Kempen Blogger – We Care |
Ini adalah post khas Kempen Bolgger We Care bagi membantu meringankan kesengsaraan saudara Megat dan keluarganya. Anda boleh ikuti kisah penderitaan saudara Megat melalui entri – tangisan aku , isteri dan anak-anak
Inisiatif yang diambil oleh hydir.com dengan meminta semua blogger di Malaysia meletakkan ribbon diatas di blog masing-masing sebagai tanda keprihatinan. Lawati laman web beliau untuk mengetahui maklumat lengkap.
Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menyumbang RM1 kepada en. megat melalui penajaan kbsoccer
Anda juga boleh menyalurkan sumbangan terus melalui
No Akaun CIMB – 0123 0015 4575 21
No Akaun Maybank – 1010 7541 8124
Nama Penuh – Faisal Amirul Othman
Jangan membiarkan setiap peluang membuat kebaikan berlalu dihadapan kita tanpa dimanfaatkan dan sesungguhnya dengan menghulurkan sumbangan akan menjadikan kita berada lebih hampir dengan matlamat menjadi umat terbaik yang sentiasa melakukan kebaikan.
Semoga sumbangan ikhlas yang kita hulurkan itu akan mendapat keberkatan dan ganjaran pahala yang berlipat ganda daripada Allah Subhanahu Wata’ala.
©Kujie – saya mengenali saudara megat agak rapat sehingga saya kehilangan kata-kata untuk menulis komen di blog beliau – bukan tidak prihati tetapi tiada perkataan yang saya jumpa untuk mengambarkan perasaan sebenar







semoga bantuan yang tak seberapa ni dapat membantu meringankan beban megat..
salam kak jie..klau nk buat cm kak jie ni..copy paste je ke??
@shuko, boleh, tapi link ke hyder.com kena letak dan pergi ke blog dia , tinggalkan komen dah buat entri ni..
letak riben merah – blogger we care kat sidebar blog
sekurang2nya inilah yang termampu dilakukan…
beliamuda´s last blog ..Blogger Prihatin – Membantu Mereka Yang Memerlukan
semoa segala usaha kita untuk membantu sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban megat sekeluarga. mendermalah seikhlas hati.
mrkay´s last blog ..Bantuan Kemanusiaan Di Perlukan
ikhtiar yg bgs
semoga dpt membantu en megat sekeluarga
mira´s last blog ..Betulkah ibu bapa diutamakan? part 1
@Kujie, jap r..tgh nk phm ni..kalau copy bulat2 dari kak jie ni leh x??
shuko´s last blog ..Luahan Mohon Maaf kepada Kak Jie yang saya sanjungi
yup.. keprihatinan anda semua amat membantu rakan kita. syabas 1Malaysia. ini baru betoi satu Malaysia
Salam.
Terima kasih di atas makluman ini. Gua akan berkempen juga mengikut kemampuan yang ada supaya kita sama-sama dapat membantu meringankan beban sdr Megat.
Nescafe ais´s last blog ..Cara tukar smiley icon pada shoutbox
Lagi satu, ada nak kena letak backlink tak pada gambar tu?
Nescafe ais´s last blog ..Cara tukar smiley icon pada shoutbox
@shuko, boleh… nak copy bulat ke copy membujur pun tak

nak buat ayat sendiri pun tak pe
angah´s last blog ..PMR results are out now!!!
@angah, haha..k2..nnti buat..jnji ade link ke hyder.com je..phm dh..
sama jugak… huhuhu…. read it.. got speechless
jard´s last blog ..Aksi bermandi-manda di Sungai Congkak
baguslaa ramai yang amik pduli, kite pun dah letak banner nie kat blog…
samanosuke_04´s last blog ..Gaya tudung pompuan yang aku suke~
tq sbb support kempen Blogger We Care

semoga makin ramai join kempen ni ..
hydir´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care
@Nescafe ais, pls backlink n komen kat blog saya sbb kalo tak saya tak dapat jumlah yg tepat utk proses cashout dr sponsor nanti
hydir´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care
[...] This post was Twitted by piratz [...]
Done, in 2 blogs….Hope it count…
salam kujie mintak permisi nk copy cite nih
zamz´s last blog ..Layan Vclip Juara AJL24 Kau Pergi by Aizat
unite!…yeah
Ujian kecil daripada Allah ini. Semuga Allah beri kekuatan kepada Saudara Megat dan keluarga. Janji Allah hanya akan memberi ujian kepada yang mampu sahaja. Allah tidak pernah menzalimi hambanya. Yakinlah pasti ada HIKMAHnya suatu hari nanti. Yang perlu SABAR.
denaihati´s last blog ..10.01.10 Hijrah Hidup pada usia 10 tahun
turut menyokong
Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam
Sy pun menyokong kempen ini.
Semoga beban Megat dpt diringankan.
Eriyza´s last blog ..Kempen Ribbon Blogger, We Care
Semoga sdr megat tabah menghadapi ujian.
syabas kepada yang perihatin. moga2 apa yang di sumbangkan dpat sedikit sebanyak meringankan beban sdr megat. insyaallah.
lama x menjengah blog kawan² x tau tentang ni..
terima kasih untuk info ni kak jie
Salam Kak.
InsyaAllah akan dipanjangkan kempen ini. Semoga dipermudahkan.
IRIS´s last blog ..You Know The Answer To That
Harap kita dapat sumbangkan apa yang termampu.. tak kira samada wang ringgit, sebaran ‘ribbon’ mahupun sekalung doa. Semoga dapat selesai segala masalah beliau.. Amin..
samdaddycool´s last blog ..Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul
walaupun tak banyak menderma, asalkan niat kita ikhlas, insya-Allah Allah akan ringankan beban beliau, yonna pun speechless bila baca entry tu. tgk semua komen bloggers, rasa mcm…. mmg tkde ayat lah nak digambarkan dengan kata2. mmg rasa teruja gila dengan bloggers yang berusaha menyebarkan kempen ni. hari ni dugaan dia, esok lusa mungkin kita pulak. siapa tahu kan , ma?
T__T paling sedih baca part dia tampal luka dengan pad T___T tak boleh dibayangkan.. semoga beliau akan keluar dari kemelut masalah tu T__T
yonna´s last blog ..Y595 : Rumusan Hidup
kak jie, pinjam entry nak tepek kat blog ye….
~mrs azmi~´s last blog ..bahagia dengan mereka~
Kak Jie, Iza pun kidnap entry kak jie yang ini dan paste kat blog iza … mekasih

iza~de~bintang´s last blog ..Kempen Blogger – We Care