Produk Belanda

Tengahari nanti masak sambal “Dutch eggplant” ( Terung Belanda) dengan bilis lepas tu minum Soursop – Durian Belanda Ice Blanded..yummm…yummm

  • Common Name: Soursop
  • Vernacular Names: Sour sop, Guanabana, Soursap
  • Scientific Name: Annona muricata
  • Specimens From: Malaysia

Photo credit : fruitspecies.blogspot.com

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kita tiada kekuatan ketenteraan, kita takda kuasa untuk melawan undang2 yang memihak kpd mereka.. tapi kita ada kuasa membeli, kuasa untuk boikot pembelian brg2 mereka.. bila barang jualan tidak dijual, bila lebihan barang dari kilang tidak dijual, tidak ada pasaran.. kejatuhan ekonomi turut berlaku. SENJATA KITA MUDAH, BOIKOT BOIKOT BARANGAN BELANDA

    http://www.muzri.kerjaya.net

  2. ita.itu says:

    ok sy boikot sume lah ye.hehe..ikut ckp kak jie lah..haha

  3. Zana Sadri says:

    dumex pun denmak ke? huhu..anak ku minum susu apo nak tuko??

  4. neomesuff says:

    bro sebol: Shell guner primax…errr…errr…taktau nk ckp aper hehehe

  5. ADUS.. PE KES BRO!!

  6. AnasDila says:

    mari pakai minyak petronas…err utk kereta ye…hehehe

    syampu?ni kena tukau la nampaknye..hehe

  7. hmm…ade a few gak yg jun bese beli jie..nk kna perabih dulu ar..kang membazir plak kan? baru j beli fresh milk tu 4 kotak, huhu.
    terguda sungguh tgk durian belanda tu jie..fav jun tu..mkn gitu or wat jus..sedapnyerrrrrrr…..

  8. apa tu filem “FITNA”? filem tempatan atau luar negeri? apa kaitannya dgn produk dutch/belanda?
    sbb filem ni bikin di dutch?

  9. salam kak jie,
    kalu brg belanda boleh boikot, abih kalu macam saya yg melayu + belanda ckit ni mcmana ? nak kena boikot jugak ke?

    Note : tapi saya tak sokong fitna tu.

  10. muadzlife says:

    terus boikot…
    pertahan kan maruah…

    saya biasa minum dutch lady dah stop…and other few thgs…

    semoga semua dirahmati Allah 🙂

  11. Umi Mia says:

    BAIKLAH…..saya juga akan turut serta….(wahhh…skema tuh…)

  12. aiyo..kena sembelih lah ayam belanda petang nanti… 🙂

    dari senarai tu..guna susu dumex je

  13. mama…jgn mkn ais krim walls ye :p…

    dalam senarai tu semua kiki hy pakai syampoo je :p… ..

    tukar syampoo lah lepas nie..:D

  14. DUNIABUDIN says:

    Saya dah lama boikot restoran mamak sebab cekik darah. harga barang lebih tinggi dari kedai makan lain. teh tarik 1.80 sen segelas. Pas tu boikot Coca Cola sebab gunakan sebahagian keuntungan bagi kat Israel lawan Palestin. Barangan Belanda ni nampaknya kena cek betoi-betoi jenama sebab tak tau yang mana satu dia punya. Patut senarai Jie tu digantung kat dapur semua rumah orang Islam.

  15. Baiklah!

  16. Jom boikot rama-rama

  17. erk..Dutch Lady…erk…anum nye susu tuh..

  18. neomesuff :

    Ko sugest la Shell supaya jual Primax 3

  19. neomesuff says:

    SHELL?????…alamaks.. lain lain bole tolerate…brrrr

    thank you for the listing, pagi tadi cancel nk pakai baju member bili kat amsterdam