Update Gathering GengBlogger

Alhamdulillah saya dah selamat menghadirkan diri ke majlis  Gathering Geng Blogger 2010 bertempat di Taman Cabaran Putrajaya ( Putrajaya Challenge Park ). Mr.Kay jemput saya di stesen LRT Seri Petaling.

Kenalkan diri dengan gaya gini… blogger lelaki semua tak berani angkat muka..hehe:lol:

Selepas mendaftarkan diri, mula berkumpul untuk sesi ice breaking.  Tiap blogger kenalkan diri dan cerita serba sedikit tentang blog.  Juga sesi tambah rempah asam garam untuk memeriahkan suasana.

Ramai adik-adik blogger baru yang ditemui ( maaf tak dapat nak ingat semua , kalau sudi, komehlah kenalkan diri di sini pula ..hehe ) tetapi blogger senior Kak Ina Kl dah kenal.

Keputusan Pengadil adalah muktamad. Sebarang bantahan tidak akan dilayan dan pihak Urusetia berhak mengubah syarat-syarat pertandingan…..sesuka hati!:lol:

Ada blogger yang pernah jumpa di gathering sebelum ini seperti Azrul dan Faizal suami isteri.  Selain dari Mr.Kay, saya jumpa beberapa blogger yang kenal agak rapat melalui twitter – tentu sekali tuan rumah Joe , Bro Framestone ( pengerusi majlis ) , EjamOthman, Zool , Ariff Shah dan Azizan444 ( sorilah demo kecek gapo, Kak Jie  tak bapo pahe , Google Translate Kak Jie tak dapat detect):lol:

Yang lain-lain mungkin perlu ambil masa untuk lebih mengenali, maklumlah Kak Jie bukan muda remaja lagi, memori dah low. Add twitter @kujie kalau sudi.

Balik saya, terus bergossip  di twitter… memang dah agak,  suara saya yang macam gadis sunti ini akan menjadi isu ..hehe:lol:

  • – rehat untuk hari ini.  Esok baru update lengkap. Akan diupdate gambar lain bila saya dapat dari  blogger yang ada DSRL.
  • – terimakasih untuk Mr. Kay suami isteri kerana  jemput dan hantar saya ke Stesen ERL Putrajaya.
  • – jumpa seorang blogger istimewa yang comel!

©kujie – kerusi ERL keras macam batu, aduihhh… sakit badan.  Tren KTM Komuter lagi best!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya dh sampai precint 20..tp tak jumpa tempat tu..rasa rugi sungguh xdpt jumpa geng2blogger..
    Jom terjah post menarik dari sweetsal ..SELAMAT HARI LAHIR ANAK KUMy Profile

  2. FeezMior says:

    feez terpaksa balik awl..tak smpt dgr tips dr kak jie.. hopefully ada laa 2nd chance utk jmpa lg dgn kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari FeezMior ..Gathering Geng BloggerMy Profile

  3. salam kak jie wah jeles betullah ….kalau macam ni ishak nak buat kat sarawak jugak nanti…apasal muka kakak tak nampak ? aisyemen…heheheh

  4. Salam..kak jie, saya sama group dengan intan anknya..hehehe..
    Bestla, kecil-kecil dah ada blog..hahaa..saya bari tahun ni ada blog..nice to meet u
    Jom terjah post menarik dari ayu ..Mahabbah Gaza 2010My Profile

    • blog dia letak gambar saja..hehe
      lama dia tak update blog, hari2 kelua rrumah 6.45 am balik pun dah 6.30 petang

      penat dah..

  5. Best dapat jumpa kak jie personal.
    hehehe…
    Sekumpulan tapi saya sangat malu nak tegur.
    😳 😛
    Jom terjah post menarik dari Usagi ..Peristiwa sebelum gatheringMy Profile

  6. sumijelly says:

    wah…jeels x dpt dtg.. x perla..x der rezeki…
    sbb g shah alam …huhuhu…
    nak gak jumpa kak jie yg bersuara halus itu…
    Jom terjah post menarik dari sumijelly ..Tahniah Germany- Tempat ketiga-My Profile

  7. Kak Jie ! Seronoknya la . Rugi saya tak dapat datang .
    Terlepas peluang nak jumpa kak Jie 🙂

    Mesti best kan kat sana kak Jie .

    p/s : Muka Kak Jie macam muka mak cik saya . Seiras sangat !
    Jom terjah post menarik dari farah ..Hari Interaksi Intelek 2010My Profile

  8. azizan4444 says:

    google translate dlm bahasa indo je kak jie..nanti saya bt dlm loghat klate..hehehe..xsempat nak mintak kakjie belanja..keh3 😆

    ps:pasaipa azizan4444 tu x ckup satu 4..xley kawen 4 la cmni ek?;p
    Jom terjah post menarik dari azizan4444 ..Kebahagiaan Dalam Perpisahan bukan lagu tema piala dunia 2010My Profile

  9. Dengar macam best je.. Mia orang Johor susah nak ke sana…. apa-apa pun kalau buat kat Johor mungkin Mia leh datang…
    Jom terjah post menarik dari Mia Liana ..Removing Gallstones Batu Karang NaturallyMy Profile

  10. mashita says:

    wahh, rugi tak ikut sama..
    Jom terjah post menarik dari mashita ..Malignant MesotheliomaMy Profile

  11. sonok jumpa kak jie… kak jie peramah sgt.. thanx sudi beri sedikit info dan ilmu utk kami lebih berhati2 dalam berblog.. nanti jumpa lagi la kak jie bebila masa.. kirim salam kat intan angah n along.. huhu..
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Oh- Cerita Gathering GengbloggerMy Profile

  12. kak jie..mana gmbar comel kita bersama?xdimasukkan sekali dlm post ni..hehehe..sori blk awal smlm..ada hal..kena gi jemputan kawin..apa2 pun suka jumpa kak jie n semua..

    **mood sedih xdpt belajar dr kak jie..:(
    Jom terjah post menarik dari sukur ..promo cuci the musical 2jom layanMy Profile

  13. AyongQiela says:

    semalam tegur kak jie camtu je. lgpun, ptg dah lesap. ade hal. heheh. nice to know kak jie. 🙂
    Jom terjah post menarik dari AyongQiela ..Happy Birthday LoveMy Profile

  14. ouh
    pemain anganku musnah
    huhu
    nk jmpe sesangat tp xde rezeki 🙁
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..redmummycom Semakin Dekat di HatiMy Profile

  15. wahh bestnya… rasa macam nak pegi je..
    Jom terjah post menarik dari eiman ..Ramalan Paul Octopus vs Mani Burung Nuri Menjelang Final Worldcup 2010My Profile

  16. wah, ruginya tak dapat join. ades, next time nak joinlah. hehe
    Jom terjah post menarik dari mohdisa ..SEO – Tips Menarik Dari Aliff CullenMy Profile

  17. Wow, bestnyer gathering. Ada hal keluarga di Melaka semalam, so tak dapat nak pergi Putrajaya. 😐
    Jom terjah post menarik dari amirulfaiz ..Ubat gigi- cecair – pepejalMy Profile

  18. denaihati says:

    melihat dari juah dari celah2 pokok je

  19. salam.

    pakcik bukan tak nak pergi. pakcik jangkakan yang akan hadir tentulah orang2 muda. dan melihat dari gambar2 itu, memang benarlah jangkaan pakcik.

    kalau pakcik pergi takut ada yang kata,

    “pakcik duduk rumah jaga cucu lagi baik”

    komen di atas saya kopipes dari komen saya di blog joegrimjow

    • pakcik… kadang2 org2 mcm kita ni ( sy pn masuk kategori juga ) kena pergi..
      kalau kita ada budak2 tu segan sikit tak bernai nak huha bukan -bukan..

      alasan ke dua – kadang2 dia gunakan ‘makcik2 pun ada ‘ utk dapatkan keizinan mak bapa…maklumlah ada orang dewasa, mak bapa dia orang lebih percaya.

      sebab itulah saya turun bagi sokongan pada Joe

  20. wahh, apsal cepat sangat update ni
    huhu
    thx ya kak jie datang
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..Alkisah GengBlogger Gathering di PutrajayaMy Profile

  21. he…23x T&C akan berubah dari masa ke semasa he..23x lawak pulak statement tue kan kak jie

    sorry sy hanya bidan terjun huhuhu… if ada salah silap harap ampun…

    yup saya pun xfaham ape yg diperkatakan
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Temui Bro Di Geng Blogger Gathering – PutrajayaMy Profile

  22. Stargone says:

    waa, nampak meriah la gath gengblogger ni. gaya kak jie kenalkan diri dah macam superhero la. hehehe! jangan marah kak jie, saya ngusik je. 😛
    Jom terjah post menarik dari Stargone ..Aku Menang Jackpot-My Profile

  23. salam kak jie! hehe dapat juga bertemu lagi. sorilah saya tak dapat join sampai habis. Rugi pulak rasanya tak dengar Kak Jie bercerita. Tapi apakan daya saya kena rush ke KL pula lepas tu..

    apa pun, saya seronok jumpa semua
    Jom terjah post menarik dari Faizal @ FTN ..Germany vs Uruguay- Germany FTW- of course-My Profile

  24. kahkahkahkah! suara halus je! 😆 takpelah ma, bg peluang anak mama yg lain jumpa mama. mesti ramai teruja dpt jumpa mama. mama blogger la katakan LOL.

    esok mama update full ye. err td ptg masa yonna call mama, mama still kat gath sana ke?
    Jom terjah post menarik dari yonna ..“A Simple Gift For My Girlfriend”My Profile

  25. kak jie ada lesom pipit. weeeee~

    tak berani nak tegor. tgk dari jauh jeee…

    =P
    Jom terjah post menarik dari paeh ..This is Street ClashMy Profile

  26. haha.. ne mesti kak jie lupe aie.. aaa.. majuk 44 hari..hihi..
    xdela.. btw, tq 4 sharing td.. terkedu jab apabila sifu bersuara.. byk info yg dpt..hehe. thx sis! 😆
    Jom terjah post menarik dari darkbatman ..Akhirnya BE Melekat di Blog darkBatmanMy Profile

  27. hai kak jie..sy pon ada datang jugak.mst tak kenal kan..hhehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari nur hidayah isa ..Perempuan kalau bawak kereta berhemah ke takMy Profile

  28. bestnyer gath semlm..rugi takde chance join sama..maybe next time..nk gk dgr suara gdis sunti k.jie!:_)
    Jom terjah post menarik dari jmr ..WORLDCUP TIKUS-TIKUS PINK pilih GERMANY tempat ke-3-My Profile

  29. jeles! adeii.. kalau tak ada modul memang dah sampai sana dah..

  30. WAH!!! Macam mana maza boleh ketinggalan ni..huhuhu ❓ ❓ ❓ ❓ (why! why why)

    siang tadi memang nak gi Putrajaya..tapi entah mcm ada aral lah fulaks..huhuhu

    kalau tak boleh jumpa juga di sana..(tapi tak der worng mau jemput lah fulaks)
    Jom terjah post menarik dari maza ..Siapa yang rembat seliparkuMy Profile

  31. meriahnyer! 😀
    Jom terjah post menarik dari papabear ..No float-center in CSSMy Profile

  32. rugi tak dapat dengar suara merdu kujie…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Fikiran Tidak tajamMy Profile

  33. salam..kak jie..best gathering td….yg pasal azizan4444 tu pun ada gak….huhuhuhu
    Jom terjah post menarik dari Miro ..Tudung Ekspres Episode 1 Astro PrimaMy Profile

  34. terkilannya 😳
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Dalam Hati Ada Taman- dalam Taman Ada BungaMy Profile

  35. isk..isk..bila ada gathering GB ni? Adoi, nampak sangat ketinggalan keretapi saya ni..huhu. Mesti bestkan dapat berkumpul ramai-ramai macam ni.

    Next time nak pastikan tak ketinggalan lagi.
    😉

    Jom terjah post menarik dari Nia ..Aku dan DonashiMy Profile

  36. waa.. bestnya ada gath mcm ni. :mrgreen: bila la nak boleh join pula ni.

  37. Wahh meriah nyer,rugi tak join
    Jom terjah post menarik dari wazy ..Cerpen Qaradawi Dan MisyarMy Profile

  38. Wah! Meriah sungguh nampaknya…majulah blogger untuk negara..
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Gym Free Untuk KesihatanMy Profile

  39. Boleh tahan ramai yang datang, teringin gak nak dgr suara kak jie… 😀 takder rakaman ke?

  40. hm.. eh apsal cam kenal je mamat yg kena bulatkan tulisan yg ditaip tu.. huhuhuhuhu..memang pantas sekali update.. tu yg susah nak lawan SEO ngan kak jie tu..

  41. kak jie menang 1st update. hehe
    Jom terjah post menarik dari mrkay ..Panggilan IDD lebih murah dengan ITalkWhoa-My Profile

  42. nampak kak jie tadi, tapi malu nak tego.. hohho… dahla datang lmbt,.. lepak luar jerk..

  43. cikgufarha says:

    wahh kakjie..bestnye….nanti kalo ada yg kedua insya-allah nak dtg gak hehe…
    Jom terjah post menarik dari cikgufarha ..Pertolongan- Lelaki atau Perempuan Yang Lebih SenangMy Profile

    • pergi utk bagi support dekat Joe, kesian dia uruskan macam2 untuk gathering… dengar khabar sampai kereta rosak dan blogger top tolong tolak…gossip luar acara hehe 😆

  44. Salam kak jie…vavavavaa..mesti kak jie aweks paling “terserrlah” kat situ kann….kena hormat pada senior…
    Jom terjah post menarik dari ah mat gebu ..MEE SUP UDANG RINGKASMy Profile

    • waalaikumsalam Mat, jawap salam melalui Kak Ina
      dia org gossip lebih2 je tu Mat…

      padahal tak de apa2 pun

  45. seronok gak dpt kenal akak face to face…
    memang mama yg sporting…

    *kak link kat nama sy tu hilang huruf h dlm http…hehe
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Think of a brand- Aku tak boleh nak fikirMy Profile

  46. wa..best2..nk join next time la insyaAllah..update gamba cpat kak jie. 🙂
    Jom terjah post menarik dari MuNsYi~SaMa ..Duri dan Mawar Ch3My Profile

  47. Scromix says:

    ramai gak dtg eh…. 😆
    Jom terjah post menarik dari Scromix ..3 Permainan Kanak-Kanak Yang Semakin DilupaiMy Profile

  48. jealous wooo~~
    Jom terjah post menarik dari Lord Zara ..Bila Menulis Tanpa Emosi Dan JiwaMy Profile

Trackbacks

  1. […] genap setahun saya bersama GengBloggerDiam tak diam sudah setahun bersama.  Sempat hadiri satu gahtering rasmi bersama GengBlogger di Putrajaya.Kerana ingin menghadiri gathering Geng Blogger, saya telah […]