Disimbah minyak panas sebab mahu bercerai

Gara-gara minta cerai, seorang suami disimbah minyak panas di seluruh muka dan badan oleh isterinya di rumah mereka dekat Carnation Park, Tanah Rata di Cameron Highlands di sini Selalu lalu.

Suami yang berusia 37 tahun dan bekerja sebagai pemandu pelancong dikatakan baru pulang ke rumah selepas bekerja, duduk berehat di atas sofa di ruang tamu rumah sementara menunggu isteri memasak untuk makan malam.

Ketika menunggu, si suami berborak-borak dengan isteri sambil membuka cerita bahawa dia mahu menceraikan isterinya kerana mahu berkahwin dengan perempuan lain.

Sumber berita : Kosmo!

Ha ha ha…cari penyakit!!!! Kalau ada berniat pun, janganlah masa isteri sedang menggoreng ikan, carilah masa dan keadaan yang sesuai sikit. Buatnya masa tu dia tengah menyiang ikan…. pegang pisau tu!!! Isteri awak tu sedang memasak nak bagi awak makan, sampai hati pula cakap nak menceraikan dia.

Bab sensitif macam ini kena bijak menarik benang dalam tepung. Carilah masa dan keadaan yang tenang dan santai. Sama ada di alam percintaan mahupun perkahwinan, pasti pasangan akan berhadapan dengan pertengkaran, tetapi haruslah kita bijak membaca suasana dan mood yang sesuai.

Dalam percintaan @ perkahwinan, perbalahan boleh tercetus disebabkan pasangan terlalu mengikut perasaan, ego dan emosional sehingga ke tahap boleh melukakan hati dan fizikal pasangan masingĀ².

Menurut berita, pasangan terbabit sudah berkahwin selama lima tahun dan baru dikurniakan seorang anak berusia lima bulan.

Jie ~ Baru 2-3 hari lepas baca topik perempuan 3rd party kat blog Jantan Kaberet in HanoiAMARAN OLEH KERAJAAN VIETNAM : Pastikan anda mempunyai kesihatan mental dan fizikal yang baik untuk akses ke blog ini ! ha ha ha…amPonnnn….!!!!

Edit :

TAHNIAH!!!


Pemangku Raja Perak, Raja Dr Nazrin Shah dan Raja Puan Besar, Tuanku Zara Salim telah dikurniakan seorang putera hari ini.

Putera pasangan diraja itu dilahirkan pada pukul 10 pagi di di Hospital Pakar Damansara. Tuanku Zara dan puteranya dalam keadaan sihat walafiat.

Sumber : Bernama

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. jahat nye laki mcm ni..hummmm

  2. tahniah kepada si suami itu yg kene minyak panas! memang dia saja carik nahas! :))

  3. uglyman – wahhhh banyak tu tips2 berguna…kalau nnt keluar suratkhabar ada lagi kes mcm ni..ni mesti pasai dia baca komen awk le tauuu….:p

    nk patahkan raket mcm mana……takut diri sendiri tak boleh main lagi lain kali..kahkahkah..

    lagi satu…erkkkk….rasanya masa tu raket pun dah lunyai..:p

  4. Jie said…~ Baru 2-3 hari lepas baca topik perempuan 3rd party kat blog Jantan Kaberet in Hanoi – AMARAN OLEH KERAJAAN VIETNAM : Pastikan anda mempunyai kesihatan mental dan fizikal yang baik untuk akses ke blog ini ! ha ha ha…amPonnnn….!!!!

    Lahai. Pasaipa nak mintak ampon. Mintaklah kuih ke, keropok ke. Boleh gaks makan maa. Anyway, nak komen cikit pasal kes minyak ni.

    Sepatutnya, cik akak ni patut dah tau yang hubby dia ni dah nak pasang dapor lagi satu. Women’s intuition maa. Bila dah tau hubby nak pasang lagi satu dapor, kena susun langkah. Mula mula,

    1. Check semua life insurance documents. Tengok apa dapat kalau hubby mati.

    2. Pastikan semua harta dan asset tu dua-dua hubby and wifey punya nama.

    3. Bila dalam kelamin tu, main bedminton macam cerita blue. Siap pakai kasut tinggi dengan lingerie lagi. Jangan lupa sound effect tu. Bagi bunyi macam home theater system 5 speaker. Kasik hubby longgar lutut. Buat-buat macam dah orgasm macam beribu-ribu lemon. Fake it ma.

    4. Bila hubby dah dengkur kepenatan, kasi adjust brek keta hubby.

    Bukan apa. Dok kat Cameron kan? Tinggi tu. Manalah tau kan, hubby pastu turun bukit buat kali terakhir.

    Kalau rasa susah sangat, try buat macam ini. Lepas habis main bedminton tu, hubby sure penatkan?

    Patahkan je raket bedminton hubby tu. Raket kalo dah patah kenot pasang dua dapor ma. šŸ˜€

  5. chii – hahaha btul tu chii..tindakbalas refleksi…

    zino – dgn siapa pun dia nk berkahwin…kenalah pandai uruskan masalah ini dulu….selesaikan satu..jangan menambah masalah..

    senang ke hati kalau mcm ni?

    farah – tu la farah..kita tatau masalah dia org tetapi apa pun kena la cakap lek lok… selesaikan masalah satu2..dengan BIJAK…. tak pasal2 kena simbah minyak panas.

    nasazfrog – salam kenal… terimakasih krn singgah..

  6. Rio – orang selalu bercakap wanita sering bercakap mengikut emosi dan gagal mengawal perasaan….rasanya dalam kes ini, lelaki juga gagal menjadi BIJAK walaupun mendakwa mempunyai 9 akal.

    maksu – bukan kerja tu, penyakit…

    miss kookie – Sedih…memang seorang isteri yang sedang memasak untuk seorang suami mendapat balasan seperti itu..

    jun – semua org sedia maklum betapa sensitifnya isu tersebut …kita tak boleh nak lari kalau dah ditakdirkan tempunh mcm tu..tetapi biarlah bertempat..kena cara dan masing2 tak hilang pertimbangan spt tu… skrg ni sapa yang susah…

    dua2 pihak..sorang cedera seroang kena tahan polis

    magsa sebenar…Anak!

  7. nasazfrog... says:

    hai kak jie, salam ziarah.

  8. Farah Deen says:

    hahaha padan la muka lelaki tu kena simbah minyak. memang bengap, kesian si isteri tengah masak penat penat, senang je keluar dr mulut suami dia nak bercerai! he deserved it! hahahahah betul kata K.Jie, bila nak cakap, kena ada masa and kata2 yg sesuai…kalau tak memang cari nahas.

  9. mamat tu pemandu pelancong.. agaknya terpikat dengan minah salleh la kot hehe..

  10. mmg sengaja cari nahasla.kalo chii pun..mmg wat camtu gak kot..org kata..tindakan refleks..ahaha

  11. hehehe…dah nasib la tu..x pk dulu sebelum cakap..dpt plak mandi minyak panas..aduiiii!tp kan jie, isu ni walau masa mana cakap pon x selamat punyer..heheh.kalu x kena masa tu, kena masa lain..rezeki masing2 la nak kena bile, and teruk mana..ekekeke..
    ada gak istri yg x cepat melatah bila kna camtu…tp lg ramai yg berubah naik hantu bila suami sebut perkara yg satu ni..nasib ar!

  12. Miss Kookie says:

    sgguh sedih.kesian…kat isterinya tu.hik2.

    ank xsmpai setahun pn..aduhai.

  13. tak de kerja cari kerja

  14. Anonymous says:

    Jie,Dah nak sgt cari penyakit..Dpt ler penyakit kan..Bodo punyer laki. Rio.

  15. ziana – itu dia tengah masak…ada minyak panas…buat time tu tgh pegang pisau..tak pasal2 kena kerat 18!

    mesti comelkan anak depa tu..ayah/bonda dia cantik dan ensem..

    kasihlatifah78 – waalaikumsalam …salam kenal kasih…terimakasih krn singgah..

    ita.itu – serkup dgn periuk2 panas sekali ye..hahahaha

    wrong timing la ….kesian kat isteri yang tengah masak utk suami tu

    neeza – kita tatau masalah sebenarnya tetapi apa pun masalah, bincang la nek lok…dia org ada anak yang baru 5 bulan…yang perlu kan family yang stabil utk membesar .

    combi – depa nk cari ‘madu’ untuk dijadikan penawar…hahahahahaha

    tul tu combi….genetik ensem..hahahaa

  16. ibuĀ²…jangan ributĀ²…bertenang…bukk….bertenang….!!!

    zie – babĀ² emosi jgnlah buatĀ² main mcm tu…bercakap lekok kan boleh…

    kejammnya…sampai mandul tu :p

    yatie – depan rezeki tu nak ‘bergusti’…lain kali nk bergusti pun carilah gelanggang yang sesuai..kan….

    muadz – bukan dia nk kawen lain….bukan dia mintak nak bermadu…dia mintak nk cerai…hahaha..selalu org mintak nak tambah cawangan..ini mintak nak berkerat rotan terus…

    kesian,kan…. baru je lepas lahirkan anak…perubahan lepas dpt anak pun kena ditanggani dgn baik..kadang2 ada ibu2 muda yg baru bersalin dia mengalami kemurungan yang kronik..apalagi kalau tak dpt sokongan dari suami..

  17. echah_syed says:

    erm ermm kalo ade yg nak cari ‘madu’ hati hati ekk :p

    mesti emsem anak sultan aku ni jie..:)

  18. Neeza Shahril says:

    tak kenang budi betul la mangkuk tu.. *geram nih*. Baru dapat anak umur 5 bulan, ada hati nak kawin lain. Dah lah awak makan isteri yang masakkan.. kawin baru 5 tahun… kalau tak suka, kenapa kawin dulu?? teruk betul laaa… tak ke kesian kat anak kecik yang tak tahu apa apa tu… zalim sungguh.. mengalahkan zionis pulak..

  19. ita.itu says:

    kah..kah..kah..padan muka..kalo sy ada kat situ ngk kan..ngan kuali2 sy lingkup kan kat muka lelaki tuh..haha

  20. kasihlatifah78 says:

    assalamualaikum… salam perkenalan…

  21. amboi..
    very the ganas..
    main simbah2 ngan minyak lak..

    wahhh Raja Nazrin daha de baby?
    congrats!
    šŸ™‚

  22. muadzlife says:

    ntah main suka3 jer nak mintak kawin len…sepak kang..ceeewahhh..
    hehehehehehe…5 tahun kawin- mau x hangin..dah tu baru lepas beranak lak tu…baru nk sempurnakan hidup….

    apapun abg2 semua..hati2 ye

  23. huhuhu… mmg tak sesuai masa langsung… dah lah isteri tu pnt2 msk.. selambe je ckp nak cerai…

  24. Princess Redbloodsnow says:

    jap jappp…
    zie nak said ===> PADAN MUKE!!!!

    hah! rasekan lah si laki die tuh
    klu z kan..bukan takat nk simbah muke ngan minyak panas je
    simbah birdy2 die sekali ngan minyak panas…grrr

    biaq jadik mandul sedunia pastuh

    haiippppp!!!

    ^_^