Keputusan SPM 2009 Akan Diumum Pada Khamis 11hb Mac

Berita untuk anak bujang saya. Dalam minggu ini makin kerap soalan bila tarikh keputusan spm nak keluar, Along? Masa awal-awal cuti, kalau saya tanya dia boleh gelak-gelak… ‘mama jangan risaulah….”

Tapi sekarang kalau saya tanya , jawapan lebih kelat. huuhu….:roll:

Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2009 akan diumum pada Khamis 11hb Mac 2010.

Keputusan SPM 2009 akan dikeluarkan di sekolah-sekolah mulai pukul 10 pagi. – sumber Mstar

complate

Bukan saja calon yang senak peruk , saya sebagai ibu yang pertama kali ada anak yang menunggu keputusan SPM pun berdebar.

Saya sendiri lupa bagaimana rasanya menunggu keputusan SPM .  Dah lama sangat … lebih 30 tahun dulu.

Kepada anak-anak semua – semoga berjaya! Kalau yang terlepas peluang memohon masuk ke IPTA Fasa 1 ( tarikh tutup 31-12-2009 ) , bolehlah kemukakan permohonan untuk fasa 2 ( tarikh tutup 30-03-2010). Klik sini Permohonan Kemasukan Ke IPTA Lepasan SPM ( Fasa 2 )

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. 😀 amin……………………

  2. aku dgar citer spm 2010 keluar 28.2.2010………hrp2 btol

  3. ika_fiqah says:

    tolong doakan sy dpt 10A dlm STAM……. 😆
    Aamin…………. 😛

  4. SPM 2010 bila pulak oo?ada sesiapa tau?

  5. dh dpt result dh..alhamdulillah la..tp nk tny la..dh dpt result ape nk bwat ek?kt borang permohonan xtny pown.sy xtau la nk bwat apew.bleh tlg terangkan x?

  6. Anonymous says:

    harap2x k lah result tue kan. . .

  7. Anonymous says:

    takut owwwwwhhhhhhhhh

  8. Anonymous says:

    🙄 sekarang ni pun tak lena tidur

  9. arghhhhhhhhhhhh cuak gle…tensen..mcm2 rse ader nih..
    hope dpt r smbg study ag.. 🙄

  10. Saya rasa takut semasa menunggu keputusan saya kak. Super suspens. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..My Unexpected Second Break Up =-.

  11. Hehe..jawapan saye 10 tahun dulu bile ade org tanye camne ngn spm “rase macam bnyak A, tapi kwn sye punyer laa…”..hehe…

    p/s- good luck utk adik saye Hanin, along Kak Jie dan semua yg tgh tunggu result spm..
    .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

  12. hehe kenangan semasa amik result spm dlu..sanggup sewa kete utk gi ramai2 amik result

  13. Sakit perut tunggu spm.. adeh..
    .-= Bilet´s last blog ..Mak, bilet (bukan nama sebenar) nak makan cheese cake! =-.

    • @Bilet, nanti bile dah masuk pintu pagar sekolah, lagi sakit perut, nak pitam, macam2 lah..hehe :mrgreen:
      .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

  14. wah…nak dekat dah ni…rindunya SPM saya dulu2…lama gak tinggalkan dunia SPM ni….2 tahun lepas… 😀

    keputusan saya OK tapi tak layak masuk U 1st intake.jadi,saya masuk form 6 jer la…. 😉 malas nak masuk 2nd intake…
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Digsby=MyS+FB+YM+GooTalk =-.

  15. adik bongsu saya pun tengah tunggu result SPM. bagus juga kak jie post entry ni sebab adik saya&kawan2 dia ingat result keluar 16hb Mac 2010.
    .-= linarahim´s last blog ..Perihal Peniaga Melayu =-.

  16. saya sebagai KP add math pulak berdebar ape nk jawab kalau add math merudum teruk..hehe
    .-= chekgu naman´s last blog ..JIka Tiada Mentari..Mana Bisa Rembulan Sinar di Malam Sepi =-.

    • @chekgu naman, tgk..kalau cikgu risau..anak murid patutnye lagilah 100 kali lebih risau..
      .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

  17. memang cuak sikit bila nak dapat result SPM ni… rasa macam antara hidup dan mati je.. yelah, mak bapak letak harapan tinggi menggunung.. rasa cuak jgk kalau tak dapat bagi yang terbaik… apa2pun all da best utk anak kak jie..
    .-= Amir´s last blog ..Kes penderaan adik Syafia: Haruskah jiran tetangga dipersalahkan? =-.

  18. masih segar lagi dalam ingatan macam mana berdebarnya tunggu keputusan pmr, spm, dan stpm. Erm sekarang tunggu keputusan test pun dah berdebarrr..

    Gud luck untuk Along 😆
    .-= yati´s last blog ..Mencari alasan =-.

  19. Berdebar-debar tunggu keputusan anak murid 😎

  20. rohaizad says:

    Teringat betul zaman masa nak amik result… alahai.. keletar lutut ni haa…

    p/s: sekali semuanya pass daaa, siap ada kredit lagi. rasa macam dunia ini ana yang punya…ekekeke
    .-= rohaizad´s last blog ..Tips blogging – tulis sahajalah! =-.

  21. walaupun result spm saya tak best dulu, tapi time amik result memang best. antaranya tu la last time kita akan jumpa member sekolah, sebelum masing2 membawa haluan hidup masing2.
    nasib baik ada facebook! 😀
    .-= Park Air´s last blog ..AKU BERASA SANGAT KETAT =-.

  22. selamat mengambil keputusan kpd along.. terima lah apa saja keputusan yg bakal diumumkan.. good luck..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tak Puas Hati Dengan Bos =-.

  23. semua kita berdoa sama2 yer…….
    arrrrggghhhhhhhh…..depressed nyerrr……..
    p/s:mudah mudahan semua pelajar spm 2009 akan berjaya dalam semua bidang…Amin~ 😀

  24. 😕 takuttttttt

  25. trima kasih kak

  26. wah….da nak kuar upenye…

  27. aina pun ade adik yang tunggu result SPM, jangan ckp kak jie..aina pun kecut perut ni. yela..nak sangat tengok adik berjaya kan..at least boleh ikut jejak kite pn xpe dah.

    p.s : moga along n adik aina dpt keputusan yang cemerlang..aminn

  28. Jgnkan SPM
    anak nak dpt keputusan UPSR pun
    mak nye kejap-kejap pegi toilet
    berdebar2 sampai sakit dada dibuatnya
    .-= Ila-Ali´s last blog ..Jika Aku Seorang Jutawan =-.

  29. Adik Min si bongsu kat umah pon duk ketaQ jugak tu :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Hujung Minggu Yang Ceria =-.

  30. dup…dap…dup…dap…

    hihi

    moga along dapat ‘warna berterbangan’ 😀