Bas RapidKL Terjunam Di Pantai Baru

Bas RapidKL

Sebuah bas RapidKL merempuh besi penghadang jalan yang menghala ke di susur keluar Jalan Pantai Baru, dekat Lebuhraya Persekutuan  lalu terjunam ke laluan motosikal menyebabkan lebih 20 penumpangnya cedera.

Bas itu dikatakan hilang kawalan selepas sebuah kereta tiba-tiba memotong ke kiri laluannya menyebabkan bas itu melanggar pembahagi jalan sebelum jatuh ke laluan motosikal pada ketinggian lima meter.

Tiada motosikal melalui laluan itu ketika kejadian kerana laluan motosikal itu ditutup. Kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di sepanjang Lebuhraya Persekutuan.

©Kujie – Saya sedangkan bayangkan kesesekan di Faderal Highway!

– Kredit : Mstar
Manek Urai – Kredit BH Online
Ini bukan kesesakan di Lebuhraya Persekutuan, Kuala Lumpur tetapi di Manek Urai, Kelantan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Aku adalah salah sorang mangsa kemalangan tersebut… masa kejadian, aku mmg berada dalam bas dan sangat cemas.. untuk mengetahui tentang pengalaman aku waktu itu, sila lawati blog aku…

    http://fayyadz.blogspot.com/
    .-= Fayyadz´s last blog ...:Pemuda Bervisi terlibat dalam Kemalangan Bas rapidKL:. =-.

  2. gonggok says:

    semakin ngeri hidup kat mesia ni. hari2 ade je berita yg tak best nak denga 😥
    .-= gonggok´s last blog ..Dilema =-.

  3. kalau ada sikap pentingkan diri sendiri begini la jadinya… 😐
    .-= shay´s last blog ..Gambar kawen… =-.

  4. sesungguhnya tragedi kemalangan nie boleh beri fobia pada mangsa kejadian….
    .-= kisahsensasi´s last blog ..Polis seludup PELACUR =-.

  5. Kill-Vearn says:

    huhu smart la dia jatuh mcm tuh… tapi sian kat mangsa².. nasib takde yg meninggal…
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..RSS Feed Icon From Topo =-.

    • @Kill-Vearn, he he he..dia ade buar praktikel cara2 nk jatuh..mcm pelumba motor tu..dia org kan belajar cara2 nak posing time jatuh mcm mane…

      ade je lah :p

  6. Sue Sofian says:

    agak trauma la.. slalunya sy naik bas ni la kalau ulang alik ke KL…
    hopefully x ape2..

  7. Sue Sofian says:

    Terkejut bila dpt berita ptg semlm psl bas ni.. kebetulan sy x naik bas ni semlm..tp houusemate sy dlm bas tu.. tak tau ape status dia skang.. kemungkinan dia antara penumpang yg cedera parah.. hanya sempat dgr kakak dia kata dia patah kaki..
    nak visit diorg x dpt..huhu..
    -sedang menunggu berita selanjutnya-
    .-= Sue Sofian´s last blog …: Busy :. =-.

  8. perkhhh! nasib baik den tak keno poie ke shah alam semalam.. kalau tak.. huhuhu … bernanah bontot eh!

    huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Kenangan Lalu Bersama ‘Budak Itu’! =-.

  9. Err…… ngeri betul, kan….

    Orang lain buat salah, yang lain pulak dapat akibatnya. 🙁
    .-= Tie´s last blog ..Toot-toot….toooooot…………… =-.

  10. aku slalu naik bas
    kete mmg bawak cam orang gila….
    dah la aku slalu borak ngan pakcik yg xcident tu sian dia…..

  11. kak jie the news updater! he3. pantas dan terkini.
    .-= megat´s last blog ..Sony DSC-H1, Berjinak-jinak Dalam Bidang Fotografi =-.

  12. aku tadi nak berenti polis tu suruh jalan jalan….. aku hari hari lalu situ plak allhamdulilah masa aku lalu berita cakap jalan moto tu tutup…fuhhh

    • @Hitler, ooo..dia tak bg berentilah tu..nng sesak lagi teruk

      dia suruh blk tunggu je dpn tv..nengok berita..hehe

  13. bahaya betul..dah la jalan utama..nasib tak ada yang parah…
    .-= izzah´s last blog ..3 Makhluk Allah =-.

  14. kecuaian pihak yg tidak beretika menyebabkan kesusahan kpd pihak lain

    p/s sy suka color purple ni 😉
    .-= kenari´s last blog ..Nona jambu manis jentik rambutan di pasar tani =-.

  15. mr.smart77 says:

    kujie… ni memang laju la dapat berita terkini…hihihihi
    😆

  16. mr.smart77 says:

    👿 :roll:

  17. mr.smart77 says:

    habis la duit repidkl……… tahun ni staff rapidkl x dapat bonus lagi la nampaknya

  18. mmg teruk betul la kan.
    .-= KNizam´s last blog ..The Star Live Coverage: PAS Wins Manek Urai ! =-.

  19. teruk jugak bas tu ye ………… kereta tu buat hal kot tu pasal la bas tu junam kat situ

    • @kecik, mcm tu la…dengar berita kat tv tadi pun…katanya kereta tu yang salah…tunggu dia org siasat lah

  20. Pemandu tu terlelap ke? Nasib baik tak ada motorsikal yang kena, kan?
    .-= Kak Long´s last blog ..Dia telah pergi =-.

    • @Kak Long, katanya pemandu mengelak Satri Biru yang memandu secara berbahaya,

      itu le..ngeri tengok kalau jatuh ade orang kat laluan motor tu

  21. Superman says:

    Wah… luckily nobody pass away… I hope those victims are ok now.
    .-= Superman´s last blog ..Sleeping Positions and What They Mean =-.

  22. hah lajunya hapdet..baru tengok kat tv taksat 😯
    .-= iza´s last blog ..Raikan Kasih Kita… =-.

    • @iza, selalunya jam 5-7 mmg org jarang update blog..semua dok bersesak2 dlm komuter, lrt…hehehe

      time tu la kak jie update 😆

  23. Allahuakbar. Blog Kak jie ni cam Twitter, awal betul dapat berita

    • @kruel74, dpt berita ni masa sy memandu g ambil Intan kat sekolah..hehe..call abang jgn bagi dia lalu jln situ 😆