Keputusan SPM 2009 Akan Diumum Pada Khamis 11hb Mac

Berita untuk anak bujang saya. Dalam minggu ini makin kerap soalan bila tarikh keputusan spm nak keluar, Along? Masa awal-awal cuti, kalau saya tanya dia boleh gelak-gelak… ‘mama jangan risaulah….”

Tapi sekarang kalau saya tanya , jawapan lebih kelat. huuhu….:roll:

Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2009 akan diumum pada Khamis 11hb Mac 2010.

Keputusan SPM 2009 akan dikeluarkan di sekolah-sekolah mulai pukul 10 pagi. – sumber Mstar

complate

Bukan saja calon yang senak peruk , saya sebagai ibu yang pertama kali ada anak yang menunggu keputusan SPM pun berdebar.

Saya sendiri lupa bagaimana rasanya menunggu keputusan SPM .  Dah lama sangat … lebih 30 tahun dulu.

Kepada anak-anak semua – semoga berjaya! Kalau yang terlepas peluang memohon masuk ke IPTA Fasa 1 ( tarikh tutup 31-12-2009 ) , bolehlah kemukakan permohonan untuk fasa 2 ( tarikh tutup 30-03-2010). Klik sini Permohonan Kemasukan Ke IPTA Lepasan SPM ( Fasa 2 )

38 Replies to “Keputusan SPM 2009 Akan Diumum Pada Khamis 11hb Mac”

  1. dh dpt result dh..alhamdulillah la..tp nk tny la..dh dpt result ape nk bwat ek?kt borang permohonan xtny pown.sy xtau la nk bwat apew.bleh tlg terangkan x?

  2. Hehe..jawapan saye 10 tahun dulu bile ade org tanye camne ngn spm “rase macam bnyak A, tapi kwn sye punyer laa…”..hehe…

    p/s- good luck utk adik saye Hanin, along Kak Jie dan semua yg tgh tunggu result spm..
    .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

    1. @Bilet, nanti bile dah masuk pintu pagar sekolah, lagi sakit perut, nak pitam, macam2 lah..hehe :mrgreen:
      .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

  3. wah…nak dekat dah ni…rindunya SPM saya dulu2…lama gak tinggalkan dunia SPM ni….2 tahun lepas… 😀

    keputusan saya OK tapi tak layak masuk U 1st intake.jadi,saya masuk form 6 jer la…. 😉 malas nak masuk 2nd intake…
    .-= Mr Fathi´s last blog ..Digsby=MyS+FB+YM+GooTalk =-.

    1. @chekgu naman, tgk..kalau cikgu risau..anak murid patutnye lagilah 100 kali lebih risau..
      .-= hafizmd´s last blog ..Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak? =-.

  4. memang cuak sikit bila nak dapat result SPM ni… rasa macam antara hidup dan mati je.. yelah, mak bapak letak harapan tinggi menggunung.. rasa cuak jgk kalau tak dapat bagi yang terbaik… apa2pun all da best utk anak kak jie..
    .-= Amir´s last blog ..Kes penderaan adik Syafia: Haruskah jiran tetangga dipersalahkan? =-.

  5. masih segar lagi dalam ingatan macam mana berdebarnya tunggu keputusan pmr, spm, dan stpm. Erm sekarang tunggu keputusan test pun dah berdebarrr..

    Gud luck untuk Along 😆
    .-= yati´s last blog ..Mencari alasan =-.

  6. walaupun result spm saya tak best dulu, tapi time amik result memang best. antaranya tu la last time kita akan jumpa member sekolah, sebelum masing2 membawa haluan hidup masing2.
    nasib baik ada facebook! 😀
    .-= Park Air´s last blog ..AKU BERASA SANGAT KETAT =-.

  7. semua kita berdoa sama2 yer…….
    arrrrggghhhhhhhh…..depressed nyerrr……..
    p/s:mudah mudahan semua pelajar spm 2009 akan berjaya dalam semua bidang…Amin~ 😀

  8. aina pun ade adik yang tunggu result SPM, jangan ckp kak jie..aina pun kecut perut ni. yela..nak sangat tengok adik berjaya kan..at least boleh ikut jejak kite pn xpe dah.

    p.s : moga along n adik aina dpt keputusan yang cemerlang..aminn

Comments are closed.