Keganjilan Ketara Trafik Nuffnang

Saya perasan ada sesuatu yang tak betul dengan stastistik Nuffnang hari ini bermula dari jam 8 pagi hingga hampir 12 tenghari tadi.

Trafik untuk jam 12 tengahmalam hampir betul – Nuffnang = 50, Getclicky = 52 .   Sehingga graf pukul 7 pagi, bacaan dari Nuffnang dan Getclicky masih hampir sama.

Selepas jam 8 pagi berlaku percanggahan data yang begitu ketara. Nuffnang = 18 , Getclicky = 32.

Dan seterusnya jam 11 pagi Nuffnang = 22 , Getclicky = 102.

Ketara bukan?

Ok kita tengok Statistics dari Awstats dalam hosting cpanel.

Sehingga jam 8.30 malam ini – number of visits = 1743 sedangkan data Nuffnang 842 . Memang biasanya berlaku statistik yang tidak sama tetapi jarang berlaku secara ketara seperti hari ini.

Mesin kira-kira Nuffang rosak ke antara jam 8-12 tengahari tadi.

Ehh…. apa lagi, kliklah Nuffnang check stastistik korang…

Terimakasih beliamuda.com , jawapan ada di twitter @nuffnangMY . Saya yang tak on twitter hari ni :mrgreen:

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

35 thoughts on “Keganjilan Ketara Trafik Nuffnang”

  1. Pingback: 5 Rahsia Cemerlang Didalam Perniagaan Internet (bahagian 4) | Rahsia Mesin Duit
  2. Mungkin ramai tak perasan, nuffnang ada buat pengumuman di facebook bahawa terdapat gangguan server ketika itu dan juga buat pengumuman setelah masalah selesai.

  3. mmg disebabkan server down ler tu kot.. 😐
    kalau kene masa server down tu ialah peak hour visitor memvisit blog k.jie.
    buleh jadi juga tu.. kot.. 😕
    .-= mr.eims @ perfume´s last blog ..Paco Rabanne Black XS Unique, masculine & sexy =-.

  4. awal pagi tadi mmg server nuffnang ade problem. saya beberapa kali try masuk nuffnang tapi tak bleh. dan blog² yg ade nuffnang ads pun turut terjejas. lambat loading.
    .-= penyubiru´s last blog ..Makan malam kat Wendy =-.

      1. @Kujie, tu pun kebetulan dapat online kejap. nuffnang malaysia je yg prob tadi…
        .-= beliamuda´s last blog ..Saya Hanya Suka Lagu Sinetron Tasbih Cinta =-.

  5. mama,ada beza dgn get clicky. dlm belas2 😆 err mesin mane yg rosak ni? hahaha
    .-= yonna´s last blog ..Bila Penulis Blog Sudah Tiada =-.

    1. ma,kenapa rss feed tu dia detect entry2 hari lepas? T__________T
      .-= yonna´s last blog ..Bila Penulis Blog Sudah Tiada =-.

        1. @Kujie, bukan rss mama,tp semua blog pon gitu. ni dah ok 😀
          .-= yonna´s last blog ..Selembut Sutera =-.

    2. @yonna, mesin nuffnang…sbb stastistik getclicky tak ada beza sgt banding hari2 yang lain…ttp mmg aga pelik kalau trafik 8-12 tak sampai 50 . Biasanya time 8-12 – 70-80

  6. haah,saya pun sama….tapi ,Nuffnang Analytic ngan gengblogger pun selalu tak sama..kenapa ye?umm….
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai =-.

    1. @eyriqazz, mmg pun jarang sama – tatau ngape
      tapi hari ni mmg ketara sgt – antara jam 8-12 tengahari

      lepas tu …dah ok balik dah 😆

    1. @rohaizad, Tak pernah satu pun sama – tetapi tak jauh sgt beza. Bila hari2 kita nampak gap antara setiap stats tu, kita sendiri boleh baca dengan campur tolak atau bahasa indahnya – lebih kurang 😆

  7. hmm. kalo cam innity, dia nyer statistik, dia tak amik kira default ad. kalau nuffnang tak tau lak camne. huhu~
    .-= aman´s last blog ..AMaxCity Yang Pertama Di Perkenalkan =-.

    1. @aman, Entah tak tau……….selalu tengok statistik – dalam beberapa stats yang digunakan….statistik dari Nuffnanglah yang paling sikit jumlahnya. Tapi kalau hari2 itu saja perbandingan yang kita guna – perbezaan dalam puluh2 boleh diguna pakai 😆

Comments are closed.