Bas RapidKL Terjunam Di Pantai Baru

Bas RapidKL

Sebuah bas RapidKL merempuh besi penghadang jalan yang menghala ke di susur keluar Jalan Pantai Baru, dekat Lebuhraya Persekutuan  lalu terjunam ke laluan motosikal menyebabkan lebih 20 penumpangnya cedera.

Bas itu dikatakan hilang kawalan selepas sebuah kereta tiba-tiba memotong ke kiri laluannya menyebabkan bas itu melanggar pembahagi jalan sebelum jatuh ke laluan motosikal pada ketinggian lima meter.

Tiada motosikal melalui laluan itu ketika kejadian kerana laluan motosikal itu ditutup. Kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di sepanjang Lebuhraya Persekutuan.

©Kujie – Saya sedangkan bayangkan kesesekan di Faderal Highway!

– Kredit : Mstar
Manek Urai – Kredit BH Online
Ini bukan kesesakan di Lebuhraya Persekutuan, Kuala Lumpur tetapi di Manek Urai, Kelantan.

41 Replies to “Bas RapidKL Terjunam Di Pantai Baru”

  1. semakin ngeri hidup kat mesia ni. hari2 ade je berita yg tak best nak denga 😥
    .-= gonggok´s last blog ..Dilema =-.

  2. kalau ada sikap pentingkan diri sendiri begini la jadinya… 😐
    .-= shay´s last blog ..Gambar kawen… =-.

  3. huhu smart la dia jatuh mcm tuh… tapi sian kat mangsa².. nasib takde yg meninggal…
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..RSS Feed Icon From Topo =-.

    1. @Kill-Vearn, he he he..dia ade buar praktikel cara2 nk jatuh..mcm pelumba motor tu..dia org kan belajar cara2 nak posing time jatuh mcm mane…

      ade je lah :p

  4. agak trauma la.. slalunya sy naik bas ni la kalau ulang alik ke KL…
    hopefully x ape2..

  5. Terkejut bila dpt berita ptg semlm psl bas ni.. kebetulan sy x naik bas ni semlm..tp houusemate sy dlm bas tu.. tak tau ape status dia skang.. kemungkinan dia antara penumpang yg cedera parah.. hanya sempat dgr kakak dia kata dia patah kaki..
    nak visit diorg x dpt..huhu..
    -sedang menunggu berita selanjutnya-
    .-= Sue Sofian´s last blog …: Busy :. =-.

  6. Err…… ngeri betul, kan….

    Orang lain buat salah, yang lain pulak dapat akibatnya. 🙁
    .-= Tie´s last blog ..Toot-toot….toooooot…………… =-.

  7. kak jie the news updater! he3. pantas dan terkini.
    .-= megat´s last blog ..Sony DSC-H1, Berjinak-jinak Dalam Bidang Fotografi =-.

  8. aku tadi nak berenti polis tu suruh jalan jalan….. aku hari hari lalu situ plak allhamdulilah masa aku lalu berita cakap jalan moto tu tutup…fuhhh

  9. habis la duit repidkl……… tahun ni staff rapidkl x dapat bonus lagi la nampaknya

  10. teruk jugak bas tu ye ………… kereta tu buat hal kot tu pasal la bas tu junam kat situ

    1. @Kak Long, katanya pemandu mengelak Satri Biru yang memandu secara berbahaya,

      itu le..ngeri tengok kalau jatuh ade orang kat laluan motor tu

  11. Wah… luckily nobody pass away… I hope those victims are ok now.
    .-= Superman´s last blog ..Sleeping Positions and What They Mean =-.

    1. @iza, selalunya jam 5-7 mmg org jarang update blog..semua dok bersesak2 dlm komuter, lrt…hehehe

      time tu la kak jie update 😆

Comments are closed.