Parlimen Sudah Bubar Tiba Masa Untuk Mengundi

Video Ucapan Pembubaran Parlimen Malaysia 2013 – Siaran langsung dari Pejabat Perdana Menteri

Secara rasminya Parlimen Malaysia telah dibubarkan pada hari ini 3 April 2013 ( biar pun dalam ucapan PM sebut 3 April 2012 ) .  Mengikut undang-undang, Pilihan Raya Umum ( PRU ) akan diadakan dalam tempoh 60 hari selepas tarikh pembubaran.

keputusan rasmi pilihanraya

keputusan rasmi pilihanraya umum
Keputusan Rasmi Pilihanraya Umum Ke 12 – 8 Mac 2008

Seronoknya nak mengundi… !  Nak kena tunggu SPR umumkan Hari Penamaan Calon dan Hari Mengundi pula.  Bila dah ada tarikh hari mengundi, nak kena susun jadual balik kampung terutamanya kepada suami yang bekerja di luar daerah.

Ingatlah, walau apa pun terjadi, Malaysia ini negara anda. Ia negara kita, marilah mengundi.

der…der…der
lu kata lu sayang ini negara
tapi sekali mengundi
pun tak de
jadi jangan kau cuba cakap banyak jika hak mu kena lanyak!
Undilah…. jangan tidur
Undilah… jangan diam diam
Undilah… we are the boss
Undilah… registerlah

 

Semak daftar pemilih di Suruhanjaya Pilihan Raya 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. semoga prosesnya berjalan lancar 🙂
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC DKI Jakarta Telp. 021-9311-8787My Profile

  2. Saya pilih mengundi.. ^_^
    Jom terjah post menarik dari Aya ..5 Golongan Orang Yang RugiMy Profile

  3. takl lagi nak ngundi..
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Review JobdirumahMy Profile

  4. x sabar nak mengundi..hehe
    Jom terjah post menarik dari Ibu Mifzal Arsyad ..Doa Untuk Menangani Anak Nakal atau LasakMy Profile

  5. jom undi.jangan pandai bising2 sahaja. (utk semua penduduk Malaysia)
    Jom terjah post menarik dari Ladfe Amir ..Wordless Wednesday (Si Comel Mimi Diyana)My Profile

  6. Kini tibalah masa untuk UBAH!
    Jom terjah post menarik dari tekkaus ..Kluang Station Serves The Best Nasi LemakMy Profile

  7. saya nak mengundiiiiiii
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Parlimen Malaysia Bubar 3 April 2013 oleh PM Najib RazakMy Profile

  8. undi untuk generasi akan datang…. kita sekarang ada kuasaaaaaaaa…
    first time nak ngundi ni..
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Konvokesyen UiTM KE-78 Dan Seminar Buat Duit Dengan BlogMy Profile

  9. Masanya sudah tiba.
    Kini giliran kita.
    Apakah kita sudah sedia?
    Jangan lupa tanggungjawab kita

  10. Orang dulu-dulu siap tempah baju baru nak pergi mengundi ni.
    Jom terjah post menarik dari kakmahh ..Wang Prachan,Satun vs Wang Kelian,PerlisMy Profile

  11. dayah pun mulala dalam dilema..
    dalam umah pun perang parti…

    *dosa tak kalau tak dengar cakap suami undi parti mana?
    dayah sampai terfikir nak pi tanyalah ustaz dah nih ha…
    Jom terjah post menarik dari dayah ..keek , nkorang dah ada ? kasik link..My Profile

  12. ku pilih Malaysia 🙂

  13. Masa inilah calon yang bertanding merasakan nasib mereka samada diberi kepercayaan untuk dipilih penggal baru atau tidak kerana semuanya bergantung kepada jumlah undi yang berpihak kepada mereka.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – Parlimen bubarMy Profile

  14. Dah lama mempersiapkan diri…..ya!kita pilih kerajaan yang layak.
    Jom terjah post menarik dari azman ..Potong Pendek Jangan BotakMy Profile

  15. saya pilih mengundi…

  16. elok sgt tu jommm terjah

  17. Ngundi kat mana tu?Selangor atau Kedah?
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Memahami Shutter SpeedMy Profile

  18. saya mesti pilih..
    Jom terjah post menarik dari ejam ..Parlimen Malaysia Dibubarkan Secara Rasminya Hari Ini.My Profile