Kasyaf Khairi – Saya Sangat Osem

Pagi tadi sebelum pergi pasar ternampak komen ini.

kasyaf khairi

Amboi, rasa kembang macam skirt yang baru di beli dari  Bach Plus Size .

Sekali fikir, jadi gerun pula.

Amboi… tingginya kasyaf si Khairi ni. Kalau biasa dengan pengajian tassawuf keraplah telinga mendengar perkataan kasyaf ni.

Rujukan Kamus Dewan, Kasyaf berasal daripada perkataan Arab yang bermaksud (berkenaan ahli sufi) penyingkapan rahsia alam ghaib melalui pandangan mata hati.

Kasyaf menurut penerangan guru saya secara umum ialah kebolehan melihat atau mengetahui perkara yang tidak nampak dengan mata kasar.  Kalau secara khusus, Kasyaf adalah beberapa pengertian yang lebih mendalam.

Saya andaikan kasyaf  Khairi ini telah menembusi ruang luar talian hidup saya. Boleh nampak lintasan-lintasan imej di fikirannya.

Mari tengok printskrin di bawah!

password wifi

Ya Allah… macam mana dia tau saya sangat osem!  Macam mana dia boleh tau username wifi rumah saya?

Khairi ni seorang engineer memang ada Kasyaf, tak percara korang kena tengok kat blog dia – Khairi-Mohd

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya ucapkan selamat….
    Jom terjah post menarik dari resep kuliner ..Dendeng Bebek BaladoMy Profile

  2. Ada meletakkan nama blog pada wifi network.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Cuci mata di KL International Motor Show 2013My Profile

  3. untung badan la si khairi tu sebab dapat promote buku beliau dari blog ossem cenggini.
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Kotornya Kualiti Air PaipMy Profile

  4. Boleh tau apa yang tersirat …..
    Jom terjah post menarik dari azahairi ..Afiq Umar Thaqif 1 tahunMy Profile

  5. hu3…dua orang ni osem la
    Jom terjah post menarik dari blogger lelaki ..Ketagihan Teknologi TerkiniMy Profile

  6. akak mmg osem…!!
    Jom terjah post menarik dari mama maman aka yana ..Semakin sembuh… 🙂My Profile

  7. kak jie mmg blogger osem..mak osem….

    untung anak2 =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Nak Belajar Jahit Baju Kurung Tradisional?My Profile

  8. Lucky guest kot kak jie
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Mendaftar Anaqie ke pra sekolahMy Profile

  9. orang ada khasyaf ni boleh jadi hackerzzz
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Ambil Gambar Fotografi Alam Guna Samsung Galaxy YoungMy Profile

  10. hebat orang ni kalau ada kashaf nie, semua benda boleh tau..hahaha
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..Ephyra Idaman SayaMy Profile

  11. ermmmm….macam mana dia tahu?
    Jom terjah post menarik dari kakmahh ..Afirca Ride 2013 – VisaMy Profile

  12. mmg beruntung ada ibu yang osem
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Mohon Bantu Mencari Kanak-Kanak Hilang – Adik Muhammad Syahmi (Kota Belud)My Profile

  13. wah..macam mana dia tahu nih..
    Jom terjah post menarik dari encik bakul ..Bukti bayaran terbaru dari kerja JOBDIRUMAHMy Profile

  14. okeh jap2 lagi den terjah blog Khairi tuh…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Suami Jarang Beri Pandangan Ketika MembeliMy Profile

  15. Membaca blog kasyaf Khairi teringat tulisan Eizil dalam blognya “Semoga hari-hari mendatang, akan dapat meningkatkan prestasi penulisan ke tahap yang lebih baik. Cemburu melihat penulis-penulis hebat yang mampu mengatur kata begitu indah sehingga dapat membuai perasaan pembaca.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Nasi lemak AirAsia ada kisah kontroversiMy Profile

  16. Khairi sy follow blog dia dr zaman domain dia .com lagi hehe

    Yg menarik ialah..engineer tapi bahasa n susun atur ayat sgt menarik
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Wordless Wednesday – Apa pun bolehMy Profile

  17. Haha nama wifi dia itu macam. Adeh xbley tahan nak gelak. Anyway thanks kujie bagi iklan free 😉

  18. Puan mmg ohsem 🙂