Sandarkan Pada Kenangan

Saya nak simpan screenshot ini – untuk kenangan.  Mungkin tak akan saya capai lagi dimasa akan datang.

Hidup ini ibarat roda – esok lusa mungkin  dibawah.

Entri hadiah tu saya dah set protected post.  Dah berkongsi cerita dengan kawan², cukuplah.  Malulah kalau ramai  orang baca.  Kalau nak masuk post protected tu letakkan password – cafelatte

Gambar yang diupload kat facebook pun cuma dikongsi secara privasi dengan suami, anak² dan adik beradik saja.

p/s – Hari ini hari wanita sedunia? Saya ada kenangan lebih indah untuk 9hb Mac

©kujie – update ringkas untuk buktikan saya masih seorang blogger bukan makcik rempit.  Ada orang sms ” amboi kak jie dah dapat kereta baru, duduk terperap dalam kereta  tak nak update blog  ke? :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. fuhh, mantap2, teruskan usaha hehe
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Tempat strategik untuk solat bagi pelajar luar negaraMy Profile

  2. ahmadhaikal says:

    simpan, print gambar tu, buat frame. Letak kat atas meja. Mesti happy gila. Bukan senang nak capai tahap tu.
    Jom terjah post menarik dari ahmadhaikal ..Oh No! PMS! Premenstrual SyndromeMy Profile

  3. puteraduyong says:

    bukti yang tidak boleh disangkal lagi kehebatannya… 🙂
    Jom terjah post menarik dari puteraduyong ..SEKS DI SEKOLAHMy Profile

  4. Jerung Gergasi says:

    tinggi betol ranking alexa kak jie. jeles sy. sy nak kejar ni..hak3.

  5. terima kasih kakjie n akubiomed
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile

  6. aweseome achievement. my mile stone 1/2 million dah achieve, nak berenti blogging pon dah buleh, nak fokus dekat project lain

  7. hahahah..
    kak jie yg pemalu gitew.. hehehe

    kakjie menepek kan screen shotnya utk membuktikan bahawa dia adalah blogger, belum lagi bertukar minah rempit!.. hahaha

    psst; kalau mau rempit nanti, ajak ler maza, ya?
    hehee
    Jom terjah post menarik dari maza ..Dressar merawat dari kakiMy Profile

  8. apa kenangan lebih indah untuk 9hb Mac tu kak jie?
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  9. respect le dgn kak jie.. 😛
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  10. Janganlah bandingkan Kak Jie dengan blogger popular tu…. Kak Jie ni biasa2 je….

    Sengaja mengelakkan diri dari update kalau tidak didepan komputer…. kalau bercuti pun. Itu disiplin diri untuk kawal diri sendiri…orang lain lain caranya utk menikmati hidup, kan 😆

  11. eee.malulah tunjuk dengan semua orang….sebab kadang2 bukan kawan2 blogger saja yang baca blog ni

    tapi tak pa…bukan rahsia tahap tinggi pun..dah bagi password tu..sesiapa yg baca entri ni daptlah password tu 😆

  12. pengeras ayam golek 44hari berturut2 :mrgreen:

  13. Kak Jie dulu pun jutawan juga 😆

  14. Install Screengrab pun boleh, boleh print skrin full page

    Terimakasih meluangkan masa tolong jawap untuk Kak Jie..kadang2 kak jie tak sempat.

  15. Terimakasih Kak Long

    entri tu bukan rahsia sangat pun, saya bagi password tu kalau nak masuk…saja malu nak terpanpang semua orang baca 😳

  16. hebat kak jie.. alaa..dlm kereta boleh gak berblog.. sekarang zaman canggih. mcm ben tu merata-rata hantar entry. bawak netbook dah macam handbag. 😆
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Masalah kecil pun nak bercerai!My Profile

  17. Sabahan Bloggers Club says:

    Memang tak boleh lawan lagi ni.., lagi 300,000…. 😥 😥 😥
    Tapi kenapa post hadiah tu kena lock? tak salahkan berkongsi kegembiraan dengan kawan-kawan blogger.
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Blogspot blocked againMy Profile

  18. kak jie leh ajar cane nak ranking no 4 kat malaysia? ade ym? nak add wakakaka
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Pengakuan Ekslusif- kembar Fahrin Ahmad telah dikenalpastiMy Profile

  19. Selamat Hari Wanita Kujie.
    Fuyooo….dahsyatnya angka tu!
    Nasib baik sempat baca dan tengok gambar hadiah dari suami tu.
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Nak berkhemah macam GaddafiMy Profile

  20. saya punya masih juta juta jutaaaa lagi ..heheheheh…..tahniah kak jie.

    p/s : tak tahu puak hari ni hari wanita. ops!! 😆
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Sindrom Gila UpdateMy Profile

  21. 1. Tekan butang PrtSc di keyboard kemudian paste gambar didalam Microsoft Paint Brush. Save gambar didalam format jpg atau jpeg

    2. Paling mudah guna Microsoft Picture Manager dengan crop gambar tersebut.

    Arahan diatas jika tidak ada aplikasi Photoshop, GIMP, PhotoScape dsb.

  22. tahniah kak jie..
    tumpang bangga :mrgreen:

  23. salam kak. nak tanya sikit, camna nak buat screenshot camtu? tekan print screen kat keyboard eh? pastu nak edit bagi kecik bleh guna paint ke?kak jie buat camne?
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile

  24. cayalah kak jie. entah bilalah saya dapat capai ke arah ini. tahniah
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile