Normala Kena Kejar

Kredit gambar : SriDiah – klik gambar untuk besarkan.

Isteri Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datin Seri Normala Samsuddin terpaksa membuka langkah seribu apabila dikejar seekor lembu betina di Kampung Gial, Padang Besar sewaktu mengetuai Puteri UMNO dalam kempen merayu undi dari rumah ke rumah di kampung tradisional itu.

Sumber : MalaysiaKini

Jie~ Mitos datuk nenek jangan pakai baju merah nanti diligan lembu masih lagi relevan…hahaha..Gambar ini mengimbau seribu kenangan manis sewaktu dulu. Mesti ramai yang ada kenangan di kejar “peminat fanatik” seperti itu …kan?

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

33 thoughts on “Normala Kena Kejar”

  1. uuuhhh… linda yang ini belum hadir dalam hidup mad redo1 tika ituk… hehehe… tapi kalu ada orang kat belakang, sure dah sempat anjing tuh terkam… uuuuu… still phobia dengan anjing…

  2. huhuhuh agaknya muka datin mala pucat giler kena kejar dek lembu tu…lembu pun tak suka hihihi

  3. :: salam…

    :: kat pekan/bandaq boleh le pakai uniform merah… kat kampung tukaq rona lain… rona hijau pun buleh… baghu lembu tak ligan…

  4. salam kak jie…betul tu, jgn pakai baju merah nanti lembu kejar, KECUALI, kak jie yg pakai, lembut takut nak kejar kan….dia kenal!!

  5. anon – oh ye ke? mitos tu terbatal lah ye…he he he…

    mcm siri MYTHBUSTERS la pula kan.

  6. sebenarnya bukan baju merah punca lembu tu kejar.. ada kajian cakap lembu lebih tertarik benda yang bergerak..

  7. madredo1 – masa tu LInda ade tak kat belakang motor tu..ha ah ha..kalo dia ade..mau jerit sampai terkedu anjing tu :p

    frozenth – sy menilai gambar ini dari segi suasana kampung dan kenangan masa dulu²… itu lebih indah dari bercakap dari sisi politik yang punya 1001 gambaran bergantung dari pihak mana kita…

    ade3ck – kakjie tak boleh mengulas bagi pihak org lain..tapi kak jie cuma terhibur dgn gambar tersebut…kerana pernah mengalami situasi mcm tu..ha ha ha

    neeza shahril – hahahaha…rupa²nya cakap org tua² masih ‘masin’ walau zaman dah berubah…hiks!

  8. hehehe.. sian dia. sure dia ingat sampai mati dan rasanya baju and tudung tu takkan dia pakai lagi sampai bila bila.. errr… jadi habuan bibik dia la tu.. hehehe

  9. “BINATANG” (lembu) tak boleh nak terima diorang. Betul-betul tak tau malu…
    Nanti bila ditanya oleh wartawan…mereka akan bagi alasan yang berbunyi “..ini adalah salah satu dugaan perjuangan kami…”
    Dugaan KEPALA BAPAK dia….
    Hehehehehe…
    KeADILan RULEZ…

  10. ingat lagi kena kejar dek anjing putih kat seksyen 3 shah alam masa naik motor… uish… mengerikan!

  11. muin – peminat fanatik NONA…hehehehe..

    itu lembu..kt Ipoh baru ni unta, lagi susah sbb tak berapa faham sgt tabiat, sikap dia bile dah marah..hehehe..

    neomesuff – oooo…mesti gugur jantung masa tu kan…hak hak…

  12. cendawanintim – alamak…dgn angsa tu..dia nak cubit!

    cik mika – kt kg je ade lembu lepas bebas camgitu mika..dia tgok lembu kat zoo je kot..erk…ade ke?

    ziana – tgok gambar ni..memang gelihati sgt2….. ramai org ade kenangan mcm gini..hehehehe

  13. kah kah kah kah..lawak siot..hehe…ingat dulu my fren masa tgh berlari dia tertinggai kasut ..so dia cari la..( tunduk kebawah )..pastu jumpa…suka..pakai..dia bangun je..muka lembu dok depan muka dia..menjerit sekejap. entah dtg dari mana ntah lembu tu hehehe

  14. sy rasa lembu tu peminat fanatik k.mala kot..ntah2 dia kejar sbb nk mntak autograph kot..heheh, pernah kena kejar ngn lembu terlepas masa nk korban,abis pecut..nasib baik x jth dlm parit..

  15. Salam K.Jie..,

    Sian sungguh la….tobat tak pakai baju warna merah dah..hikhik…

    saya pon pernah kena kejo…tapi kena kejar ngan angsa…sampai sekang saya fobia lalu depan angsa tau!imagine ler dia kejo dengan leher dia muncung gitu…sabo je la…

  16. muadz – erk…ni salah stadium ni..kita org kat Sepanyol nengok aksi Madator di kejar lembunya

    ita.itu – 100 meter bawah 9 second tu..ha ha ha…

    Rio – mau anak cucu cicit gelak sampai roboh katil..

    tak pun dia org tanya…lembu tu mcm mana rupanya nenek?

    sebab anak cucu hanya tgok binatang dlm zoo… lembu ade tak erk dlm zoo?

    Elyn skrg ni jgn ko nk mengatai pakai merah p kawasan mcm tu…dah memboyot tu lari tak kuat lagi dah…

  17. combi – pandai hang buat gossip no..he he he…

    arin – kena kejar lembu balik berkaki ayam le pulak…hakhak…

    mz erk..tu bukan gambo 18SX la..nk senset apenya…

  18. mornin kak jie….. tgk normala kene kejar br teringat elin pun penah kene kejar lembu….

    gara2 ske pakai gown merah…. merempit satu kg larikan diri…. basikal tah ilang kat mane hahahahha

  19. Jie,salam Pagi Senin.Rasa nya memori ni nanti Normala akan jadikan cerita “Bed time story” utk cucu cicit dan piut nya.Maklumlah Datin Selendang Merah persis dalam cerita “Little Red Riding Hood” yang dikejar serigala .Kalau Grand Brilliance buat filem.Agak2 boleh box office tak? Rio

  20. lembu tu marah pasai dulu dia dok syok kt normala tapi..tak kena layan..:p

    tup2 duda kaya gak dia pilih..adehh !

    ni mase nak balas dendam kot.. :p

  21. chii – pemandangan dlm gambar tu dekat sgt dgn hidup kakjie..mcm tula suasana kt kg..berjalan di celah2 pokok..jln tidak bertar …ada lembu ayam itik semua tu..

    time kecik2 naik basikal..huhuhuhu…

    syam – lembu tu masih ingat lagi kot….kelibat Datin Normala kat Nona TV3 tu..nak bergambar sama² le tu kot..he he he…

    peminat gak tu syam…:p

  22. salam mama..

    bila mama sebut “peminat fanatik” rasa nak gelak pulak..huahh..huahh..huahh..nampak gaya puteri UMNO kne wt baju warna lain pulak..ape kata buat baju warna hijau..cantekkkkkkk.. 🙂

  23. dia terasa dirinya dikejar ke atau sumer yg pakai baju merah kena kejar..tp pape pun..kesian gak eh :p

  24. ha ha ha…chii….Normala tu lari depan sekali..kira hebatlah dia lari dgn kasut tumit tinggi….

Comments are closed.