Peluang Untuk Popular Di CNN

Seorang lelaki di Mesir namakan anak perempuannya Facebook!

Berita yang saya baca dari CNN ( sumber ) lelaki tersebut ingin mengekspresikan kegembiraannya pada prestasi yang dibuat oleh golongan muda sehingga memaksa Presiden Mesir,  Hosni Mubarak meletak jawatan selepas 18 hari tunjuk perasaan besar-besaran menentang pemerintahan 30 tahunnya.

Ramai golongan muda menggunakan Facebook, dan rangkaian media sosial yang lain untuk menetapkan protes, yang bermula 25 Januari dan pada akhirnya menyebabkan pengusiran  Presiden Hosni Mubarak.

Kalau nak ikutkan trend ni, rasanya ramai dah bayi bayi di negara kita  yang boleh dinamakan Farmville :lol:

Atau… dah ada.  Saya yang ketinggalan teknologi.

©kujie – SMS petang semalam pun tak ada balasan, jejak online pun tak detect dari Algeria… apa khabarmu di sana..?

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Peluang Untuk Popular Di CNN”

  1. kawan suami ( sekampung dan sekerja , dulu2 ) ada nama MOhd Haid – bila dah besar dia pergi tukar nama. 🙁

    Itulah… nama penting, kan

    tapi belum faham apa ‘Amp…’ tu

    hehe..betul tatau

  2. kira glamour gak nama Channel tu.. :mrgreen:

    one of the famous handbags Channel.. 😆

    pengalaman yang tak boleh lupa masa ada satu majlis..jadi masa tu di suruh lah Penghulu @ ketua kampung berucap..bukankah sebelum berucap Penghulu kena perkenalkan diri…jadi masa tu aku heranlah knp yer penghulu tu tak sebut nama dia..cuma yang disebutnya…hmmm..hmmm nama saya ….seperti yang kamu sedia maklumlah dia bilang…aku belum paham lagi apa yang sedia maklum…??? Last2 aku tanya kawan yang duduk sebelah..sape nama Penghulu/Ketua Kampung tu yer?

    Kawan tu bisik dengan aku..kalo ko nak tau nama Penghulu tu…..”Amp…..??? 😆 Sebab tu lah dia segan nak sebut nama dia…makanya korang teka lah sendiri yee nama Penghulu tu….. :mrgreen:

    Kesian gak dengan Penghulu tu yer..mcmana kalo dia pegi berurusan mana2 pejabat….mesti kena tanya nama sape?..tengok I/C..memang and konfom orang akan senyum2 sbb namanya tu belum sebut orang tengok pun tak berani nak baca.. 😛

    so moralnya kita sebagai ibu bapa pada hari ini berilah nama yang elok pada mereka dan jangan sama sekali beri nama seperti kes di atas ya….ingat! beri nama yang sempurna… 😉
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  3. bagi saya la… bg anak nama facebook tu macam keterlaluan jek… bapak dia tak fikir ke macam mana keadaan anak tu nanti bila dia membesar…

    mana la tau… nnt dia dipermainkan sbb nama dia unik sgt… lagi pun… nama tu doa…

    jadi tiap kali panggil dia… didoakan… “MUKA BUKU”?
    Jom terjah post menarik dari Budak Melayu ..Hari Mengundi MPP di UniSZA…My Profile

  4. macam2 cara gak diorang berani nak buat asal jadi popular….tgklah orang mat salleh di luar sana tu, sanggup bikin tatu seluruh badan, tindik sana tindik sini sampaikan kejadian manusia yang begitu indah pun dah jadi cacat anggota badan..bkn nak mengata cumanya jadikan sebagai iktibar kita yang melihat..zaman glamour cuma sementara je pun inda lama tu…
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  5. Tempoh hari ada yang mendaftar hakcipta nama “MATAHARI” macamana nak sebut perkataan matahari kalau sudah didaftar harta intelek nanti perlu bayar royalti 🙂

Comments are closed.