Geramnya…….. Geramnya

kucing yang comel

membela kura kura

beberapa jam kemudian…. argghhh… sudah!

bela kura kura kecil

cara menjaga kura kura kecil satu… dua… tiga… empat… cukup!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mini zoo serendah -_-“

  2. erkk..dah bertambahh..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Cek ke 4 dari ChurpchurpMy Profile

  3. hahahah..

    maza tengok gambo2 dan jalan cerita ni memang best. terhibur.

    terima kasih kak jie, u have made my day..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Menyingkap Kemerdekaan dari JendalaMy Profile

  4. kucing kate “satu dua tiga empat, jantan betina aku nak cekup”…

    comey2 ‘anak2’ ni… :mrgreen:

  5. kucing makan ke kura2?haha 😆
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  6. Kucing mempunyai sifat ingin tahu yang tinggi. Kadang-kadang bukan hendak makan mangsanya tetapi lebih menguji kemahiran memburu 🙂

  7. kura2 tu kena ada 4 baru bole jadi ninja turtle haha
    Jom terjah post menarik dari ROJAK ..Boy who can only drinkMy Profile

  8. Teringin juga nak beli kura-kura macam tu,tapi takut tak ada masa nak jaga pulak nanti
    Jom terjah post menarik dari wazy ..Internet Download Manager 6.07 Build 10My Profile

  9. syafiq_lomotech says:

    betul! tetibeee je jadi 4 😆

  10. Zarul Umbrella says:

    alahai kucing..kesian dia tertipu
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..Aku Syukur Menjadi Rakyat MalaysiaMy Profile

  11. Kura-kura naik perahu…
    pura-pura tak tahu

    eh ape pulak pantun ni
    Jom terjah post menarik dari fourgie ..Sedang Edit Video GEMURUH untuk Majlis EsokMy Profile

  12. eh??? dori dengan nemo ade kawan baru? sejak bile? tak tau pon???
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Wordless Wednesday: Musim hujan dan musim kawinMy Profile

  13. Assalamualaikum,
    Hu hu hu memang geram kalau lagu tu…salah hari kuis2 wat lambung2…haaaa menjerit Intan balik exam karang 😉
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Bila Ibu dan Anak Sibuk, Dinding Jadi Tempat BerpesanMy Profile

  14. Comelnya kura-kura..Alisya nak satu boleh?
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Kenapa Contest yang Dianjurkan Kurang Mendapat Sambutan?My Profile

  15. kucing tu tak makan nemo and the geng tu kakjie..
    dia nak buat jadi kawan bermain jer..
    dikuis- kuis..
    digolek-golek..
    :roll:
    Jom terjah post menarik dari isza ..Tengkorak hang!My Profile

  16. Kucing makan kura2 ek? ;p.

  17. susah tak jage turtle tu

  18. ala comeynya turtle tu… rasa nak bela jugaklah tuk my son..
    Jom terjah post menarik dari madammondoq ..WORDLESS WEDNESDAY : Budak 3 Tahun Lihat Aksi TerlampauMy Profile

  19. Kak Jie tak bela kucing tapi ada 4 ekor yg memang lahir kt sini dan membesar kat sini.

    Lama Kak Jie dok intai si kucing tu gelisah geram tengok kura2 kecik tu bergolek sana bergolek sini…geram dia dok kuis2 dgn tangan…ishhh.. kelakar juga 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Perlukan Maklumat Mengenai Aircraft Maintenance EngineeringMy Profile

  20. tak makan ke? berani ke nak bertahun?

    takut dia tak makan tapi dikuis kuis, tergolek2 kura2 tu…arwah juga nanti. Kura2 tu bukan jenis yang kita nampak kat kampung, menyorok tak nampak kepala…kura2 ni lagi dipegang lagi dikeluarkan kepala tinggi…kena kuku si kucing tu…adeih

    tak nak bayangkan….. 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Motivasi Pilihan Pagi JumaatMy Profile

  21. ingatkan kak jie yang geram ngan kucing

    rupanya kucing geram tengok kura2 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Cruel Pet Boarding Centre – PETKNODEMy Profile

  22. argh…kucing x hingin kura-kuralah.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari latep ..Robot dan Manusia…My Profile

  23. itulah… mula2 tengok kak jie tgh bersiap2 nak keluar…ternampak Adik Stokin dok mengintai dengan penuh minat….tapi sibuk sgt..Kak Jie keluar

    Balik2 je tengok penutup bekas dah berusik, suspen sekejap

    Kira anak2 kura2 tu cukup…lega 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Mama, Along Yang Buat….My Profile

  24. tuan dia yg suka mengintip ni…ni gambar dari jarak jauh..mengintai je kucing tu gelisah gerak ke kiri ke kanan geram tengok turtle kecik dok gerak2 :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Mama, Along Yang Buat….My Profile

  25. biasa..benda yg susah nak dapat 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Bangkit Sebelum September BerakhirMy Profile

  26. hihi..tau je korang erk

    kalau kak jie ckp turtle tu dah membiak, percaya?

    hehehe….intan dapat utk hadiah harijadi minggu lepas – sumbangan kecil dari anak kecil
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Bangkit Sebelum September BerakhirMy Profile

  27. turtle tu kecik je…sebesar duit siling 50 sen, sekali gigit je dgn kucing dah jadi arwah… 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Geramnya…….. GeramnyaMy Profile

  28. Baik2 kak jie…karang putih mata nanti kura2 tu tinggal cengkerang :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..James Patterson Penulis Paling Lumayan DuniaMy Profile

  29. eh,,tambah lagi dua. mesti kucing tuh usik-usik bekas kura-kura tuh kan, suka mengintip kucing nih.

    p/s: suka tengok pic atas sekali
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Wordless Wednesday : Laporan Perubatan PesakitMy Profile

  30. wah..memang geram! 🙂
    Jom terjah post menarik dari myilham.com ..Muslimah Kita Dan Drama KoreaMy Profile

  31. eh sejak bila ada empat? bukan dua ke
    Jom terjah post menarik dari Affan Ruslan ..Seni Ambigram sempena Hari Raya AidilfitriMy Profile

  32. hasrulhassan says:

    As-Salam… errr kucing makan turtle ke ehh??? hmm .. kalau makan sure patah dibuatnya gigi taring si kucing ..
    Jom terjah post menarik dari hasrulhassan ..Pedihnya Kecewa Kerana CintaMy Profile