Keganjilan Ketara Trafik Nuffnang

Saya perasan ada sesuatu yang tak betul dengan stastistik Nuffnang hari ini bermula dari jam 8 pagi hingga hampir 12 tenghari tadi.

Trafik untuk jam 12 tengahmalam hampir betul – Nuffnang = 50, Getclicky = 52 .   Sehingga graf pukul 7 pagi, bacaan dari Nuffnang dan Getclicky masih hampir sama.

Selepas jam 8 pagi berlaku percanggahan data yang begitu ketara. Nuffnang = 18 , Getclicky = 32.

Dan seterusnya jam 11 pagi Nuffnang = 22 , Getclicky = 102.

Ketara bukan?

Ok kita tengok Statistics dari Awstats dalam hosting cpanel.

Sehingga jam 8.30 malam ini – number of visits = 1743 sedangkan data Nuffnang 842 . Memang biasanya berlaku statistik yang tidak sama tetapi jarang berlaku secara ketara seperti hari ini.

Mesin kira-kira Nuffang rosak ke antara jam 8-12 tengahari tadi.

Ehh…. apa lagi, kliklah Nuffnang check stastistik korang…

Terimakasih beliamuda.com , jawapan ada di twitter @nuffnangMY . Saya yang tak on twitter hari ni :mrgreen:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. nuffnang curi trafik.. x malu.. hehe 🙂 😛
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Cara nak masukkan icon smile dalam commentMy Profile

  2. tak ada tengok pengumuman drp Nuffnang.. tapi ari tu perasan sangat yang Nuffnang memang ada problem.. blog sayapun langsung x dapat load sepenuhnya sbb gangguan drp cdn.static.nuffnang.. start ari tu terus buang iklan Nuffnang dari blog
    .-= kulanz´s last blog ..FireFox Lebih Menarik dengan Paparan 3D =-.

  3. ooo patut laa…baru tau sebabnya.. 😀
    .-= Faizal´s last blog ..Short Outdoor Session =-.

  4. denaihati says:

    Mungkin ramai tak perasan, nuffnang ada buat pengumuman di facebook bahawa terdapat gangguan server ketika itu dan juga buat pengumuman setelah masalah selesai.

  5. Ouh…tapi saya rasa kan…kadang kala Nuffnang selalu down kan kak?
    .-= tekkaus´s last blog ..I Do Cherish You, My One & Only Wife (Our 4th Anniversary) =-.

  6. Haha. NN down tadi. mmg kecoh di twitter tadi. kecoh juga di opis saya. haha
    .-= mrkay´s last blog ..Tips Keselamatan Blog =-.

  7. mr.eims @ perfume says:

    mmg disebabkan server down ler tu kot.. 😐
    kalau kene masa server down tu ialah peak hour visitor memvisit blog k.jie.
    buleh jadi juga tu.. kot.. 😕
    .-= mr.eims @ perfume´s last blog ..Paco Rabanne Black XS Unique, masculine & sexy =-.

  8. awal pagi tadi mmg server nuffnang ade problem. saya beberapa kali try masuk nuffnang tapi tak bleh. dan blog² yg ade nuffnang ads pun turut terjejas. lambat loading.
    .-= penyubiru´s last blog ..Makan malam kat Wendy =-.

  9. getclicky tu cmne nk tgk kak??
    tp mmg ketara ek nilai tu..
    .-= jajarina´s last blog ..Nuffnang turns 3 =-.

  10. rasanya tadi ada perasan tweet daripada nuff pasal masalah dengan server nuffnang. network hosting ada prob.
    .-= beliamuda´s last blog ..Keterlaluan, Letih, dan Biarkanlah =-.

  11. mama,ada beza dgn get clicky. dlm belas2 😆 err mesin mane yg rosak ni? hahaha
    .-= yonna´s last blog ..Bila Penulis Blog Sudah Tiada =-.

    • ma,kenapa rss feed tu dia detect entry2 hari lepas? T__________T
      .-= yonna´s last blog ..Bila Penulis Blog Sudah Tiada =-.

    • @yonna, mesin nuffnang…sbb stastistik getclicky tak ada beza sgt banding hari2 yang lain…ttp mmg aga pelik kalau trafik 8-12 tak sampai 50 . Biasanya time 8-12 – 70-80

  12. haah,saya pun sama….tapi ,Nuffnang Analytic ngan gengblogger pun selalu tak sama..kenapa ye?umm….
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai =-.

    • @eyriqazz, mmg pun jarang sama – tatau ngape
      tapi hari ni mmg ketara sgt – antara jam 8-12 tengahari

      lepas tu …dah ok balik dah 😆

  13. Kak Jie,

    Bagaimana pula dengan stats dari Google Analytic blog ini? Ada persamaan tak?

    Thanks 🙂
    .-= rohaizad´s last blog ..Liabiliti yang memotivasikan diri. =-.

  14. hmm. kalo cam innity, dia nyer statistik, dia tak amik kira default ad. kalau nuffnang tak tau lak camne. huhu~
    .-= aman´s last blog ..AMaxCity Yang Pertama Di Perkenalkan =-.

    • @aman, Entah tak tau……….selalu tengok statistik – dalam beberapa stats yang digunakan….statistik dari Nuffnanglah yang paling sikit jumlahnya. Tapi kalau hari2 itu saja perbandingan yang kita guna – perbezaan dalam puluh2 boleh diguna pakai 😆

  15. getclicky tu plugin ke ? bagi link pls. hehe 🙂
    .-= KNizam´s last blog ..Ketam Masak Lemak Bukan Cili Padi Hehe =-.

Trackbacks

  1. 5 Rahsia Cemerlang Didalam Perniagaan Internet (bahagian 4) | Rahsia Mesin Duit says:

    […] Keganjilan Ketara Trafik Nuffnang  | Hidup Biar Sedap […]