Keputusan Separuh Akhir Piala Thomas : Malaysia Tewas

Keputusan Terkini Separuh Akhir Piala Thomas Malaysia Vs China ( 0-3 )

  1. Perseorangan Pertama : Lee Chong Wei kalah kepada Lin Dan – 17 – 21 , 9 – 21
  2. Beregu Pertama: Koo Kean Keat/Tan Boon Heong  kalah kepada Cai Yun/ Fu Hai Feng – 15 -21 , 10 -21
  3. Perseorangan Kedua : Wong Choong Han kalah kepada Chen Jin- 16 – 21 ,  9 – 21
  4. Beregu Kedua : Mohd Zakry Abdul Latif/Hoon Thien How Vs Xu Chen/Guo Zhendong
  5. Perseorangan Ketiga : Mohd Hafiz Hashim Vs Bao Chunlai

Keputusan Perlawanan Indonesia dan Jepun

Indonesia leads Japan 3-1.

  1. Taufik Hidayat bt Kenichi Tago 21-9, 21-14.
  2. Markis Kido/Hendra Setiawan bt Kenichi Hayakawa/Kenta Kazuno 21-9, 21-11.
  3. Simon Santoso lost to Sho Sasaki 19-21, 21-13, 11-21.
  4. Nova Widianto/Alvent Yulianto Chandra bt Noriyasu Hirata/Hiroyuki Endo 21-14, 22-20.

source : the star.com.my

©kujie –  offline – mandi!:|

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hurmm…na wat carm nerh anne..darh tkdir..kalah menang itu kan adat prtndngan bkan… mybee rzeki dtng 2 taon akn dtang…mybee larh….sekian..

  2. kecewa sungguh semalam hehe 🙂
    .-= KNizam´s last blog ..Selamat Hari Guru 2010! Terima Kasih Cikgu, Kerana Telah Mengajar Saya Tulis Baca! =-.

  3. ape pun malaysia da buat yang terbaik..MALAYSIA BOLEH!! GO MALAYSIA TERUSKAN USAHA 😛

  4. tengok chong wei kalah set 1, saya rasa da tak larat nak teruskan tengok tv set ke-2..ades
    .-= MC´s last blog ..Gilanya Aku Terhadap DOTA serta kaitannya dengan Setan. =-.

  5. sedih kan
    hafiz patutnye jadi 2nd perseorangn malaysia

    tapi rasanye china mmg jauh lebih mantap dari malaysia
    hebat sgt sampai kita terkagum sgt
    bila nak dpt balik piala thomas tu…

    jom singgah blog kak!

  6. keputusan yang sudah dijangka..sekalung tahniah buat team malaysia kerana berjaya masuk ke perlawanan separuh akhir..lepas nie KBS kena berusaha untuk mencari pemain2 baru kerana pemain yg sedia adia yang berusia spt Lee Chong Wei & Wong Chon Han…
    .-= Nadri´s last blog ..Sumber Rezeki Ada Di Mana-Mana =-.

  7. mental malaysia kurang mantap, tak sempat nak tengok second double dengan hafiz main. Salah strategikah?
    .-= akuvision´s last blog ..Kontrak Chinese Susan Boyle =-.

  8. Pada pandangan saya satu-satunya persembahan Malaysia yang bagus malam tadi….penyokong -bersemangat dan tak berputus asa. Pemain?…hmmm

  9. melompong Malaysia..

    jumpa lagi 2 tahun akan datang.. mungkin setelah 20 tahun piala thomas meninggalkan kita, akhirnya kembali pd thn 2012.. uhuk!
    .-= maza´s last blog ..Kaki Bangku =-.

  10. huhu… better luck next time
    .-= jard´s last blog ..Malaysia kalah kepada China kerana…….. =-.

  11. Ini hanyalah satu pandangan dari sudut pemikiran saya, dan saya tidak mengatakan ianya satu fakta. Kalau saya tersilap kata2 tolong maafkan. Setiap kehidupan bukanlah terlalu mudah untuk diharungi samalah juga dengan sebuah permainan yg bernama sukan..banyak yg harus dikorbankan baik dari segi tenaga,masa dan RM. Saya support full sukan Malaysia tak kira apa pun jenis sukan walaupun ada perlawanan congkak sedunia. Namun demikian dalam setiap perjuangan mestilah dihabiskan walaupun keputusannya 0,setiap perjuangan juga mestilah dihabiskan walaupun kita dihujung tanduk. “Maruah”..setiap perjuangan ada nilai maruah yg tersendiri. Jangan habiskan perjuangan dipertengahan walaupun kita tahu kita akan kalah. Dimana nilai Maruah & Kekuatan kita..Saya tidak meletakan mana2 wira sukan Malaysia No 1, bagi saya mereka semua No 1…dan seharusnya tidak meletakan seseorang itu yang terbaik kerana semuanya adalah yg terbaik. Jangan meletakan org lain yg terbaik,,letakkan diri kita yg terbaik dan No 1. Bila dalam diri ada nilai saingan sebegitu barulah Malaysia kita akan kuat. Saya percaya apabila meletakan ketua kita adalah harapan sepenuhnya,,kita akan kalah buat selama-lamanya. Mengapa perlu begitu??Oleh demikian, ubahlah cara pemikiran kita,,bersatu dan berkerjasamalah diantara satu sama lain. Andai kata masa Olimpik dulu Hafiz dapat Emas maka Hafiz adalah harapan Malaysia No 1 dan dia adalah segalanya. Bila Hafiz kalah semua pun kalah,,ehm kalau begitu sampai bila pun kita akan kalah,,jangan terlalu bergantung pada seseorang walhal sebaiknya kita bergantung pada semua,sama rata..Kita tidak nampak kelemahan kita walhal kita tahu apa sebenarnya kelemahan kita sendiri. Jangan meletakkan ego terlalu tinggi dalam nilai insani….Akhir kata,,hanya sebuah pandangan maaf andainya mengusik hati…

  12. Apa boleh buat…bukan rezeki Malaysia, nak buat mcm mana kan..
    Apa2 pun player China mmg mantap..boleh cool jer walau pun penyokong Malaysia ramai giler malam nie…
    .-= Mr Kamikaze´s last blog ..Renungan Jumaat..Telekung berdiri sendiri!!! =-.

  13. gaya permainan china agak menarik…. strategi mantap. malaysia kalah, nak buat cam ner,sedih gakkkk…. bila la kejayaan 1992 akan berulang 😐
    .-= amry´s last blog ..SEO =-.

  14. Nak buat camne.. Kita tgklah lagi 2 thn .. harap2 ada pemain yg mampu membantu datuk lee chong wei

  15. harap datuk lee chon wei..tp kecundang awal..mmg ssh la nk mng..emm
    .-= ajuera´s last blog ..Piala Thomas 2010 : Malaysia vs China =-.

  16. kalau chong wei kalah … seperti denaihati kata lah.. memang susah nak menang..
    ni macam tindak balas rantaian
    apa pun hoping for the best
    .-= klcitizen´s last blog ..ngetag =-.

  17. denaihati says:

    saya dah jangka sebab team malaysia tak balance bila dato chong wei dah kalah lagi susah.
    .-= denaihati´s last blog ..Media cetak dan laman web serta blog secara amnya =-.

    • nik uqbah says:

      datuk lee’s supposed to be the second player. lepas hafiz. 🙂
      .-= nik uqbah´s last blog ..ponder. =-.