Tidak selalu tahu tetapi sentiasa mengerti

Entri ini macam-macam ada sesuai dengan server yang down sepanjang hari.

hai kak kujie…ni haziq …cam ner nak anta comment kat blog ni – haziq

Blog ini telah saya setting “Automatically close comments on articles older than 30 days” yang membawa maksud, selepas 30 hari di publish,  ruangan komen entri tersebut akan ditutup.   Kalau ada sebarang pertanyaan mengenai entri tersebut, sila hubungi saya di sini [link]

kutaksempurna says:  12/10/2009 at 5:09 pm (Edit)
ting tong… susahnya nak masuk umah akak ni… byk kali refresh.. kenape eh??

Minta maaf kawan-kawan. Hari ini server blog saya mengalami masalah. Saya hubungi pihak server melalui YM dan mereka berusaha untuk menyelesaikannya secepat mungkin.

Keadaan telah kembali pulih selepas 2:35 petang.

Saya berdaftar dengan FreeWebMonitoring dan satu ‘ Error Alert Email’ akan di hantar memaklumkan blog yang down.

Selepas blog kembali sembuh, ‘ Recovery Alert Email’ pula akan dihantar.

RECOVERY ALERT
Your website is no longer on error
URL: http://www.kujie2.com
Time: 2009-10-12 02:34:43 -0500
Time on Error: 1 hour 7 minutes 48 seconds
About This Message: This message was generated by FreeWebMonitoring.com. Your website error has been resolved.

Ini email yang sedikit melegakan memadam terus perasaan geram dan kecewa akibat blog yang ‘sesak nafas’ tadi.

Dear ku zie,

Glad to heard that even you are a housewife but your learning attitude is highly respected. I need to recommend to my wife. Can I have you web name again?

I am land surveyor and I just newly converted to pay domain from blogspot. The problem I do not how to create the section as you have done in your blog. Can you share with me.

Berita terkini anak beranak… :lol:

Tengahari tadi waktu hantar nasi ke sekolah Intan, saya nampak dia tergedik² terlompat² di tepi pagar. Sampai je dekat rupanya sijil inilah yang ingin ditunjuk. Tak sabarnya dia…

Jangan bergantung pada pujian, pujian itu seperti pedang bermata dua. Ada kalanya memotivasi, boleh pula melemahkan . Seringkali pujian yang diberikan pada saat seseorang baru menapak membina impiannya, hanya akan membuat dirinya puas dan pertumbuhannya berhenti.

©kujie – satu lagi entri tanpa faedah!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Memang boleh jadi contoh housewife berwawasan.
    Kita kan nak menerapkan oembelajaran sepanjang hayat.
    Setitik jadi lautan, sekepal dijadikan gunung…
    Blog Kujie bukan saja jadi inspirasi semua surirumah saja, tapi pada seisi rumah.
    .-= Kak Long´s last blog ..Kurik kundi =-.

    • @Kak Long, saya dah tua lah kak long..tak kan nak berblog tulis merapu meraban…sekurang2 bila tak de nanti ada le sikit ilmu yg org boleh kongsi…

  2. aku tak pasti bila ok tp rasanya dlm pkul 3 lebih dah ok…

    aku kan pengikut.. terkena tempias gak…
    .-= kuina´s last blog ..Pulangkan… =-.

  3. cak pung…cak pung!

    Kompang iringan wakil rombongan pihak lelaki nak g meminang nihh.. 😉
    .-= Azlanlin´s last blog ..Cuai atau pelupa..adehhh! =-.

  4. sapa kata takde faedah nieh kak jie? ade lah….yang ini:

    Jangan bergantung pada pujian, pujian itu seperti pedang bermata dua. Ada kalanya memotivasi, boleh pula melemahkan . Seringkali pujian yang diberikan pada saat seseorang baru menapak membina impiannya, hanya akan membuat dirinya puas dan pertumbuhannya berhenti.

    sangat sesuai di hari lahirku:)

    kak jie…housewife pon manusia juga…kadang2 housewife itu lebih advance dr org2 di luar sana:)
    .-= cheryna´s last blog ..birthday girl: the cheryna pires chronicles =-.

    • @cheryna, kadang2 kalau entri terlalu peribadi tu rasa mcm tak de la faedah utk org yang baca…segan malu juga asik2 cerita anak2, asik2 cerita diri sendiri..asik2 cerita suami…ish…mcm dia sorang je yg ada 😆

      tp kalau tgok entti2 kak jie..walau cerita peribadi periuk belanga, anak dan suami ada selik2 jugalah pesanan2 tak langsung..kak jie bukan remaja my space 😆

  5. Nabi memang tak suka lansung dipuji …katanya bagus dibaling pasir kepada pemuji terutama yang keterlaluan…
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia : Hadiah Tambahan =-.

  6. War…dapat sijil ya! Tahniah kak! :p
    .-= tekkaus´s last blog ..The Climb By Miley Cyrus =-.

  7. yuhuuuu….

    agak2 si intan tu dah pass ke ilmu SRK..
    erk! utk refresh apa itu SRK, stand for Sains Rumah Tangga!

    wakakakka

    • @maza, ini bahasa tersirat ko dtg meminang anak den ko encik maza oiiii…

      anak den tu kocik laei, tanak nasik pun tak ghoti aihh… 😆 😆

  8. samanosuke_04 says:

    waaa.. tahniah buat anak kakjie.. anyway great info pasal freewebmonitoring tue.. hoho bleh try gak.. and lastly, kita suka ayat kakjie yang last tue, hoho pujian tue bermata dua..
    .-= samanosuke_04´s last blog ..New Family Member : X360!!!! =-.

    • @samanosuke_04, try jgn tak try, kak jie pun dah tak ingat bila register tapi bila berlaku kes mcm ni….baru tau kita ada masalah, senang sikit nk contact server nak ngadu ..ada bukti hitam putih kuning merah kelabu :mrgreen:

  9. Lame gak ke down? Patut la hari ni x keluar rss Kakjie.
    .-= Dr House´s last blog ..Komputer dirampas, guna perisian cetak rompak =-.

    • @Dr House, ikut rekod freewebmonitoring tu, Time on Error: 1 hour 7 minutes 48 seconds

      susut la juga unique visiotr 20-30&

      waktu puncak tu

  10. Lama tak singgah. Makin lama makin lawa blog ni. Keep it =)

  11. Anonymous says:

    Kalau blog dgn domain dan server berbayar sesak nafas boleh juga bertanya khabar kenapa. Bagi yang guna free…. apa2 terjadi hanya tunggu dan tunggu sahaja. Kalau dipadam terus pun terpaksa terima.

    • @, setiap ‘harga’ ada ‘nilai’nya. sesekali down itu mmg lumrah, adat tapi kalau selalu…mmg ‘senak perut ‘ jugalah….

  12. igtkan server opis yang sengal 😉
    .-= mrs azmi´s last blog ..aly =-.

    • @mrs azmi, tapi tadi mmg kak jie agak sibuk dgn offline aktivit…tak menempek kt blog pun

      ptg ..hujan..wa’aaa….best utk tarik selimut

  13. Sekarang ni, memang susah nak bukak blog2 tertentu. Selalunya nampak separuh je… Tu yang tak boleh nak komen. Ada sekali tu blog Tie tak boleh nak log in. Resah sehari.

    .-= Tie´s last blog ..Rahsiaku terbongkar =-.

  14. saya tengah terpk pk nk pakai dot com..tgh menggeletis je nih..hehehehe..
    .-= arin´s last blog ..Wah wah wah.. =-.

  15. servis percuma eh yang web monitoring tu? nak try gak ah..
    .-= beliamuda´s last blog ..(Gambar) Sepagi di IRC UTP =-.

    • @beliamuda, yup, percuma…dah lama register..sampai kak jie pun dah terlupa. tgok email tadi baru teringat balik…

  16. SAlam kaka jie~ lama tak datang kat sini~ blog dah berubah ek~~ ape khbar??
    .-= hanc~´s last blog ..Award comot?? oh tak Kiut pe♥♥♥ =-.

    • @hanc~, manusia hidup sentiasa berubah…. 😆 kadang2 mengembang..kadang2 mengecut .

      T/kasih le krn sudi singgah melawat kak jie….time sejuk2 ni, bawalah kopi O ke 😆

  17. Eh ada faedah tu Kak Jie… siap pesan moral di akhir entry hehehe
    *Tahniah Intan…belanja acik makan kek coklat k 🙂

  18. asam garam blogger.. 😀
    .-= zuls´s last blog ..Angan-Angan jadi kenyataan? =-.