Ikan gred RON97

Harga minyak jatuh kepada AS$67 setong.

Harga minyak mentah global menjunam ke paras bawah AS$67 (RM237.18) pada dagangan Asia hari ini. – sumber utusan 24/06/2009.

Minyak petrol RON97 yang digunakan oleh sebahagian besar pemilik kenderaan di negara ini akan dijadikan produk premium dengan harganya dinaikkan kepada RM2 seliter berbanding RM1.80 seliter sekarang.

Langkah itu berkuat kuasa 1 September ini serentak dengan pelancaran minyak baru RON95 berharga RM1.75 seliter di seluruh negara.- sumber utusan 13/05/2009

*********************************************************

Walaupun harga minyak turun, jangan lupa mulai 1 September 2009 nanti harga minyak RON97 akan naik sebanyak 20sen.

Walau apa pun grednya, RON99 sekali pun, yang difahami adalah harga minyak akan naik.

“Awat mahai ikan ni Chong…”
” Minyak dah naiklah makcik”
” Awak jangan nak tipu, lori awak guna RON95 bukan RON97″.

Wah…makcikΒ² kat pasar jangan lupa tanya penjual ikan tu dia guna minyak gred apa ye.

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kalau tak silap time bulan pose tue….. sure makanan bazar ramadhan naik harga….takpun dikecilkan saiznya..
    .-= hazman aka species1980´s last blog ..Telefon pintar untuk pelanggan korporat =-.

    • @hazman aka species1980, masak sendiri, jgn membazir…kalau bulan tak puasa itulah yg kita makan, kenapa nak berubah selera dlm bulan puasa…kan dah lari dari tujuan asal

  2. Ron 95, bole masuk dalam Gen2! horray!
    .-= NoktahHitam´s last blog ..Sorry Not Too Late, Happy Father’s Day =-.

    • @NoktahHitam, utk kenderaan peribadi, tak de masalah sgt kot…masalah utk peniaga jadikan alasan sedangkan dia gunakan Ron95

  3. harap-harap makcik kantin tak naikkan harga bihun goreng… dia tak pakai minyak RON. Dia pakai minyak jagung je..?

  4. jom kita kempen naik beskal hehe πŸ˜›
    .-= zino´s last blog ..perlawanan persahabatan….. =-.

  5. InsyaAllah, harga novel masih kekal. πŸ™‚

  6. Mengapa mereka nak naikkan harga minyak sedangkan harga pasaran dunia pulak turun! Isk! Isk! Isk! :roll:

  7. Minyak naik, harga barang naik. Minyak turun harga barang susah plak nak turun. Haish…

  8. den rasolah kan, entry ni entry terjadual oleh si Kujie…

    alo kujie, ekau beronang kek mano lak ni ha?!

    huhuhu

  9. Opss.. den ado nulis pasal ni..

    silo lah ke sinin lopeh korang baco blog ini yo! huhuhu
    http://mazaaida.blogspot.com/2009/05/harga-petrol-naik.html
    .-= maza´s last blog ..Gadis Bukit Kepis – Episod 4 =-.

  10. den lak memang sodeh sojak hargo minyak naik tempoh hari.. huhuh

    baru jo nak bersenang lenang skit, dah di kobarkan argo minyak naik laie.. huhuhu

    kalau motor den jo dituangkan minyak tak jadi masalah.. tapi ni ha, bilo argo minyak naik, susu budak, pampes, bil hospital mak budak (kes bersalin), baju, makanan, bawang, ikan kecik, ikan bosar, ikan tak do kepalo, ikan kena jail, semuo naik!

    huhuh

    yg susah nak naik! gaji uwakkk
    raso eh, den dah start mcm malas nak memangkah lopeh ni lah! huhuhu

    buek sakit atie yo…. huhuhu

    • @maza, luahan rasa betul2 menyentuh dijiwa…saya berjanji akan membawa kes ini kepada pihak yang bertanggungjawap…jawap sipemberita πŸ˜€

  11. Yang sentiasa turun dan tak pernah naik-naik…………….. HUJAN!