali seumur hidup boleh jadi “Profile Popular Hari Ini”.  Lagi double triple terkejut kerana sepanjang hujung minggu ini saya AFK – Away From Kawan Keyboard .  Nak review profile history pun tak tahu , nak juga tengok apa message yang ditulis oleh Geng Blogger di profile saya.

Makcik dah kalahkan Miss Lolly yang ngetop iteeeew! walau hanya untuk satu hari!

Owh…saya nak pengsan lagi dengan screenshot ini:

Saya gelak tak hengat tengok gambar ni…. terimakasih atokk dari andyhowtt.gapuranetwork.net.

Cik Abang kirim bunga yang dikutip dari ladang gandum.. masa kami bercintan cintu dulu pun dia pernah juga bagi bunga, masa dah kahwin pun pernah juga bagi bunga………..dan setelah berkahwin hampir 19 tahun pun masih ada bunga, walau terpisah  10,500KM.

p/s – terimakasih Iza yang ambil alih blog sepanjang hujung minggu

78 Replies to “Kalahkan Miss Lolly Yang Ngetop”

  1. Архитектор Кирилл Гребенщиков установил необычный знак в Магнитогорске

    В Магнитогорске появился необычный знак, автором которого является известный дизайнер Артемий Лебедев. Так, рядом с аквапарком «Парк чудес» установлена конструкция с табличкой — надпись на голубом ромбе «Знак в Магнитогорске, с которым все фотографируются». Как сообщает сайт «Верстов.Инфо» со ссылкой на главного архитектора Магнитки Кирилла Гребенщикова, за сохранностью знака будут следить и на растерзание вандалам его не отдадут.
    Подобные знаки ранее уже появились в Перми, Екатеринбурге и Сыктывкаре.

  2. happy belated birthday & congrate. Wah… romantik sekali dong.. jealous kite.
    .-= kak an´s last blog ..CARIBBEAN BEACH PARTY =-.

  3. selamat hari lahir kak jie…semoga dipanjangkan umur dan murah rezeki selalu
    .-= mijie´s last blog ..Apabila muhammad fahim mendapat walker =-.

  4. Biasalah kalau dok asrama. Mesti kurus. Saya pernah hilang 10kg dalam masa sebulan. Semalam check, hilang 5 kg….tu dalam masa 3 minggu…dok asrama ni kurang makan sket. =)
    .-= blinkky´s last blog ..Create Your The Simpsons Character =-.

  5. selamat hari jadi buat kak G..moga diberi kesihatan selalu..tentu rindu dgn angah dah terubat kanss…
    .-= Nadri´s last blog ..Dimanakah “Blogawan” Mendapat Sumber Maklumat Untuk Blog Mereka? =-.

  6. Biasalah kalau dok asrama. Mesti kurus. Saya pernah hilang 10kg dalam masa sebulan. Semalam check, hilang 5 kg….tu dalam masa 3 minggu…dok asrama ni kurang makan sket. =)
    .-= blinkky´s last blog ..Create Your The Simpsons Character =-.

  7. 1. Mmg ngetoplah dapat kalah si miss lolly tuh..hehehe
    2. Takpe, nanti bile dah habis belajar, time angah tunggu result spm..nanti naik balik 5kg..hakss..
    3. Walau jauh beribu batu, hati tetap menjadi 1..oh!so sweet.. 😛

  8. Tahniah kak jie..Dpt pforail paling popular..!^_^
    .-= oh!dawie´s last blog ..Outing Blogger =-.

  9. alhamdulillah, selamat tiba..
    biasa la kak, duk hostel memang camtu..susut sikit
    nanti kalau dia balik cuti, akak bagi makan banyak2 ye.. 😀
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Kasih Ibu =-.

  10. mcm ni kak jie kena bekal mcm2 la kat angah, klu tak mau makin kecut dia… kurus rindu masakan ibu pun iye gak nye…

      1. ok la tuh hilang 3 kg ja..
        saya dulu masa praktikal hilang 10kg
        dah la berat paling berat 58kg
        gila gak la time tuh..haha
        .-= Azizuan´s last blog ..Cross Browser Testing Dengan Browsershot =-.

  11. ohohoho..lama dah tak melawat blog kak jie..selamat hari lahir kak jie..ni semuanya sebab si Malware yang enggan lari dari blog2 customer..tu tak sempat nak menjenguk blog2 lain..hohoho
    .-= wanmus´s last blog ..Masalah Memang Kawan Sejati Kita Yang Tak Boleh Ditinggalkan =-.

      1. mcm konfius pulak ni haaaaaaaaa.
        bgtau laaa T__________________T

        angah mcm sgt kurus la ma.. nampak tulang je ha
        .-= yonna´s last blog ..Lapan Belas =-.

    1. Salam pagi Isnin Rizal..tak sangka penampilan pertama kat red carpet tu tinggalkan kesan yg minumum..hehehe

      Miss Lolly tu Duta GB, dpt pintas dia walau sehari boleh cover utk sepanjang tahun..hehe

  12. gambar kak jie ke tu?first time saya jumpa gambar kak jie di sini..pandangan peribadi, penuh berpengalaman,ibu yang berdedikasi dan jiwa yang berteka teki…

    anyway,congratz..kak jie mmg meletup dari dulu…byk yang saya belajar dan perbaiki kesilapan saya dari membaca entry kak jie..thanks for it kak jie..teruskan berblog…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terimakasih Anonymous | Most Malay Blogger Sucks??? =-.

    1. erk…ada juga gambar kak jie dalam blog ni, cuma sikit2 je lah
      budak fotogedik pun…nk letak byk2…hehehe
      sebenarnya kak jie tak pandai nak bagi tutorial atau panduan secara direct
      kalau org yg faham, dia akan kutip tips yg diberikan secara tidak langsung ni
      sama2 kita bantu membantu

    1. perjalanan yg penat, bkn kat highway tapi bila dah masuk sempadan negeri selangor
      jem giler area Hulu Selangor…selalu 45 minit dari Tanjung Malim..kali ni sejam lebih…

      argghhh…. tercemar kampungku dgn asap kereta..heheh

  13. abang kakji ke kakji yg kaki bunga ni?hehe :mrgreen:
    .-= aizuddin´s last blog ..Achik Spin Meninggal Dunia, Al-Fatihah (Tragedi 17 April 2010) =-.

  14. bilakah wan nak ngetop lebih dr miss loli dan kak jie ni
    ahaha
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Perspektif Aku Tentang Isu Pembuangan Bayi =-.

    1. terimakasih…. miss lolly tu mengetop tiap hari
      kak jie tak pernah..tu pestaim
      nasib baik sempat simpan screenshot…hehehe

  15. kalah juga miss loly hahaha
    .-= nizam6281´s last blog ..THE LARGEST BLOGGERS’ GATHERING : MALAYSIA BOOK OF RECORD(FULL EVENT) =-.

    1. kak jie pun tak pernah sekali pun
      tiba2 blk semlm sempat nengok
      semua tu list anak2 dara avatar cun melecun
      trselit gak makcik2 ni

    1. mmg AFK – tak online langsung
      tak tengok apa2 pun….balik mlm tadi sempat gak screenshot
      simpan utk kenangan..bukan senang nk pintas list anak2 dara tu

  16. haha..tahniah2..setelah setiap hari lolly memegang tahta liga akhirnya kak jie merampas tahta 😈
    .-= Anak Perak´s last blog ..Apa Beza Domain dan Hosting =-.

    1. hehehe…lily saje serah piala liga utk kak jie sehari je tu
      tapi kecewa gak sbb tak sempat nk baca apa message yg dia org tulis utk kak jie
      tak boleh preview history

    1. hehehe…………… jgn marah tau cik lolly yg ngetop tu
      ramai tu yg suka usik Lolly…hehehe
      terimakasih ye atas ucapan
      tp sedih gak tak dpt baca message org lain

  17. aik ada screenshot blog aku kat sini..hehehe…
    .-= atokk´s last blog ..Selamat Hari Lahir Kak Jie (Kujie2.com) =-.

    1. kelakar tgok image tu..heheh
      btw – terimakasih ye
      siap satu entri tu….sebenarnya tak de entri special pun kat blog ni pasal birthday tu

    1. hehehe..iza mmg kenal perangai angah tu
      mmg gedik sakan..peluk cium tak hengat
      nak blk je..sesi peluk cium pun dah 10 minit

      sayu je bile peluk dia rasa tulang…. mesti mak2 risau tgok anak dah kurus
      harap2 dia cepat sesuaikan diri

      btw- terimakasih sms

    1. 5-6 bulan lagi…hehehe

      belum belatedlah sarah, mmg hari ni 18hb
      kak jie tak buat pun special entri kt blog ni
      tapi ramai yg dah tau..hehehe

Comments are closed.