Tak Balik Semalaman Sambut Valentines Day

kucing comel

Julie tak balik malam tadi.  Ini kali kedua.

Pagi ni dalam pukul 8 pagi baru nampak dia muncul.

Entah dengan boyfriend manalah Julie keluar berdating sambut Valentines Day. Sampai pukul 2.00 pagi saya tak tidur, tertunggu-tunggu dia balik sebab nak kunci pintu.

Saya risau dia sesat. Badannya panas. Maksudnya malam tadi dia dapat tempat tidur selesa bukan gelandangan tepi jalan.

Pelik pula dia tak kelaparan, tak minta makan cuma sibuk bersihkan badan saja.

Inilah masalah dalam hak penjagaan, terkurung takut melanggar hak asasi makhluk bernyawa .  Dilepas risau krisis akhlak dan moral yang sukar dikawal.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hehe..hewan juga ada acara dating ya
    Jom terjah post menarik dari estri ..Perbedaan Cokelat Hitam Dan Cokelat PutihMy Profile

  2. dulu masa kat kampung saya bela kucing gak. skang ni dok bandar n ada anak susah sikit nak bela.
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Demam denggi berdarahMy Profile

  3. Kucing pun ada nafsu bhahahha..
    Jom terjah post menarik dari Azman Ismail ..Wakaf Al QuranMy Profile

  4. rumah saya byk je kucing.. memalam selalu dengar bunyi yg bukan2.. pergi tgkkk ya rabbi!! tak nak cakap la kan hahaha

  5. Kucing dikawasan perumahan saya tidak kira hari Valentine ker tidak. Ada sahaja kucing jantan mengekor kucing betina.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Apa lelaki mahu dan apa wanita nakMy Profile

  6. nasib baik balik ……:)
    Jom terjah post menarik dari azahairi ..Buat duit dengan teleponMy Profile

  7. comel ..kucing sy yg debab tu dah mati ..hmm..sedih
    Jom terjah post menarik dari syaifuddin alias ..Perempuan : “Alaa..Tak Sampai Seru Lagi, Enjoy laa Dulu”My Profile

  8. Lupa nak komen…kak jie mmg pandai mainkan tajuk tau…

    org lain yg tersesat masuk nanti, ingt citer ape…sekali citer julie si kcing comel…heehehe
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Menang Review Terbaik Contest Mom Bloggger Ummihanie.comMy Profile

  9. risiko bila bela julie…nanti sedar2 tak sedar dia bawak balik cucu…

    kalau bela jebon lainlah…dia keluar p ngorat jer…ehehhee
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..5 Teknik Tidur Cara Pro!My Profile

  10. Kena bagi lecture sikit tu kak. Jangan dibiar sangat. Haha.
    Jom terjah post menarik dari TrendViral ..Penghijrahan Rama-Rama Monarch. Satu Fenomena Begitu MenarikMy Profile

  11. suka dgn ayat ni “Inilah masalah dalam hak penjagaan, terkurung takut melanggar hak asasi makhluk bernyawa . Dilepas risau krisis akhlak dan moral yang sukar dikawal.”, semoga julie tak ulangi kesilapan serupa, sesal dahulu makan ditaja, sesal kemudian mencari makan sendirilah jawabnya…hehe
    Jom terjah post menarik dari ejam ..@HEYdotMY Mula Beroperasi Dengan Produk #SeluarPelikatMy Profile

  12. julie…julie…

    hahaha….lepas ni kene cari menantu cepat2 ni
    Jom terjah post menarik dari myliferia ..Apakah Penyakit TiroidMy Profile

  13. Hihii.. Tajuk kontroversi.. Nasib ada tepek gambar.. =)

    Julie kiut.. Rindu nak bela kucing..
    Jom terjah post menarik dari Moms Avenue ..Rahsia Kecantikan Kulit Wanita KoreaMy Profile

  14. Comel Julie. Kadang memang kucing teringin nak kebebasan. Huhu. Macam kucing mak saya, dikurung, tapi dicari-carinya juga lubang mana yang boleh keluar T_T

    Asalkan bila kita panggil, dia sahut dan datang, ok lah
    Jom terjah post menarik dari Khadeejah Hasmad ..Kelebihan Dan Faedah Jadi Ahli ShakleeMy Profile

  15. Amboi Julie, kau sambut valantine dmana tadi?
    Jom terjah post menarik dari Pakar Bagaimana ..Bagaimana Cara Sebenar Membeli Rumah Lelong ?My Profile

  16. moga² anak² kita sentiasa dilindungi dari gejala² tersebut

    pandai ye si julie kuar dating
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Macam sedap je macam sedap je- Cikgu naman feat Sasha SeleraMy Profile

  17. banyak ke hadiah si julie tu dpt?
    Jom terjah post menarik dari zool ..Selesai sudah majlis perkahwinanMy Profile

  18. biasanya kucing kalau dah jumpa boyfriend ataupun girlfriend akan pulang lewat malam , ada kemungkinan tak balik lagi lepas tuh…huhu
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Tempat Menarik di Pulau PangkorMy Profile

  19. Kucing bisa lupa diri kalau sudah dapat pasangan sampai2 tidak pulang kerumah. sebagai manusia semoga tak ada yg seperti itu
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Create A Form Validation With jQuery Without PluginsMy Profile

  20. kucing pom pandai g date ye…
    Jom terjah post menarik dari nabila biela ..Balik Ke NilaiMy Profile

  21. Amboiii Julie pun pandai sambut valentine ye..
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Genesis Framework Pilihan Theme Untuk BlogMy Profile

  22. Sekarang ni memang musim mengawan. Kucing kat rumah pun sama. Dah lepas terus dah ok.
    Jom terjah post menarik dari profhariz ..Yeo’s pilihan dan melengkapi kehidupankuMy Profile

  23. nasib baik tak kena tangkap khalwat @ basah
    Jom terjah post menarik dari sweetkurma ..sejuklah di udara kalau telanjang!My Profile

  24. tak senonoh la julie ni. hihi

  25. Badan dia panas…terlebih makan coklat nie 🙂
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..Free Online Tools To Gather Information About WebsitesMy Profile

  26. sampai kul 2 pagi tunggu? wahh..leh sambung tengok bola tuu..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Bro, jual ebook ni boleh jadi KAYA ke?My Profile

  27. Hehe. Sungguh deep entri ni. Semetara itu, kucing saya telah termakan lada sehingga bercucuran air liur sampai pagi ini.
    Jom terjah post menarik dari Fadhil ..Langit Tak Selalu CerahMy Profile