Sandarkan Pada Kenangan

Saya nak simpan screenshot ini – untuk kenangan.  Mungkin tak akan saya capai lagi dimasa akan datang.

Hidup ini ibarat roda – esok lusa mungkin  dibawah.

Entri hadiah tu saya dah set protected post.  Dah berkongsi cerita dengan kawan², cukuplah.  Malulah kalau ramai  orang baca.  Kalau nak masuk post protected tu letakkan password – cafelatte

Gambar yang diupload kat facebook pun cuma dikongsi secara privasi dengan suami, anak² dan adik beradik saja.

p/s – Hari ini hari wanita sedunia? Saya ada kenangan lebih indah untuk 9hb Mac

©kujie – update ringkas untuk buktikan saya masih seorang blogger bukan makcik rempit.  Ada orang sms ” amboi kak jie dah dapat kereta baru, duduk terperap dalam kereta  tak nak update blog  ke? :lol:

24 Replies to “Sandarkan Pada Kenangan”

  1. aweseome achievement. my mile stone 1/2 million dah achieve, nak berenti blogging pon dah buleh, nak fokus dekat project lain

  2. hahahah..
    kak jie yg pemalu gitew.. hehehe

    kakjie menepek kan screen shotnya utk membuktikan bahawa dia adalah blogger, belum lagi bertukar minah rempit!.. hahaha

    psst; kalau mau rempit nanti, ajak ler maza, ya?
    hehee
    Jom terjah post menarik dari maza ..Dressar merawat dari kakiMy Profile

  3. Janganlah bandingkan Kak Jie dengan blogger popular tu…. Kak Jie ni biasa2 je….

    Sengaja mengelakkan diri dari update kalau tidak didepan komputer…. kalau bercuti pun. Itu disiplin diri untuk kawal diri sendiri…orang lain lain caranya utk menikmati hidup, kan 😆

  4. eee.malulah tunjuk dengan semua orang….sebab kadang2 bukan kawan2 blogger saja yang baca blog ni

    tapi tak pa…bukan rahsia tahap tinggi pun..dah bagi password tu..sesiapa yg baca entri ni daptlah password tu 😆

  5. Install Screengrab pun boleh, boleh print skrin full page

    Terimakasih meluangkan masa tolong jawap untuk Kak Jie..kadang2 kak jie tak sempat.

  6. Terimakasih Kak Long

    entri tu bukan rahsia sangat pun, saya bagi password tu kalau nak masuk…saja malu nak terpanpang semua orang baca 😳

  7. Memang tak boleh lawan lagi ni.., lagi 300,000…. 😥 😥 😥
    Tapi kenapa post hadiah tu kena lock? tak salahkan berkongsi kegembiraan dengan kawan-kawan blogger.
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Blogspot blocked againMy Profile

  8. 1. Tekan butang PrtSc di keyboard kemudian paste gambar didalam Microsoft Paint Brush. Save gambar didalam format jpg atau jpeg

    2. Paling mudah guna Microsoft Picture Manager dengan crop gambar tersebut.

    Arahan diatas jika tidak ada aplikasi Photoshop, GIMP, PhotoScape dsb.

Comments are closed.