19 Replies to “Produk Belanda”

  1. Kita tiada kekuatan ketenteraan, kita takda kuasa untuk melawan undang2 yang memihak kpd mereka.. tapi kita ada kuasa membeli, kuasa untuk boikot pembelian brg2 mereka.. bila barang jualan tidak dijual, bila lebihan barang dari kilang tidak dijual, tidak ada pasaran.. kejatuhan ekonomi turut berlaku. SENJATA KITA MUDAH, BOIKOT BOIKOT BARANGAN BELANDA

    http://www.muzri.kerjaya.net

  2. mari pakai minyak petronas…err utk kereta ye…hehehe

    syampu?ni kena tukau la nampaknye..hehe

  3. hmm…ade a few gak yg jun bese beli jie..nk kna perabih dulu ar..kang membazir plak kan? baru j beli fresh milk tu 4 kotak, huhu.
    terguda sungguh tgk durian belanda tu jie..fav jun tu..mkn gitu or wat jus..sedapnyerrrrrrr…..

  4. apa tu filem “FITNA”? filem tempatan atau luar negeri? apa kaitannya dgn produk dutch/belanda?
    sbb filem ni bikin di dutch?

  5. salam kak jie,
    kalu brg belanda boleh boikot, abih kalu macam saya yg melayu + belanda ckit ni mcmana ? nak kena boikot jugak ke?

    Note : tapi saya tak sokong fitna tu.

  6. terus boikot…
    pertahan kan maruah…

    saya biasa minum dutch lady dah stop…and other few thgs…

    semoga semua dirahmati Allah 🙂

  7. aiyo..kena sembelih lah ayam belanda petang nanti… 🙂

    dari senarai tu..guna susu dumex je

  8. mama…jgn mkn ais krim walls ye :p…

    dalam senarai tu semua kiki hy pakai syampoo je :p… ..

    tukar syampoo lah lepas nie..:D

  9. Saya dah lama boikot restoran mamak sebab cekik darah. harga barang lebih tinggi dari kedai makan lain. teh tarik 1.80 sen segelas. Pas tu boikot Coca Cola sebab gunakan sebahagian keuntungan bagi kat Israel lawan Palestin. Barangan Belanda ni nampaknya kena cek betoi-betoi jenama sebab tak tau yang mana satu dia punya. Patut senarai Jie tu digantung kat dapur semua rumah orang Islam.

  10. SHELL?????…alamaks.. lain lain bole tolerate…brrrr

    thank you for the listing, pagi tadi cancel nk pakai baju member bili kat amsterdam

Comments are closed.