Peluang Untuk Popular Di CNN

Seorang lelaki di Mesir namakan anak perempuannya Facebook!

Berita yang saya baca dari CNN ( sumber ) lelaki tersebut ingin mengekspresikan kegembiraannya pada prestasi yang dibuat oleh golongan muda sehingga memaksa Presiden Mesir,  Hosni Mubarak meletak jawatan selepas 18 hari tunjuk perasaan besar-besaran menentang pemerintahan 30 tahunnya.

Ramai golongan muda menggunakan Facebook, dan rangkaian media sosial yang lain untuk menetapkan protes, yang bermula 25 Januari dan pada akhirnya menyebabkan pengusiran  Presiden Hosni Mubarak.

Kalau nak ikutkan trend ni, rasanya ramai dah bayi bayi di negara kita  yang boleh dinamakan Farmville :lol:

Atau… dah ada.  Saya yang ketinggalan teknologi.

©kujie – SMS petang semalam pun tak ada balasan, jejak online pun tak detect dari Algeria… apa khabarmu di sana..?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. 😆 hahahaha..tergelak part nama anak farmville.. huhuhu..
    Jom terjah post menarik dari fiqa ..Mintak Maap k …My Profile

  2. ala kak jie…seganlah nak cakap.. 😳

    satu semalaya ni baca kak jie…

    hins la..ala hubungan suami isteri yang gitu2… 😆 😆

    tapi tak pastilah pula kalo kat sana gelarannya ape utk itu… :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  3. kawan suami ( sekampung dan sekerja , dulu2 ) ada nama MOhd Haid – bila dah besar dia pergi tukar nama. 🙁

    Itulah… nama penting, kan

    tapi belum faham apa ‘Amp…’ tu

    hehe..betul tatau

  4. kalau namakan burung boleh masuk CNN tak? Twitter…hehe
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Pakej Hosting Termurah Daripada WeirdobytescomMy Profile

  5. kira glamour gak nama Channel tu.. :mrgreen:

    one of the famous handbags Channel.. 😆

    pengalaman yang tak boleh lupa masa ada satu majlis..jadi masa tu di suruh lah Penghulu @ ketua kampung berucap..bukankah sebelum berucap Penghulu kena perkenalkan diri…jadi masa tu aku heranlah knp yer penghulu tu tak sebut nama dia..cuma yang disebutnya…hmmm..hmmm nama saya ….seperti yang kamu sedia maklumlah dia bilang…aku belum paham lagi apa yang sedia maklum…??? Last2 aku tanya kawan yang duduk sebelah..sape nama Penghulu/Ketua Kampung tu yer?

    Kawan tu bisik dengan aku..kalo ko nak tau nama Penghulu tu…..”Amp…..??? 😆 Sebab tu lah dia segan nak sebut nama dia…makanya korang teka lah sendiri yee nama Penghulu tu….. :mrgreen:

    Kesian gak dengan Penghulu tu yer..mcmana kalo dia pegi berurusan mana2 pejabat….mesti kena tanya nama sape?..tengok I/C..memang and konfom orang akan senyum2 sbb namanya tu belum sebut orang tengok pun tak berani nak baca.. 😛

    so moralnya kita sebagai ibu bapa pada hari ini berilah nama yang elok pada mereka dan jangan sama sekali beri nama seperti kes di atas ya….ingat! beri nama yang sempurna… 😉
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  6. ada kawan cina letak nama anaknya Channel
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..10 Tips Jitu Menjadi Penulis JemputanMy Profile

  7. anastasyea says:

    Kalau nak buat sesuatu tu .. cuba fikirkan kesan buruk baiknya untuk long term. Kesian anak yang tak bersalah menjadi mangsa. Nanti besar mesti malu diejek dengan nama FACEBOOK.
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Justin Bieber Potong rambut pun jadi isu!My Profile

  8. samanosuke_04 says:

    pfff.. nama anak jadik camtue,hehe.. nanti anak kite nak bagik nama wordpress arh.. hohoho, bleh masuk cnn.
    Jom terjah post menarik dari samanosuke_04 ..5 Pengajaran Cool Hari Ini…My Profile

  9. salam singgah, macamana pulak jika teknologi akan datang yang tak pernah terpikir hari ni… ish2

  10. Budak Melayu says:

    bagi saya la… bg anak nama facebook tu macam keterlaluan jek… bapak dia tak fikir ke macam mana keadaan anak tu nanti bila dia membesar…

    mana la tau… nnt dia dipermainkan sbb nama dia unik sgt… lagi pun… nama tu doa…

    jadi tiap kali panggil dia… didoakan… “MUKA BUKU”?
    Jom terjah post menarik dari Budak Melayu ..Hari Mengundi MPP di UniSZA…My Profile

  11. kalo bolehlah kita orang Islam ni berilah nama elok dengan anak2..jgnlah beri nama yang cantik disebut aja tapi takde pengertiannya 😛
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  12. bagi kita orang Islam selayaknya ler beri nama yang elok2 pada anak2 kita…jgnlah beri nama anak cuma cantik disebut tapi takde maknanya. 😛
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  13. Nanti mesti anak dia buat blog facebook.net hu3
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Jemputan Ke Majlis Perkahwinan owner deCrewzMy Profile

  14. isk..iskk.. usah la letak nama pelik2 tu, berbelit litah datuk nenek dia nak menyebutnya… 😆

  15. uiks…tak terpikir lak nk ltk nama gitu..
    Jom terjah post menarik dari JMR ..Travelog di bumi LONDON – Januari 2011My Profile

  16. emm.farmville? emm..mungkin nanti ada farmville yang khas dibina untuk mereka..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Komisen ke 11 dari Paid-to-PromotenetMy Profile

  17. aduhai. 😳 Macam-macam ragam manusia 😆
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Tiga kali SemingguMy Profile

  18. macam2 cara gak diorang berani nak buat asal jadi popular….tgklah orang mat salleh di luar sana tu, sanggup bikin tatu seluruh badan, tindik sana tindik sini sampaikan kejadian manusia yang begitu indah pun dah jadi cacat anggota badan..bkn nak mengata cumanya jadikan sebagai iktibar kita yang melihat..zaman glamour cuma sementara je pun inda lama tu…
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  19. kalo kat luar sana tu tak heranlah saye…mcm2 ada…jgnkan nama anak diberi nama yang macam2 malah lebih dari itu diorang berani buat… 😎 😎 😎
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  20. erm dah tak pelik sekarang nie kak jie… huhu.. entahla… kan???
    Jom terjah post menarik dari zik ..Kartun Malaysia – Ketagih yang memang dah kronik!! Bomoh pun tak mampu menyembuhkannyaMy Profile

  21. Kalau nak yang pandai memilih, letak nama Alexa la kot?

    Teringat nama seseorang … Mohamad Hitler.

    Elok ja… jadi pengarah lagi tu
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..TRANSFORMERSMy Profile

  22. sape nak anak dia pandai kasi nama google.. 😈
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Zizan Feat Dina – Selamat Tinggal Lirik LaguMy Profile

  23. Ha, baru perasan banner lama Kak Jie sudah kembali. Saya suka banner tersebut kerana ia simple dan menarik.

  24. Tempoh hari ada yang mendaftar hakcipta nama “MATAHARI” macamana nak sebut perkataan matahari kalau sudah didaftar harta intelek nanti perlu bayar royalti 🙂

  25. huhuhu… masih kira beruntung anak itu,, mudah2an mcm ulat buku jugalah..

    rasanya elok juga bernama facebook daripada muka tembok! hahaha
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Mencari BelibisMy Profile

  26. but..happy for Egypt @ Mesir… Peace!!!!

  27. adoi!!! tgolek2 ketawa nama anak dia Facebook…nak namakan Farmville pulak dah??? haha… ada tak yg nak bg anak nama FishTank..haha..lolz

  28. Hahaha. kesian anak dia nnt dowh.

    “Facebook oh facebook my love, can I login you tonight?”
    “You’ve got to insert a ‘strong’ password for that honey?”
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Lawak santai – Pelajar perempuan- lipstick dan Pak AmatMy Profile

  29. Brilliant! Sekarang dia boleh mengadap Facebook taip-tiap hari, tanpa perlu buka komputer!
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..Display Custom Search results on a separate pageMy Profile

  30. entahlah.. tak pasti nak rasa apa, tunggu dan tengoklah.. agaknya ada tak orang letak nama anaknya twitter lak lepas ni
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Saya mahu adaptasi tips dari blog RajakamilMy Profile

  31. saya tak tau nak tergelak ke tidak..
    anak nama facebook..iskhhhh iskhhhhh

  32. adoila kakak..tegelak sy membaca nama anak dipakai nama Farmville tuh..ish2..rasa tuan-tuan tanah yang banyak dusun mesti letak nama anak sbg Farmville agaknya..hahahahahahahahahahah..betoi2 punya gelak sampai tak hingat dah neh.
    Jom terjah post menarik dari Amancalledamie ..Bila Menciplak Tapi Tak Pikiaq PanjangMy Profile

  33. setiap benda yang wujud ada baik dan buruknya. terpulang kepada kita untuk memilih jalan yang mana
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Tips diet-ubat-ubat yang melambatkan turun berat badan ketika diet sd2My Profile

  34. malangnya anak tu..ha..ha..
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Dah buat ke belumMy Profile