Gambar Empire Shopping Gallery Yang Meletup

Saya dapat berita Empire Shopping Gallery ini  seawal 4 pagi tetapi jam 7.30 pagi baharu mendapat panggilan dari Encik Sham yang berada di lokasi kejadian.

Saya update ringkas mengenai kejadian tersebut di blog ondscene.my dan menunggu berita terkini dari masa ke semasa.  Memandangkan  kesibukan beliau yang perlu menghantar semua bahan ke TV3 untuk siaran berita, lewat petang tadi baharu gambar² ini diterima melalui email.

Maklumat lengkap dan gambar kejadian letupan di Empire Shopping Gallery boleh diikuti di blog ondscene.my – Letupan Di Empire Shopping Gallery.

Kejadian berlaku pada jam 3.45 pagi yang dipercayai berpunca dari kebocoran saluran gas aras bawah bangunan. Hampir keseluruhan bahagian bawah bangunan, rosak teruk.

Akibat letupan, Empire Shopping Gallery terpaksa dikosongkan dan kira-kira 300 penginap Hotel Empire yang terletak bersebelahan, juga diminta untuk meninggalkan bangunan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. uh.. nasib baik i takde time meletop tu.. dahlah suka shopping sini..
    Jom terjah post menarik dari madammondoq ..MAYBELLINE Jadikan Wajahku MenawanMy Profile

  2. heheh sama2 .. nk tengok gambo je smlm.
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Pilih Hadiah Misteri & Lemang Daun PisangMy Profile

  3. Ni shopping complex yang cantik tu kan? Ummm….nasib baik takde sesiapa yang maut dlm kejadian…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..2 Tahun Bersama NuffnangMy Profile

  4. waa, teruknya..
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Ilusi 3 tahunMy Profile

  5. terimakasih kerana report…. terkejut juga tengok tadi
    dah check, ada plugin yg bermasalah.

    terimakasih ye puan bee….jasamu dikenang! :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Waterlily Adalah Teratai, Lotus Adalah SerojaMy Profile

  6. kak jie.. di ondscene tu gambar semua tak nampak ..layout page berterabur ..adalkah saya je nampak gitu atau .. org lain pun sama .. sy pakai google chrome 😳
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Pilih Hadiah Misteri & Lemang Daun PisangMy Profile

  7. nasib time tu tk ramai org … 😳
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Pilih Hadiah Misteri & Lemang Daun PisangMy Profile

  8. takutnya,,dgn gas kat rumah pun risau jugak.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..PenipuMy Profile

  9. Zarul Umbrella says:

    nasib baik bukan waktu puncak,kalau tak mesti ramai yg cdera dan terkorban saya kira
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..“Come As You Are”..from hard raging guitar turn into delicately beautifulMy Profile

  10. wah macam..macam yang berlaku sekarang nie ehy….takut gak tengok…sampai meletup letup macam tu..adois….nasib baik letupan gas,kalau bom..sapa nak menjawab
    Jom terjah post menarik dari Mr rieyn ..very cute business cardMy Profile

  11. teringin jugak nak tahu dari mana punca api agaknya? kalau ada gas bocor tapi tak jumpa punca api mesti tak meletup kan
    dah jadi cenggini, mesti ada orang tanya

    “bangunan ni ada CF tak???”
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Penantian si tempangMy Profile

  12. Ummi Hanie says:

    ape nak jadilah dunia skrg ni..letup sana..letup cni … yg jadi mangsa org xbersalah/xberkaitan ..
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Baru darjah 4 sudah jadi ketua penyamunMy Profile

  13. Itu macam suatu peringatan. Jangan terlalu selesa. Jangan terlalu alpa. Ada ‘bom’ jangka setiap masa setiap ketika dari yang Empunya kuasa…
    Jom terjah post menarik dari Abgreds ..Baca betul-betul !My Profile

  14. Tak sempat pergi pun sini..
    Dah meletup 🙁
    Dulu JJ dekat melaka yang meletup kan..
    Sebab kebocoran gas jugak.. 😐
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Amerika SyarikatMy Profile

  15. Pemantauan berterusan dan berkala boleh mengurangkan risiko kejadian ini.Bukan mudah tetapi perlu dilakukan.Ini kerana melibatkan risiko nyawa dan harta benda kerana ianya meruapakn temapt public,nasib baik tak ada kematian
    Jom terjah post menarik dari LoveHijau ..Kawalan Biologi Alternatif Cegah PencemaranMy Profile

  16. huish.. harap2 bukan perbuatan pengganas.. hehehehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Wordless Wednesday: Imaginasi Peringkat TertinggiMy Profile

  17. Teruk gak letupan tu ye ! Mesti rugi berjuta2 ..
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Empire Shopping Gallery Subang Meletup | Gambar Sekitar Lokasi KejadianMy Profile

  18. bahaya betul gas ni.aritu orang rumah saya boleh lupa tutup gas.balik2 rumah je terus bau gas 1 rumah.saya siap panik lagi masa tu.nasib baik baru 10 minit je dia pasang.nak marah pun dah tak boleh dah.panik mengatasi segalanya.alahai…
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  19. Mahyuddin MAA Takaful says:

    Ingatkan kena bom…takut jugak, Jangan jadi macam luar negara sudahlah
    Jom terjah post menarik dari Mahyuddin MAA Takaful ..Takafulink HajiMy Profile

  20. Boleh claim kot, kalau di bawah kategori bencana..
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Gambar dan Video Kereta Polis Malaysia Evo 10 Kejar dan Melanggar Kereta Nissan Pelumba Haram di Kuala LumpurMy Profile

  21. nauzubillah… dahsat gaks ek…
    Jom terjah post menarik dari mak su ..Novel pertama saya is here!My Profile

  22. kereta tu bleh claim insuran tak ??
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..SAYA NAK JOIN BLOGLIST PANGGIL AKU HANMy Profile

  23. hrm. Gas explosion ni memang bahaya. Sampai tingkat 2 kesannya. Mujurlah bukan waktu siang. Kalau tak tentu banyak yang menjadi mangsa.
    Jom terjah post menarik dari zuls ..[Picture] Empire Subang Shopping Mall Exploded #EmpireSubangExplodeMy Profile

  24. malang nasib tuan empunya kereta yg park kat situ :roll:
    Jom terjah post menarik dari fara ..Empire Subang Explosion and Malaysians ReactionMy Profile