Admin nuffnang mengintai?

nuffnang admin top blog

Ini bukan kali pertama saya mengesan admin nuffnang mengintai blog www.kujie2.com – Hidup Biar Sedap. Kadang-kadang risau juga takut saya telah melanggar apa-apa terms and conditions.

Sebenarnya saya rasa bersalah dengan nuffnang. Mereka pernah menghubungi saya secara terus menjemput untuk menyertai beberapa program bersesuaian dengan tema Nuffnang yang bukan hanya sebagai blog advertising platform, tetapi membina komuniti yang terdiri dengan semua orang , seperti hubungan antara

1) Bloggers dan Bloggers
2) Bloggers dan Nuffnang
3) Bloggers dan Advertisers

Saya pernah dihubungi oleh kakitangan Nuffnang (juga dikenali sebagai “Nuffies”) menjemput untuk menyertai beberapa kempen pengiklan yang popular tetapi atas sebab-sebab kesihatan kesemuanya tidak pernah saya penuhi.

Dengan keadaan kurang sihat Orang Kurang Upaya ( OKU ) sekarang saya mengalami kesukaran untuk berada di dalam komuniti. Lagi pun sosial life saya tidaklah seperti ‘selebriti nuffnang‘ yang lain. Saya hanyalah surirumah menguruskan 3 anak yang sedang meningkat remaja.

Entri khas mengenai nuffnang hari ini, saya akan cuba menjawap beberapa persoalan tentang nuffnang.

salamz akak.
boleh tak tunjuk ajar macam mana nak letak large rec selepas entry yang pertama?

Cari code ” To put between contents ”

Kalau guna wordpress > kat Theme file > Main Index Template

Letak code nuffnang di atas code > < ?php endwhile; ?>

contoh seperti di bawah ini:

code nuffnang di  main index template

Boleh juga letak pada Single Post, letak selepas code ni

< ?php the_tags(__(‘Tags: ‘), ‘, ‘); ?>

sebelum code class=feedback

Kalau guna blogspot pergi Dashboard > Edit Html > Tick Expand Widget Template dan rujuk [sini]

cam ne nk letak nuffnang erk???…
sy da try letak…
tp kuar ayat lak…

Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this
blog, please check that there is no typo in your blog address and that
you have pasted the code from the Add Ads page correctly.

ape sy kene bt erk???

Sign in dulu dengan nuffnang.com , kemudian klik Blog Manager > Add a blog . Masukkan nama blog, url blog dan bahasa pilihan. Kemudian pergi kat Ad Add , copy code yang dikehendaki, berbagai jenis mengikut apa yang disukai sama ada Leaderboard , Skyscraper atau pun Large Rectangle .

Ok. itu pertanyaan newbie. Senang nak jawap. Pertanyaan senior-senior blogger yang paling  susah saya nak jawap.

Jard says: 02/09/2009 at 10:49 am
kujie.. cam ner leh dpt adventorial ek???

Advertorial Post adalah post berbayar. Pihak nuffnang yang hantar email atau kadang-kadang saya dihubungi oleh Nuffies melalui telefon berbincang secara ringkas offer yang ditawarkan oleh pengiklan. Bila setuju, mereka akan hantar Advertorial details apa yang perlu kita tulis . Selepas siapkan offline copy hasil tulisan tersebut, kita perlu hantar kepada nuffnang sebelum dateline dan tunggu feeback dari client.

Kadang-kadang ada beberapa perubahan kecil yang perlu dibetulkan sebelum kita diberi tarikh dan waktu juga jangka masa entri tersebut perlu berada dalam kedudukan “sticky post” the front page.

advertorials post
Contoh Completed advertorials saya. Janganlah dibanding dengan blog ‘selebriti nuffnang’ yang lain. Saya hanya blogger makcik-makcik OKU.:lol:

Kalau ada apa-apa masalah mengenai nuffnang, jangan malu dan segan untuk menghubungi nuffnang support team

p.s – entri ini bukanlah Advertorial Post dari Nuffnang, cuma satu post khidmat masyarakat di bulan Ramadan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. salam kak.pe tip-tip yang saya perlu buat untuk tingkatkan akaun nuffnang?dah setahun baru dapat RM6.huhuhu
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Azam 2011- Misi melangsaikan hutangMy Profile

  2. jom setia ngan nuff
    Jom terjah post menarik dari edy ..Nuffnang hukumnya haram Biar betulMy Profile

  3. waduhh.. mula la aku iri hati.. huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Bingkisan Peminangan: Maza =-.

  4. Memang canggih blog surirumah ni, sebab bukan sebarang suri rumah.
    Kaya dengan ilmu dan usaha!
    Sebab tu jadi idola bagi Kak Long yang masih terkial-kial mengejar jejak dan semangat!
    .-= Kak Long´s last blog ..Ada apa dengan nombor 090909? =-.

  5. sempoi la..
    nuffnang direct contact tu.
    bila nk dpt adverturial tu xtau?
    he
    .-= lisa´s last blog ..Gambar Walpaper Menarik ( Seni Pantai) =-.

  6. Dapat duit baru sedap berbuka puasa.jangan sampai kenyang sangat.
    berat perut terawih pun tak pergi.asyik-asyik terawih dekat rumah.

    PS : bulan puasa ni banyak pula iklan nuffnang.siap boleh bayar domain dan hosting untuk setahun…..
    .-= safar´s last blog ..Strategi Pelancaran Semula Produk/Servis Sebagai Pemangkin Jualan =-.

  7. semoga kak jie dapat job lagi..bleh ler jadi editor tak rasmi, tumpang gumbira pun jadilah :mrgreen:
    .-= iza´s last blog ..Boleh berikan saya satu tiket? =-.

  8. selalu gak la dapat intaian nuffnang.. hohoho tunggu2 gak kot2 ada nak bagi duit raya ke.. ohohoh
    .-= topo´s last blog ..yang kacak,comel,cun,hensem semua ada di topotato… =-.

  9. Sy tak penah daftar dgn
    sebarang medium pengiklanan.
    Rasa takut jer nak cuba. :roll:
    .-= Eriyza´s last blog ..Laluan Pejalan Kaki Jadi Tempat Judi =-.

  10. bd pun ada letak nuffnag kat blog bd tapi entahlah… ada duit ke tidak… nak cek tak pandai… haha…. bodohnye aku….

  11. best nyer di intai nuffnang. intai dpt wang xpe..sy xkisah..ahaha..

    post akak ni buat sy lbh bersemangat utk terus b’blog… sy tahu kefemesan akak ni bukan dr usaha sehari dua, jd sy akan terus tabah menunggu hari di intai..hihi
    .-= Liyana´s last blog ..…A story that never been tell… =-.

    • @Liyana, semangat utk menjadi surirumah spt kak jie ke…hehehehe

      awak tu kan dah femes, dah keluar suratkhabar berapa kali dah…

  12. Seorang surirumah sahaja dah berjaya membuat 3 post advertorial. Power apa blog surirumah ni..Caiyok K. Jie, sampai kena intai :mrgreen:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Infolinks : my second application approved =-.

  13. mesti kencang nuffnang kakjie,sampai orang nuffnang sendiri call woo 😀

  14. luthtextile says:

    wah wah.. ada orang besar ngintai, lepasni naik la duit nuffnang akak eh
    .-= luthtextile´s last blog ..8 Perkara yang tak disukai dibulan puasa =-.

  15. wah wah kak kujie! siap nuf admin sendiri kontak..mmg blogger suri rumah yang moden betul 😀

    sekali sekala nak gak tengok kak kujie sertai program nuf tu..bior suri2 rumah jadikan kak kujie sebagai idola depa 😀
    .-= Najib Hassan´s last blog ..Majlis Berbuka Puasa Bersama Perdana Menteri =-.

    • @Najib Hassan, Pernah pergi sekali, dpt tiket wayang… kemudian jemputan utk perlancaran beberapa produk, masa tak sesuai.

  16. Tapi bagi banyak orang, blog akak dianggap sebagai selebriti juga. 🙂
    .-= tekkaus´s last blog ..125 Years Ago At Harvard… =-.

  17. wah ada intai mengintai pulak,,intai kami antara nampak, esok jangan rindu-rinduan
    .-= imanshah´s last blog ..KASIHAN IBU TUNGGAL =-.

  18. walla, bila la boleh dapat capai tahap mcm ni…tahniah kak…teruskan usaha, sumber pendapatan domestik engineer ni…hehe 🙂
    .-= HuRuL_AiNi´s last blog ..Live Blogging Epic Failure… =-.

  19. Kill-Vearn says:

    hebatnya kak jie sampai leh dicontact oleh NN.. agaak jeles disitu.. mesti byk $ masyuk kan.. hehee
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..How to Format Computer & Install Windows 7 =-.

    • @Kill-Vearn, korang yg happening tu pun kak jie jeles juga…kak jie hanya berblogging dari ceruk dapur.

      Rezeki tu , adalah… 😆

  20. Ada gak orang ngintai… :mrgreen: kita ngintai orang adalah
    .-= kruel74´s last blog ..Judges are asked to be selfish =-.

  21. hashim habeed says:

    masih lagi blur dengan nuffing, twitter,
    .-= hashim habeed´s last blog ..Promosi dari Ceti & Along =-.

  22. bukan main best nih..selamat berbuka! 😀

  23. intai jangan tak intai..teringat restoran intai-intai di mrr2 ampang..
    .-= arin´s last blog ..Macam nak hujan.. =-.

  24. admin direct dgn akak eh? betul-betul popular akak ni. apa rahsianya kak?

    akak byk dpt rujukan pasal nuffnang. sy pula byk dpt psl masalah celcom broadband la, psl cinta cintun la adeh.

    ps – sy sdg berusaha utk capai 300K alexa rank. sebelum ini dr 1J ke lbh krg 500K 😉

    • @megat, dulu guna blogspot PR 4 tapi alexa 1-2 juta tapi bila berhosting dan domain sendiri guna wordpress, alexa mudah untuk dicapai tetapi Google PageRank pula yang seksa nak berganjak!

      Kata Rohaizad kena buat link building..Kak Jie tak pasti apa benda link building tu…. mcm KLCC ke…hehehe 😆

  25. dah sedap dah tu dapat advertorial post..nuffies, bila nak intai blog saya pulak?hehehe