Julie Mengandung

Saya syak Julie mengandung!

kucing mengandung

Gemok dia lain macam je… bukan lemak tapi perut yang pejal dan berisi.  Sensitif pula tu.    Dia kerap berbaring kat lantai sejuk macam ni.

Entah siap bapa kepada anak-anak Julie?

Saya cuba bandingkan perubahan yang berlaku kepada Julie.

Tanda-tanda kucing mengandung.

  • Perut yang besar – positif
  • Puting susu membengkak dan warna kemerahan ( pink) – positif

puting tetek kucing

  • Meningkat nafsu makan – positif
  • Tidak suka didukung – positif
  • Tabiat-tabiat berahi dan mengatal dah berhenti – positif

Julie baru berumur 7 bulan, umur yang terlalu awal untuk menjadi ibu.

Selain daripada tanda-tanda seekor kucing bunting, apa lagi yang kita boleh pastikan betul ke kucing kita dah bunting?

Nota : Kalut dok fikir macam mana pula bila Julie dah beranak nanti?

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Biasanya kucing saat melahirkan akan mencari tempat yang tersembunyi seperti di lemari pakaian, atau di atap plafon.
    Jom terjah post menarik dari estri ..Perbedaan Cokelat Hitam Dan Cokelat PutihMy Profile

  2. kucing mengandung biasanya manja semacam. pastu makan banyak. suka tidur.
    Jom terjah post menarik dari nikkhazami ..Jadual dan Kawasan Catuan Air SelangorMy Profile

  3. kena tunggu dia lahir. baru leh tahu siapa bapanya..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Berapa ramai yang masih guna lampu MENTOL di rumah?My Profile

  4. Tak tau dah nak cakap ape ngn ‘budak2’ zaman sekarang..tahniah julie =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..4 Teknik Rangsang Leptin Untuk Mudah Kuruskan Badan!My Profile

  5. kompem tragedi 14 Februari ni..Julie Julie..ahaha..:D

  6. Kucing mana yang kena bertanggungjawab nih? 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azman Ismail ..Tip untuk yang malas bersholatMy Profile

  7. Ni angkara sambut Valentine la ni.. hihihi
    Jom terjah post menarik dari Moms Avenue ..Contest SEO momsavenues.comMy Profile

  8. alaa. sy tak tahu la pulak pasal ni. kalau dulu bela kucing, memang tetiba je die bunting. haha
    Jom terjah post menarik dari Zayani Zulkiffli ..Beza Boroi Dan BuncitMy Profile

  9. Dah nak bercucu kak?

    Aina tak pandai sangat bab kucing ni tapi kalau Julie dah beranak bertambah meriah lah rumah Kak Jie.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Hadiah Harijadi 2014My Profile

  10. Assalamualaikum,
    Misteri betul…suspen je sejak valentine day hari tu….
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Deliberi Masakan Kelantan di BangiMy Profile

  11. Mesti cute nanti anak2nya
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Murtabak Singapore di MuarMy Profile

  12. Kalau dia ngandung kena jaga betul2 ni..umuq masih muda dn pengalaman pertama pulak tu
    Jom terjah post menarik dari Hannyabdullah ..Dinner Percuma Di Hotel RoyalMy Profile

  13. hehehe comel..
    Jom terjah post menarik dari guhmuk ..Pencinta makanan nak kurus ni…caiyokkk2…u can do it..My Profile

  14. Ha ha ha..selain dari 14 feb yg kluar malam x balik2 tu, dah berapa kali dah terlepas dari kawalan ketat ibu tiri dia ni kak??

    Takkan la 14 feb aritu terlanjur, now dah ada tanda2? Nih mesti dah bnyk kali menyusup keluar jumpa bopren tanpa pengetahuan kak jie nih

    Ekeke
    Jom terjah post menarik dari Lagenda Mahsuri ..DEFINISI BARU WIKEN KAMIMy Profile

  15. pregnant test kit xde utk kucing eh?hehe

    teringat dulu macam² ragam pernah jumpa time kucing nak beranak..

    ada yang minta diteman, tepuk² peha suruh teman dia kat kotak tempat beranak

    ada yang beranak celah peha saya

    dan pernah juga tengok live kucing beranak..hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Muslim NiagaMy Profile

  16. Kalau tak silap saya, satu lagi tanda kucing mengandung dia suka baring terlentang. Tapi, tengok dari tanda-tanda dalam entri ni, Julie positif mengandung.
    Jom terjah post menarik dari Fadhil ..Tinggal Di Sebelah Landasan KeretapiMy Profile

  17. Kak Jie sudah menjadi bidan syak Julie mengandung. Mana nak sorok perut suatu akan ketahui juga. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Aktiviti extreme yang diimpikanMy Profile

  18. Awat tak neuter kan? Anggap je lah Julie dah terlanjur 😆
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Busuk.org Memperkenalkan Sistem Baru – AutopingMy Profile

  19. mohd firhan jasni says:

    tahniah kak. bertambahlah lagi ahli keluarga. heheheh 😀

  20. oh ini mungkin akibat balik lewat malam tempoh hari…=)
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Makan Malam di Seri Ilham TomyamMy Profile