Laman web Badan Kehakiman Malaysia digodam

Saya petik dari Malaysia Insider

Laman web Badan Kehakiman Malaysia di http://www.makhamah.gov.my telah digodam dan dirosakkan oleh pihak-pihak yang tidak diketahui.

Pengodam telah meninggalkan tanda amaran :

TakeDown by Brainwash!”

“Allah only restricted to muslim only. Dont touch us as we don’t touch you. Unless …..”

“Mess with the best, die like the rest”.

Terdapat juga kata-kata tambahan yang mengancam:

p/s: To the court, Brain know you postponed it but if you wise enough then you should drop it.

Walau bagaimana pun sekitar jam 10.15pm, laman web tersebut telah diambil alih semula.

***********************************

GODAM – 1 memukul atau menghentam dgn godam . 2 menceroboh masuk ke dlm sistem komputer orang lain, terutamanya utk mencuri, memusnahkan atau merosakkan data dan maklumat yg tersimpan dlm sistem komputer

©Kujie – jangan godam (pukul  ) saya cuma melaporkan berita saja….

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

40 thoughts on “Laman web Badan Kehakiman Malaysia digodam”

  1. hackers brainwash ni mmg terkenal kat malaysia ni kak jie. kata nya brainwash ni satu team. dia orang juga terkenal dengan nama “Cuci Otak”. selalu hack website-website commercial dan gov kat malaysia. orang mcm saya dah biasa dgr kes godam hasil kerja tangan dia orang ni.
    .-= mrkay´s last blog ..Bantuan Kemanusiaan Di Perlukan =-.

  2. salam….
    menda baharu ni tak der yang kekal….
    web manusia buat dan manusia jugak boleh urus samada nak buat baik atau sebaliknya….
    Tiada yang lebih hebat dari ALLAH…
    moga ada hikmahnya…
    yang baik dari ALLAH dan yang sebaliknya dari kelemahan pak long
    .-= pak long´s last blog ..Pak Long tetap prihatin =-.

  3. Bila manusia ramai yang semakin bijak…
    maka macam-macamlah yang “patut” dan “tak patut” berlaku… 🙁
    .-= Kak Long´s last blog ..Merenung jauh di tepi jendela =-.

  4. Laman web Pentagon lagi digodam tambah pula laman web http Malaysia. Agaknya kacang saja kot bagi hackers ni. Saya hanya pandai makan coklat Hacks saja. 🙂
    .-= bloginformasi´s last blog ..Iklan Jawatan Kosong Di Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA) 2010 =-.

  5. hehe, nasib baik dia hack laman web tue, kalo hack laman web kujie2.com.. memang berlaku perang dunia ke-4 rrrr… haha!! Biasala tue.. diorang dah start tunjuk kaler sbenar… haha
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Bangun dengan Senyuman~~ =-.

  6. Salam kak jie..
    Dari satu sudut,mmg bagus dorg hack website tu..hehe
    Tp,dari sudut yg lain lak,bkn mcm tu cara yg di ajar dlm agama islam..ye x?
    .-= oh!dawie´s last blog ..Aku dah semakin berusia… =-.

  7. td try masuk.. tp dah x boleh dah. hehehe… ada isu gak hacker ni.. bukan saja².. tp cam hacker indonesia tu mmg sengaja cari pasal.. hehe..

    security lemah sbb tu lah bnyk website govt selalu je kene godam.. sape la pegawai IT diorg ni erk? lulus IT ke x? hurmmm…

  8. org yg mengodam tu lbh terror dari org yg buat website tu… huhuhu
    gov. kena lebih aware supaya tidak berlaku lagi.

  9. Pernah jugak kena hack. Tapi disebabkan dah banyak kali kena, dah mula rasa biasa setiap kali blog kena hack.
    .-= CypherHackz´s last blog ..Pulangkanlah Walaupun Seutas Tali Leher =-.

  10. wow! hebat gak hacker ni… agak-agak apa reaksi govt? lawan balik guna “white hackers” ?
    .-= zuls´s last blog ..Blog Lama , Blog Baru & Twitter =-.

  11. Err…… agak-agak ada tak orang nak percaya kiranya pengodam tu seorang mokcik ? :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Ikan keli limbat =-.

    1. @mancai, https bukan sekadar suka2. website-website yg untuk umum masuk dan dptkan informasi tak perlu pakai https. kalau pakai jugak, hanya akan melembabkan proses loading. https hanya sesuai untuk website yg ada data bernilai tinggi (spt bank, etc) keluar masuk. yg silap mereka yg buat website tu sbb ada lubang hackers masuk.
      .-= mrkay´s last blog ..Bantuan Kemanusiaan Di Perlukan =-.

  12. haih… selepas satu-satu web gov kne godam… aritu roy.kbs.gov… skang yang ni plak.. hurm.. xtau r nak ckap.. nak tau lebih lanjut pasal web gov kne godam2 nih meh lawat blog saya.. ada artikle pasal bnda ni… kalau sudi.. huhu..

  13. huhuhu.. maza blogger kecilan..
    domain pun main free2 punya lorrr

    jgn godam saya..
    dan jgn juga goda saya…
    saya mudah lemah semangat lorr..

    huhuhu

    yg benar donggg
    maza

  14. cara mereka menunjukkan tidak puas hati! cara kita mcm mana?
    .-= Mus´s last blog ..Aku Penchenta Alam. Keperawananmu Telah Diragut Si Bangsat Durjana! =-.

Comments are closed.