Keliru Jadi Kejutan!

Credit: Ian Spanier

Tak percaya? huh…….. saya lagi tak percaya!  

5 blog top berbahasa Melayu!

Blog saya ni mana ada berSEO yang optimum.  Tengok tajuk² blog – ada tak nilai dipasaran? Entri celah dapur !  Kadang² nak juga letak tajuk² yang menjadi carian dan nilai SEO tetapi tiap kali buat macam tu rasa entri  kosong tak ada jiwa.  Saya sendiri pun tak seronok.  Saya menulis blog untuk kebebasan diri sendiri dan bukan untuk  memenuhi syarat ketat Google!

Tadi jalan²blogwalking ada info terbaru mengenai Malaysia Top 100 kat blog Denaihati.com.  Terkejut, ok!  Blog Makcik Jie terselit antara mereka yang hebat.

Kemudian saya check nilai blog… bukan apa kot² ada orang nak beli, bolehlah saya beli tiket kapalterbang ke Algeria jumpa si dia tu.

Kujie2.com has the estimated value of $30,523 and ranks # 69,900 in the World (Alexa). With the daily ads revenue: $46 and pageviews per day: 3,613.

sumber: valuethewebsite.com

©kujie – dikalangan bapak-bapak, saya wakil ibu-ibu ye…!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. tahniah kujie.
    memang kagum.
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..pesanan dari TarekMy Profile

  2. fuuh hebat betulah….bila agaknya boleh sampai masuk sana huhu..10 tahun lagi kot :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Konflik antara amerika dan kumpulan hujanMy Profile

  3. bestnya kak jie.. bangga pun de.. blog pompuan yg hebat.. hehee.. tahniah.
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Blogger Yang TerdesakMy Profile

  4. tahniah kak jie 😉
    Jom terjah post menarik dari noreed ..Rawatan Altenatif- Rawatan Urat SarafMy Profile

  5. contact form kan ada…lagi satu
    dlm komen2 kak jie kat blog sana tu ade email , kan?

  6. Tahniah kak jie.. keikhlasan akak terlihat sudah..

    Salam Ramadhan,
    Dalee~~
    Jom terjah post menarik dari Daleela ..Resepi – Ayam masak kunyitMy Profile

  7. bravo kak jie…..!!!keep it up.. 😆

  8. pergh…superb tu kak jie…memang menarik…bilalah teman nak jadi cam kak jie…kak jie…ada ym tak? urgent…perlukan nasihat kak jie as seorang ibu…
    Jom terjah post menarik dari mohdisa ..Cabaran HIDUP SEORANG BLOGGERMy Profile

  9. tidak syak lagi kakjie dan anda memang layak untuk berada di situ
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Rasional polis trafik di lampu isyaratMy Profile

  10. Tahniah Kujie…
    Ada juga blog wakil ibu-ibu yang jadi ‘top five’ untuk blog berbahasa Melayu.
    Memang wajar pun sebab blog Hidup Biar Sedap ni sentiasa menarik dan tak jemu dibaca.
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Geselan di bulan puasaMy Profile

  11. kalau seorang ibu menulis…biar nampak kosong tapi setiap anak tahu isinya…heheheh macam masakanlah… biar pun telur goreng… cuba tanya anak bandingkan telur goreng mana lebih sedap… tentu dia kata emak masak lagi sedap…hehehehe

    apa apa pun tahniah….boleh jadi inspirasi kaum hawa lepas ni…tak terkecuali kaum adam juga…hehehe
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Build UR own PCMy Profile

  12. tahniah kak jie..wah,tumpang bangga sbb ada blog ibu2 yg berjaya capai tahap tu.kak jie jadi sumber inspirasi tau..
    Jom terjah post menarik dari anis ..Panggilan Temuduga DH41My Profile

  13. Hmm.. tinggi sangat tu nak jadi top cita-cita. Tapi sesuai la dengan isi blog ni nak jadi top dalam ‘how to blog’. Pengalaman ada. Tahniah.
    Jom terjah post menarik dari Shahiran ..Batuk Lemon- Limau- Madu- Garam dan KicapMy Profile

  14. waw kak jie hebat. bole jumpa husband kalo duit tiket lepas…bagus2 🙂

  15. wah tahniah2, mmg ini bukan calang2 blog…hehe bravo kak jie..

  16. Wahhh tahniah. Bukan calang-calang orang boleh jadi macam tu kan? Kurang2 mesti hari-hari update, hari-hari buat cerita, sentiasa cergas aktif di alam maya. Lain2 kriteria saya pun tak tau dan tak pasti.

    Btw, juri mana yang buat penilaian tu? Atau ada badan/organisasi khas yang membuat kajian statistik blog seluruh dunia? apakah lagi kriteris yang mereka perlukan? Manalah tahu, boleh juga saya menumpang ilmu, dan belajar untuk mencapai tahap sebegitu (cewahhh.. berangan sungguh saya. Tak laa..)
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..Ramadhan- Pen Merah Pen Biru- U Marah I Love UMy Profile

  17. tahniah Kak Jie..kelima-lima blog kt atas tu selalu sya masuk..

  18. boleh beli dah tiket tu..boleh belikan untuk kami jugak..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Gastrik ke Just trick- bazar ke bazirMy Profile

  19. Alamak.. mati saya… seram sejuk saya menunggu kak jie… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..20 atau 8My Profile

  20. Kak Jie memang sesuai duduk dalam kelompok tu. Takde pertikaian.. 😉
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Menulis entry sambil bermain pool sementara menunggu waktu berbukaMy Profile

  21. tahniah kak jie…. memang wakil geng geng ibu ni.. hehe
    Jom terjah post menarik dari mrnamie ..Hukuman mati untuk kesalahan membuang bayiMy Profile

  22. Tahniah kak jie, semoga kejayaan ini akan berkekalan.

    p/s: kalau ke Algeria berapa jer kos perjalanan erk?
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Ini adalah kata laluankuMy Profile

  23. denaihati says:

    Kalau kak jie “Tak percaya? huh…….. saya lagi tak percaya!” ..saya lagi SUPER TAK PERCAYA …tapi bolehlah jadi motivasi untuk menulis bahasa melayu dengan lebih baik tidak rojak merojak.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..5 Blog Berbahasa Melayu yang TopMy Profile

  24. Yeh yeh ! Wakil kaum ibu (dan makcik-makcik, ekekeke….) :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Tie ..Pokok Serai KayuMy Profile

  25. denaihati says:

    @x-po macam luahan perasaan kecewa je tu sebab komen nya sama je kat blog yg lain. Setuju tu dengan reply kak jie. Insyllah saya akan lebih rajin re tweet entri x-po kalau pun tidak mengomen seperti mana selali saya buat di blog2 lain yg terjumpa button re tweet.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..5 Blog Berbahasa Melayu yang TopMy Profile

  26. hahaha .. org dah nak memberi .. terima je la. lagi pun tu kan benda baik .. =)
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Idea Kekeringan Di Bulan PuasaMy Profile

  27. tiap orang ada komuniti yang dia selesa…jadi tiap org boleh pergi mana2 blog, komen mana2 blog yang dia nak..kan?

  28. nampak sgt watak ‘mak’ utk anak-anak cyber 😆

  29. entah………. khabar angin saja tu!
    ops..dpt idea nak update pasal check keyword..hehe
    tunggu ye ayie 😆

  30. Hahahaha… tapi mengapa ramai blogger mengatakan bahawa anda merupakan blogger yang selalu bermain dengan SEO dan berdamping dengan Google? 🙂 🙂
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..Saya seorang pemaluMy Profile

  31. setiap hari mama jadi inspirasi kat orang ramai 😀
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Enter Title HereMy Profile

  32. sy respek kat myjazmanie.com tu..sbb rasanya setiap entry sy dia tak mis komen 😉
    Jom terjah post menarik dari x-po ..PATUTKAH KITA BELASAH ORANG JAHAT UNTUK DIJADIKAN PENGAJARANMy Profile

  33. tahniah to allz… hebat blog2 atas tu.. siyes..
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Buka puasa bersama tokey HerbalifeMy Profile

  34. wahhh! Tahniah kak Jie…hebat hebat…
    Jom terjah post menarik dari epel ..7 RamadhanMy Profile

  35. afiq aiman says:

    wah hebat2…tahniah…satu hari nanti sy akan berada di tempat kalian..insyaAllah
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Sesi Berbuka-Hotel Atau RumahMy Profile

  36. tahniah kak jie.. ure my spirit la…
    kita terus sokong kak jie..

    tahniah.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari kella ..cerita zaman cikedis di bulan puasaMy Profile

  37. Kak Jie memang hebat ! 🙂
    Jom terjah post menarik dari farah ..Selamat TinggalMy Profile

  38. wauweeeeee! wakil superwoman! 😉
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..hari ke -6 ramadanMy Profile

  39. mantop~!
    keep it up kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Cerita Terbaru Ariel Peterpan &amp Luna MayaMy Profile

  40. blog ni sentiasa di hati.. 🙂

  41. tahniah ibu jie !! 😛 .. walaupun tidak berseo optimun , blog ibu jie tetap dihatiku .. dari anak gadis sampailah bapak2 suka baca entri santai ibu jie .. hehe
    Jom terjah post menarik dari zqah ..Peraduan- Copy &amp Paste RayaMy Profile