Coretan PRU 12

Keputusan Rasmi Pilihanraya Umum Ke 12
8 Mac 2008

Parlimen
Dewan Undangan Negeri
Sumber SPR

Maklumat lengkap, klik Suruhanjaya Pilihanraya (SPR)

Antara kisah menarik sepanjang PRU12 dikawasan saya bertugas, poster Nurul Izzah antara poster yang perlu dijaga dan di tampal paling tinggi. Kalau letak di tempat yang mudah dicapai, sekejap saja lesap.

Saya mengundi di P92 – Sabak Bernam

dan balik bertugas di P94 Hulu Selangor.
Antara poster yang paling saya suka sepanjang perjalanan dari P92 ke P94 yang saya tak jumpa di kawasan lain…wak bangga…..!!!!

Saya lalu depan rumah Ketua Pembangkang Selangor – Dato’ Seri Khir Toyo di N3- Sg Panjang.

Gambar diambil jam 11.20am 8/3/2008

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. madredo1 – sy pun dpt sms mcm tu gak…hepi la juga..tapi alih2 lain pula keputusannya…

    saya pun dengar mcm tu, kita tgok lah sapa MB T’ganu nnt.

    banihassim – kakjie org Kedah,menantu jawa…orak iso mgomong jowo ….

  2. BaniHassim says:

    Akak nih wong jowo ke? Huhu..Ojo klalen…
    Ker akak nih Banjar???
    Banjiarr…

  3. mad redo1 says:

    hehehe… masa gambo diambil tuh masih lagi dalam kerajaan…

    masa first round kira, sumer sms diterima bulan dah mengambang semula kat Ganu, belakang sampai je tengah malam awan plak melindungi bulan, tinggal le dacing…

    tapi skang nih memang hangat diperkatakan sultan tak berkenan dengan pok yeh jadi MB… kena tunggu perkembangan nih…

    hehehe…

  4. wira – wira balik Baling ye…kakjie tak sempat nak balik..dulu kalau bujang bolehlah balik , ni dah berkeluarga..kalau kakjie masih mengundi di kedah, pakat tak balik lah…sbb tu kakjie tukar kat S’gor.

    amboi….ajak kakjie balik negeri..yg dia pun dok sini..kehkehkeh…

    Acai – Jawatan baru …tu lah…ngape main2 penyapu….kan org tua2 kata tak baik…tu balasan chash tu…

    ckp org2 tua ni semoden mana pun kena ambil perhatian juga…

    puterisatu – masa tu mcm jurukamere…lalu je snap tak kita org BN ke org BA…dia org pun sporting melambai2 tangan….mcm wartawan pula…guna kamera yg besar gelebak tu..

    fikriah – masa snap gambo tu, mood tgh baik..hakhak.

    ita.itu – hehehehe..tu terlebih ampu tu..budaya umno…kehkehkeh

  5. mz – pakcik…hidup pakcik!!!!

    hidup jatuh bangun sesebuah parti itu berhubungkait antara ahli dan ketua…kedua2nya memainkan peranan…ketua tak boleh mengabaikan ahli, ahli juga kena peka tindak tnduk ketua…gitulah….mcm aur dn tebing

    Arin – mugkn tak terfikir itu jawatan khir toyo sekarang..hehehehe

    Diya – jawapan mama mcm di atas…mcm jawapan utk pakcik..kehkehkeh…

    mz – pakcik nk buek apo poster tu…..hehehehe…tunggu sy jadi calon, sy print poster sy byk2…erk…

    g area lembah pantai byklah poster tu..kami kt hulu selangor tak de…yg ade pun budak2 tu blk dgr ceramah dr sana..bawa…tu yg hangat sgt tu…

    riani – biasalah org politik..masa senang, masa di atas ramai yg mengampu di bawah…. tak percaya tgok..siapa2kah disekeliling beliau sekarang…yg ade tempe, penyapu je…

    penyodok belum ambek..ade kt Syam di T’ganu..hiks!

  6. ita.itu says:

    kak jie comel apa kan….mcm adik nurul izzah je..hehe

  7. Fikriah says:

    comei betoi kjie.. mcm adik kakak je dgn nurul izzah

  8. PuteriSatu says:

    kak jie…sempat snap gambar ye kak jie…meriah sungguh entry ni…heheheh

  9. sy tempat mengundi dan bertugas sama kak,hehee..waa, cam janggal plak dengar ketua pembangkang,hahahahah…:) baru dia tahu…emm, kat SUK ari ni mmg kecoh giler,huhu…mmf fair and square BA menang kat selangor..:)

  10. wira nordin says:

    kak jie
    rugi kak jie tak dtg kedah
    happening sgt kak jie…
    tambah plak kat baling ni…
    mmg diam diam je sebab org kerajaan dgn org umno tak boleh kutuk calon BN..nanti kena tatatertib..tapi diaorg diam diam semua pangkah PAS..padan muka mat rempit tu…
    terkejut jugak la org PAS alih alih menang besar..hehe
    nak buat mcm mana rakyat dah protest…
    jom la balik negeri kak jie

  11. aNgRiAni says:

    ermmm..sempat lagi kak jie amik gambar ketua pembangkang tue yer…pasni dia buka bisnes baru kot…ahaks…perniagaan tempe and penyapu…mau kasi licin lagi kulit maaa…mengkilat bak kulit telur…hehehe…in case dia nak buka klinik gigi mcm dolu², ada ker owang nak dtg???…hahaha…(evil laugh)…mcm² penangan PRU 12 nie kan…yehaaaa….

  12. errr .. kujie ada spare tak poster Nuruk Izzah tu .. bak pak cik barang sehelai dua! 😀

  13. aria ayumi says:

    idup izzah! hihi

  14. idup PAS!

  15. Tahniah orang Selangor kerana mengundi dengan bijak…apa2 pon..saya suka la nih Khir Toyo(l) jadik Ketua Pembangkang..cam sesuai kan jawatan dia tuh kan?hehehe…

  16. syam – owhhh..penyapu tu satu set ye syam dgn penyodok…dulu dia tak ambil penyodok sebab semua habuk2 tu dia sapu bawah karpet je..hahahahah

    skrg ni rasakan..semua yg dok bawah karpet tu akan di selongkar di sapu keluar…

    miss kookie – a’aha…ememng comel banner wak tu…kreatif sungguh…masa lalu area sana..banyak banner yg dia org buat sendiri…suka tengok kata2 yg menarik

    cikmika – awk tu jgn lupa mendaftar…5 tahun nnt boleh raya sama2…hiks!

    kesian makcik sharizat… hehehe

  17. sebol – tempat kakjie mengundi dan tempat bertugas 2jam setengah perjalanan….

    uncle j – yup… utk pertama kali Hulu Selangor..rasanya banyak tempat lain pun untuk pertama kalinya…hiks!

    itulah yg special kes kat sini, ketiga2 DUN kalah, tapi boleh menang Parlimen.

    kumbang – dan bukan calang2 orang yang mendudukui kerajaan selangor nanti..

    combi – org yg ikut2tan dan org yg berjuang dia punya semangat lain combi..hehehehe

    5thn kena berkempen dari skrg la ni…Hidup UJ!

  18. mikaounik says:

    huhuuuiiii…
    nurul izzah di anak ikan kan telah berjaya mematahkan seorang menteri..wowowowowowo

  19. Miss Kookie says:

    ekeke..sye pn kemaren lalu kt tmpt ‘wak bangga’ tuw.ahak2.gelak je memanjang.cumel sgguh banner trsebot.

  20. Neeza Shahril says:

    sengit nampaknya kat tempat Kak Jie jaga tu ye. Maklumlah, orang dah berbelah bagi. Takpe, kita tengok macam mana pucuk pimpinan baru… semoga dia dapat buat kerja untuk rakyat dan bukan untuk diri sendiri. Insyaallah…

  21. salam mama..

    kalau jumpa ketua pemabangkang selangor tu jangan lupa bgtau kat dia yang syam nak jumpa..penyodok kat rumah ni bila dia nak ambik..aritu ambik penyapu je,kan 1 seat sekali panyapu ngn penyodok..

  22. echah_syed says:

    bro UJ tu tak abis lagik berkempen :p

    5 tahun lagik kita lantik jadik calon arr..pastu bila dia menang ambek laa kita jadi PA dia..setuju dak??

    go go go BRO !

  23. kumb@ng says:

    tahniah orang selangor…

  24. sempat jumpa ketua pembangkang selangor smlm ke jie?..hehehe

    kali ni first time hulu selangor parlimen pembangkang menang..kalau kalah jugak mesti kena bakar pejabat mic hulu selangor…

    yg tak best tu 3 dun bawah dia kalah semua..isk isk..masih jauh belum matang majoriti pengundi dihulu selangor tu..

  25. saya pun tempat mengundi dgn tempatbertugas tak sama

Trackbacks

  1. Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen. | Hidup Biar Sedap says:

    […] Ahmad meninggal dunia akibat barah otak, kira-kira 9.27 malam ini. Saya pernah bertugas sebagai Ejen Tempat Mengundi – PACA (Polling Agent & Counting Agent) di kawasan Hulu Selangor ( P94) pada PRU 12 lalu. […]

  2. […] politik. Saya membaca hampir kesemua blog sosial politik dan saya terlibat secara aktif sepanjang Pilihanraya Umum ke-12 . Saya turun berkempen dari rumah ke rumah, kampung ke kampung bercakap secara terus dengan […]