Nak Balik Malaysia

Salam kawan-kawan……….kembali bersiaran.

Cubaan pertama selepas 2 hari gagal untuk diakses. Jangan panik, saya cuma dalam proses bertukar server. Sebelum ini server saya di hostkan di US tetapi semalam saya minta untuk balik ke Malaysia. Dalam proses bungkus kain baju lari balik Malaysia, ada beberapa masalah di ‘lapangan terbang’ yang bersangkut dengan plugin sehinggalah Sam dari Serverfreak telefon saya sendiri untuk memaklumkan masalah tersebut. Ni yang sayang lebih ni…. Serverfreak memang web hosting yang sentiasa menjaga pelanggannya.

sedih tau tengok trafik drop setakat 10:30 malam ini – 44%! tercungap-cungap makcik ni nak daki balik ni…huhu

Tadi saya email Sam untuk tahu status terkini kujie2.com dan mendapat  balasan pantas darinya walaupun dia berada di luar pejabat. Blog saya akan cuba dibawa balik ke Malaysia sekali lagi dan berharap kali ini berjaya tanpa masalah . Terimakasih Serverfreak

Bahagian Support Suite Serverfreak juga telah mengeluarkan memo untuk pelanggannya mengenai penyelesaian sementara untuk capaian internet melalui streamyx yang akan masih terganggu sehingga 2hb Mei 2010,

Please be informed that currently all users who using ISP Streamyx is having slow connection due to detected a cable fault on the Southeast Asia-Middle East-Western Europe 4 (SMW4) submarine cable network between Alexandria in Egypt and Palermo in Italy linking Malaysia to Europe and the United States (US). The consortium will be carrying out repair works on site on Saturday, 24 April 2010 and it is expected to be completed on Sunday, 2 May 2010.

Pelanggan streamyx disyorkan menggunakan proxy dan untuk setting cara-cara tersebut, sila rujuk manual di sini > Fix Your Streamyx Problem Today by Using TMnet Proxy

Sedikit nasihat untuk pengguna proxy – elakkan untuk urusan online banking atau urusan yang memerlukan keselamatan tahap tinggi.

©Kalau rindukan saya..ehem..ehemm… boleh intai saya di kujie.tumblr.com untuk update lebih simple dan santai.

p/s – semua plugin saya tidak diaktifkan lagi – jadi beberapa fungsi sampingan blog ini seperti blogroll, contact form, random post, recent post, pengkomen paling top , commenluv direhatkan buat sementara waktu.  BIla dah lepas sempadan US, saya pasang balik ye…hehehe

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. sekarang ni dah balik Malaysia ke belum?
    .-= beliamuda´s last blog ..Kempen CPC Nuffnang Paling Mahal dan Tertinggi =-.

  2. biasalah, blog pun boleh rindu dengan Malaysia. Barulah orang kata kita ni 1 Malaysia.
    .-= akuvision´s last blog ..Gangguan Hyperhidrosis =-.

  3. mokteh says:

    kak jie..server sy pun kat US gak….
    susah ke server kat oversea?
    .-= mokteh´s last blog ..Finally at Home: Home Sweet Home! =-.

    • kalau server kt US, tiap kali org masuk blog kita
      dia akan ke US dulu baru blk M’sia
      pengunjung blog ni ramai dari M’sia, jadi lebih baik host kat M’sia saja

  4. saya pun nak balik Malaysia… hehe. bukan server, tapi tuan badan. haha..
    .-= Amir´s last blog ..2 Pengulas Tegar Bakal Menerima Hadiah Istimewa Dari Australia =-.

    • Azizuan says:

      bawak la buah tangan sikit..
      .-= Azizuan´s last blog ..Aku Benci Pop-Up Ads, Menyemakkan Monitor! =-.

  5. denaihati says:

    Ni mesti nak jadi Jutawan Sekerap sebab tu nak balik Malaysia ni….

  6. hohoh ni tengah berfikir-fikir lagi nak balik Malaysia ke nak biarkan je dulu kat atlanta tu.. hohoh rasanya biar dulu la.. sejuk sikit kat situ.. hohoho

  7. ingatkan cik abang nak balik tadi… nak cuba fix your steamyxlah..

    kak jie.. kalau saya bertukar ke domain sendiri bagus ke..
    ader domain ni boleh mengurangkan masalah ke?
    sebarang ubahsuaian kena belajar sendiri atau mereka akan bantu?

    sori yer.. banyak tanya pula.. jangan marahhh 🙂

  8. wah..kak jie dah nak balik malaysia..welcome home..:P

  9. pulang segera kak jie… kami merindui mu…ngeh2..

  10. Syafrizal says:

    Memang slow pun. Blog saya pun tercungap2 hehe…

  11. saya balik malaysia julai ni. ahaha~

  12. Salam Kujie…
    Lepas ni tentu blog ni lebih patriotik sebab dah berkampung dari Malaysia pulak, tak lagi di US.
    Semoga semuanya berjalan lancar.

  13. selamat pulang perantau. hoho

  14. hujan emas di negeri orang..
    hujan batu di negeri sendiri..
    lebih baik negeri sendiri..hehe