Lost & Found

Dah 2 hari kucing comel ini singgah bertandang ke rumah saya. Saya pasti ini kucing bertuan tetapi mungkin sesat atau lari dari rumah.

Sesiapa yang kehilangan kucing seperti ini, boleh datang ambil di rumah saya secepat mungkin kerana walaupun saya suka kucing comel ini tetapi saya tidak punya kepakaran untuk menjaga kucing yang “high maintenance” macam ini.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

23 thoughts on “Lost & Found”

  1. kucing tu sama macam kucing say šŸ˜„ šŸ˜„ šŸ˜„ šŸ˜„ a .tapi kucing saya dah tua dan sakit.rasa bosan pulak sebab nanti tak boleh main dengan dia lagi.lepas beberapa hari kucing saya sakit,dia pun lari tak tahu dia pergi mana.lepas tengok kucing kat atas ni rasa sedih pulak.

  2. Pingback: Sabar dan Syukur | Hidup Biar Sedap
  3. roe
    terimakasih..jgn malu jgn segan komen la lagi…jgn memuji je..

    awk dah ada pengalaman tu…mmg high maintenance pun..tgok lenggok tengok miauuuu dia pun dah tau :p

  4. azlanlin mungkin tak..saya mmg selalu jadi mak angkat kat kucing…jiran saya pergi Mekah, sy yg dia suruh jaga..dia balik kampung pun dia bagi sebeg makanan kucing suruh saya jaga..bagi makan..tapi utk bela sendiri…tak kot..saya tak boleh..ha ha ha..

  5. ni first time tinggal komen…

    kucing tu serupa kucing saya…tetapi kucing saya tak hilang. mmg high maintenance..kucing nih.

  6. waaa….nampak gayanya, baru 2 hari bersama kucing tu dah ada “serasi”… jadikan kucing angket jer, xyah register pun kat JKM… bagus tu… teruskan jer Jie…

  7. deanz kalau berkemampuan , apa salahnya…. he he ..nikmati hidup dia , kan…

    beib boleh gak..idea tu… sbb kucing tu sendiri ada harga ..kucing baka baik punya…..sapa yg tender dulu ni?

  8. pakteh sy suka kucing, comel cute tapi saya tak suka bela kucing…susah sy nk tinggalkan rumah..ade jiran2 sy tu bela …masa dia org bercuti kucing merayau abis sepahĀ² masuk rumah org…lagi pun..utk kesihatan..anak sy ade lelah

    kaseh ooo….betuk..baru kakjie tau

  9. UH..kalau ditengok oleh kekasih saya mesti menjerit nakkan kucing tu…
    boleh lelong kot kalau takdak org tuntut…hehehh

  10. Madan Jie,
    ..yang pastinya bukan saya yg punya makhluk tu…tp cukup berminat kalau tiada yg punya.

    *tuan dia pun hi-maintenance juga kottt… šŸ˜€

  11. Hi Kak Jie,

    Amboi seronoknya…baru baca entry Kak Jie balik Baling. Tah tahan syoknya. Buat kaseh pun dok terigin nak balik kg jugak ni..siap pi mengail ikan puyu bagai..bty org melaka panggil ikan betuk…

  12. pengalaman PakTeh, bela kucing ni banyak fadhilatnya. Latih kita agar lebih sabar dan penyayang. insya allah, kalau ikhlas bela.. segala kesukaran2 tu..Tuhan kurniakan kita rahmatNya dengan rezeki dari sumber yang tidak disangka2.

  13. azlanlin nak mencuba tu boleh, tapi takut kucing tu kurus kering pula…

    Tengok je dah tau high maintenance pasai harga diri dia seekor pun mau ratusĀ², itu belum lagi nk friskis nk ikan rebus nk mandi dlm bathtub…he he he..biasalah kalau nk dpt yg cantik bergebu mesti kena ada maintenance.

    Tp kucing jenis ni nampak mcm lebih manja dari kucing biasa kan..mgkn sbb dia ni tak aktif sgt, bulu yg lebat tu buat dia berat nk gerak sana sini..he he ..muka bulat dan kaki ketot..lagi la….dia malas nk memanjat…ha ha..baru bela 2 hari dah belajar ttg kucing :p

  14. arin apa tak high maintenance nya Arin…dia tak nak makan makanan ruji orang Malaysia… tgok buluĀ² cantik tu, mesti nak bershampoo mcm yg ade iklan kt tv..he he he…

    mmg comel dan baik..nk dengar suara pun payah….slow dan romantik giler

  15. banihassim ewah…..laju je Bobot dia dtg geselĀ² kat kaki ye..rupaĀ² dok intai ahli baru kakjie..he h ehe…kuceng ni jenis tak moh dok lam rumah…dia nk dok luar…anakĀ² yg seronok bila digeletek dia gulingĀ²

  16. Dalam pada ketemu yang high maintenanance..cuba-cuba le rasa, baru tahu kita larat ke idak! Kekadang, nampak je mcm high maintenance disebabkan ilusi kita terhadap apa yang dilihat…silap-silap, sempoi je maintenancenya… tak nak cuba ke? Kalu dilehat cara jie ni…jenis orang yang suka mencuba benda-benda yang baru….tak gitu jie? hehehe

  17. wallah wey…comeynyer Cik Ceng tu…
    Kak jie bela la smentara waktu…
    Akak kene buat poster besor kot…announce suh amik balik kuceng…
    Tapi kucing ni mcm kne buang jer…
    Almaklumlaaa…Highmaintenance…
    Kem salam Bobot sye kat Cik Ceng nih ek???hihihik…

Comments are closed.